Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

Šta mislite o onim folijama što se lepi na staklo? Kao sprečavaju ulazak UV zraka i toplote, da li to stvarno radi? Izasla mi reklama na instagramu.

Po meni, koliko toliko svrhe i potrebe za nekom folijom ima ako se lepi na staklopaket koji je ugrađen pre15, 20, 25, i više godina, gde su stakla bila bez niskoemisionih filmova.

Da li moze neko da preporuči neku dobru firmu za PVC stolariju koja je proverena i ima opcije što Deka savetuje?

Da li moze neko da preporuči neku dobru firmu za PVC stolariju koja je proverena i ima opcije što Deka savetuje?
Koje opcije? To sa firmama izgleda da vam niko ne moze preporuciti. Ja sam birala “najbolju” pa nista totalni promasaj. A trebali su da mi poprave od stare problem jos gore je ispalo nista resili nisu a peru ruke sada. Sta reci.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Doslo je do nekog nerazumevanja sa majstorom koji mi je ugradio Winkhouse okove umesto Siegenia sto je prvobitno napisano u ponudi. On tvrdi da su isti kvalitet i da je cena slicna. Pretpostavljam da laze, gde mogu da se nadju cene svih Siegenia/WH okova?

Roloplast troslojno za koje na mnogo mesta pise da je lose, ali ima i dobrih iskustava, garancija10godina ili Deceuninck Elegant dvoslojno, garancija 12 goidna? Molim vas za savet, ne bih isla na troslojno Elegant zbog cene.Okov Siegenia.
Da li se izdaju fiskalni racuni za pvc stolariju i garancija u pisanoj formi?

Doslo je do nekog nerazumevanja sa majstorom koji mi je ugradio Winkhouse okove umesto Siegenia sto je prvobitno napisano u ponudi. On tvrdi da su isti kvalitet i da je cena slicna. Pretpostavljam da laze, gde mogu da se nadju cene svih Siegenia/WH okova?
Nemojte da se nervirate, cena je slična, kao i kvalitet. Umesto Volkswagen-a ste dobili Škodu. Posmatrajte tako.

Roloplast troslojno za koje na mnogo mesta pise da je lose, ali ima i dobrih iskustava, garancija10godina ili Deceuninck Elegant dvoslojno, garancija 12 goidna? Molim vas za savet, ne bih isla na troslojno Elegant zbog cene.Okov Siegenia.
Da li se izdaju fiskalni racuni za pvc stolariju i garancija u pisanoj formi?
Uvek pre Roloplast sa troslojnim staklom.
Iole ozbiljna firma će vam dati račun i pisanu garanciju.

Pa da je 3 slojno, dobar okov, vrsta stakla i debljina
Pa to ima svaka firma. Posebni zahtevi su kad im trazite bas neka specificna stakla. Za buku recimo skoro ni jedna nema nista specjalno niti imaju pojma. “Resavaju” troslojnim a koje je nebitno 😂. Muke su sa nasim firmama. Ali te zahteve ima svaka iole kao profesionalnija. Probajte sa Denito iz Panceva. A i lako mozete proguglati te nase bolje firme. Sve zavisi na koga vete naici kakve majstore neke bas neke garancije. Jer koliko god da su dobri prozori ugradnja je pojednako bitna a ona zavisi od majstora. Srecno.

Pa to ima svaka firma. Posebni zahtevi su kad im trazite bas neka specificna stakla. Za buku recimo skoro ni jedna nema nista specjalno niti imaju pojma. “Resavaju” troslojnim a koje je nebitno 😂. Muke su sa nasim firmama. Ali te zahteve ima svaka iole kao profesionalnija. Probajte sa Denito iz Panceva. A i lako mozete proguglati te nase bolje firme. Sve zavisi na koga vete naici kakve majstore neke bas neke garancije. Jer koliko god da su dobri prozori ugradnja je pojednako bitna a ona zavisi od majstora. Srecno.
Iz mog iskustva jos u startu, u fazi dobijanja ponude, Denito nije briljirao, naprotiv, veliko razocarenje...

Razmisljam da ugradim Alumil S560 klizna vrata na balkon. Ne-klizna alternativa koju razmatram je Alumil S77. Da li neko zna kako se porede ova dva sto se zvucne izolacije tice? Na Alumilovom sajtu za oba pise redukcija zvuka 42 dB, ali ne znam koliko je to zaista precizno.

Bitno mi je da umanjim buku od saobracaja.

Razmisljam da ugradim Alumil S560 klizna vrata na balkon. Ne-klizna alternativa koju razmatram je Alumil S77. Da li neko zna kako se porede ova dva sto se zvucne izolacije tice? Na Alumilovom sajtu za oba pise redukcija zvuka 42 dB, ali ne znam koliko je to zaista precizno.

Bitno mi je da umanjim buku od saobracaja.
Bolje dihtovamje imate sa S77 nego sa S560. Zvučna izolacija skoro isključivo zavisi od staklopaketa, a ne od profila.
Na temi se dosta pisalo o tome, pa pogledajte par stranica unazad.

Pozdrav...
Da li je kommerlin,trocal i kbe isti profil?
Neki proizvodjaci ugradjuju pvc adaptere za prozor a neki aluminiske,pa me interesuje da li na to treba obratiti paznju kada je ponuda pvc prozora u pitanju.
Da li je prevelika pozicija pvc balkonca? 230
Dvokrilni bi bio sa dodatkom fiks stakla?

Pozdrav...
Da li je kommerlin,trocal i kbe isti profil?
Neki proizvodjaci ugradjuju pvc adaptere za prozor a neki aluminiske,pa me interesuje da li na to treba obratiti paznju kada je ponuda pvc prozora u pitanju.
Da li je prevelika pozicija pvc balkonca? 230
Dvokrilni bi bio sa dodatkom fiks stakla?
To su tri brenda jedne velike grupacije. Nekad su bili dosta različiti, sad su koemmerling i kbe isti, i vrlo slični sa trocal.
Razjasnite šta su pvc adapteri za prozor. Ne znam za taj izraz.
Visina od 230 cm, pa čak i nešto malo više nije toliki problem kao što je širina otvarajućeg krila preko 900/1000 mm. Dodatkom fiks stakla smanjujete širinu ili visinu?

To su tri brenda jedne velike grupacije. Nekad su bili dosta različiti, sad su koemmerling i kbe isti, i vrlo slični sa trocal.
Razjasnite šta su pvc adapteri za prozor. Ne znam za taj izraz.
Visina od 230 cm, pa čak i nešto malo više nije toliki problem kao što je širina otvarajućeg krila preko 900/1000 mm. Dodatkom fiks stakla smanjujete širinu ili visinu?
Mislim na pvc vodilice kroz koje klizi roletna i na koju se srafi komarnik. Imaju pvc a takodje umaju i aluminiske.
A mislio sam na sirinu balkonca od 230
Znaci isla bi dva krila od oko 70cm,zatim t-precka i fix koji bi bio takodje oko 70cm.
I jos jedno pitanje.. da li je bolji gealan s8000 ili kbe... Hvala

Zanima me koliko db bi stitila od buke staklena vrata aluminujmski profil sa jednom staklom od 4mm? 🤔 Pregradjivala bi nesto u stanu pa me zanima.

Vrh