Pozdrav,
Najpre veliko hvala deki i svima koji su ovde podelili svoja znanja i iskustva. Jako, jako korisna tema za svakoga ko se hvata u koštac sa građevinskom stolarijom. Ova poruka je moj doprinos temi u nadi da će i ona nekom drugom biti od pomoći, kao što su prethodne poruke pomogle meni da razrešim neke svoje dileme.
Moja priča je sledeća: Gradim porodičnu kuću, gotova je siva faza. Plan mi je da sada rešim stolariju (da zatvorim kuću, da mogu na miru da radim unutrašnje radove, a i da kasnije fasada i malterisanje unutrašnjih zidova mogu lepo da se odrade oko stolarije). Imam ukupno 16 pozicija (ŠxV: 8kom - 140x160, 100x160, 70x170, 2kom - 60x100, 2kom - 60x80 i 2 balkonca - 200x250). Već dugo čitam, učim i razmišljam šta i kako, a poslednjih mesec dana sam počeo i aktivno da jurim ponude.
Oko
staklopaketa nemam dilemu, tu definitivno idem na neki
dobar troslojni. Dilemu nemam ni oko
roletni 99.999% idem na
alu roletne i spoljašnje kutije.
Ono oko čega se trenutno vrtim je izbor prozorskog
profila. Meni su se najviše svideli "ravni kockasti" profili, nekako su mi baš elegantni. Izbor sam manje više suzio na
Gealan KUBUS, Rehau ARTEVO,
Gealan LINEAR od PVC i
Aliplast Genesis 75 od ALU. KUBUS (koji mi je najlepši PVC) je izgleda otpao jer, kako su mi objasnili u predstavništvu Gealan-a, nema ga još uvek u Srbiji (možda od sledeće godine), iako se smelo reklamira po web sajtovima nekih prodavaca. ARTEVO je bila zanimljiva priča jer sam na sajtu Rehau popunio upit za ponudu i zaokružio ARTEVO, a javila su mi se do sada dva ponuđača sa SYNEGO profilima uz napomenu da ne rade ARTEVO !?

. Bio sam u Rehau predstavništvu (svakako sam hteo da vidim uživo ARTEVO i stvarno je prelep!) i obećali su mi da će mi naći nekoga ko radi ARTEVO i da će mi se javiti, tako da trenutno čekam na poziv

. Genesis 75 ima odličan Uf i prelep je profil, samo se plašim kolika će biti cena :-/ ...čekam trenutno ponudu i za ovaj profil od jednog prodavca... svakako kad dobijem konkretne ponude, izvagaću i odlučiti da li idem na PVC, ARTEVO ili LINEAR, ili će ipak biti "ma nek ide život" sa ALU i Genesis 75...
Ovde možda samo da proverim sa dekom i ostalima, da li su vam
Rehau ARTEVO,
Gealan LINEAR i
Aliplast Genesis 75 ok profili za troslojne staklopakete? Mislite da ne bi trebalo da ima problema? (prodavci svi kažu da su ok, ali eto, čisto da budem siguran da je stvarno tako).
Kod
boje profila sam imao jednu zavrzlamu. Mislio sam da je čista situacija: "ako je PVC, onda je belo, a ako bude ALU možda se i izbahatimo sa nekom smeđom ili antracit.." ali sam onda kod Gealan-a video
Gealan AcryColor. Ono što me je smorilo je što Gealan ovu opciju ne nudi uz LINEAR profile (može uz KUBUS kojeg nemaju!!

, i može uz S8000 IQ i S9000 IQ). Tako da sam još uvek u maloj dilemi da li da možda žrtvujem beli LINEAR i beli ARTEVO za neki ko-ekstrudirani S8000 ili S9000... Moje pitanje za deku i druge na temi, da li ste možda imali iskustva sa Gealanovim AcryColor-om? Da li je ok što se tiče kvaliteta i životnog veka ili bolje da se zaobiđe u širokom luku kao folije? (mada ne znam ni koliko to diže cenu PVC-a... ako ode u rang ALU-a onda bih svakako pre išao na Genesis 75..)
Toliko od mene, nadam se da nisam smorio predugačkim tekstom. Namera mi je da pišem i podelim sa vama svakako do kraja šta je i kako prošlo u mom slučaju.
Sve najbolje i veliki pozdrav svima!