Da se nadovežem na ovo o čemu piše
@deka u akciji : u mom slučaju je već postojala unutrašnja izolacija ali nakon ugradnje nove pvc stolarije T u tim prostorijama je u zimskom periodu bila viša za 2 do 3 °C, leti je bilo prijatnije ali zbog rada klima uređaja i južno orjentisanog stana ne mogu da kažem koliko. Kod nas takođe nisu ugrađena solar stakla jer obožavamo svetlost i Sunce, ali stakla koja smo ugradili su svakako nekako tamnija, tj.ako se bavite fotografijom utisak je kao da uključite filter koji daje
toplije,
življe boje, dok tamo gde nismo menjali su ostala "bela". Gledano spolja, takođe se mogu (ko se malo udubljivao u ovu tematiku već se izverzirao da ume da razazna razliku) primetiti blago tamnija stakla (ta kvalitetnija su mi sad vidljiva i uočljivija gde god da prođem) tako da pruža malo veći stepen intime nego pređašnja (nisu kao na Hyatt-u, ne bojte se).
I ono što mi je najprijatnije iznenađenje, budući da imam izrazito svetlu put i osetljivu kožu, na koje me niko nije "upozorio" je da kod novih stakala u letnjem periodu ne možete izgoreti (kao što je moguće kod običnih), bar mi nismo; ukoliko bismo ostavili limenku sa npr.maslinovim uljem ona nam se nijednom ne bi ugrejala a stajala je direktno sa Suncu dok je to ranije bilo izvesno da će se desiti.