генералштаб
Beginner
MR PVC Sistem Batajnica
Hvala na odgovoru. A to sto su ponudili deluje ok po mojoj proceni. Jel ima otac neke posebne zahteve? Za izolaciju? Izbegnite unutrasnju kutiju za roletne ako mozete ako ne neku kvalitetnu.MR PVC Sistem Batajnica
Da bi ovaj dobar pvc profil i troslojno staklo imalo smisla, trebalo bi i spoljno staklo 4mm da bude clima guard/4 godišnja doba. Sve ostalo je ok.Tata je dobio ponudu za ovu vrstu PVC stolarije. Da li je ovo okej ili treba nešto menjati?
Pogledajte prilog 220056
Pod "problemi", mislio sam na to oko blagih promaja kada nije zabravljeno krilo, da li bi to vremenom brže habalo okov i sam prozor. Ako dobro drže kao što kažete, onda nije strašno i zaboraviti nekad zabraviti.Srednje krilo je oko 1-2 cm šire u odnosu na malo krilo, unutra i spolja, u krug. I na oba krila.
Postoji i tkzv plitka spoljna ručica, koja je upravo za situaciju gde je spolja komarnik i roletna.
Pored obostrane obične ili plitke ručice koja zahteva to veće krilo, postoji samo još ta prostija opcija koja ide na obično, malo krilo, a podrazumeva spolja jednu malu fiksnu ručicu/povuku koja služi da se krilo sa spoljne strane privuče i zatvori. Kod otvaranja, krilo se gurne unutra. Ne postoji mogućnost kompletnog zatvaranja i zabravljivanja krila sa spoljne strane. U ovom slučaju, krilo "pridrže" mehanički ili magnetni šnaper u zatvorenom/pritvorenom položaju. Dosta dobro drže u slučaju umerenih promaje i vetra.
Nisam baš shvatio šta znači "problemi usled zaborava....."
@Tatjana S je uz Dekine savete postala dobar poznavalac tematike
Za te roletne pa mogu da postave i dalje od prozora zar ne? Mislim da ne moraju sa lezu na okvir prozora ili moraju?Pod "problemi", mislio sam na to oko blagih promaja kada nije zabravljeno krilo, da li bi to vremenom brže habalo okov i sam prozor. Ako dobro drže kao što kažete, onda nije strašno i zaboraviti nekad zabraviti.
Razumem da je srednje krilo šire 1-2cm sa svih strana, ali mi nije jasno na šta ste konkretno mislili pod "I na oba krila"?
Što se tiče plitke spoljne ručice, koliko ona mora biti plitka da bi roletna mogla da se spusti? Nije mi jasno da li je ovde bitno da li bih imao dva roletne za srednje i za malo krilo ili to može biti jedna šira roletna. Svakako, svuda gde sam vidjao spuštene roletne one su zapravo jako blizu samog stakla i profila, nije mi jasno čak ni kako bi čak i plitka ručica mogla da stoji spolja, a da ne ometa spuštanje roletne.
Što se tiče povuke, nije mi jasno zašto ide na malo krilo. Ako srednje krilo služi za izlazak na balkon, ja želim da to isto krilo povučem za nešto ne bi li se spojilo na magnet.
Svakako sam vam veoma zahvalan na komentarima, mnogo mi znače. Pozdrav
I na oba krila znači da to malo veće ili srednje krilo mora biti isto i na glavnom i na pomoćnom krilu.Pod "problemi", mislio sam na to oko blagih promaja kada nije zabravljeno krilo, da li bi to vremenom brže habalo okov i sam prozor. Ako dobro drže kao što kažete, onda nije strašno i zaboraviti nekad zabraviti.
Razumem da je srednje krilo šire 1-2cm sa svih strana, ali mi nije jasno na šta ste konkretno mislili pod "I na oba krila"?
Što se tiče plitke spoljne ručice, koliko ona mora biti plitka da bi roletna mogla da se spusti? Nije mi jasno da li je ovde bitno da li bih imao dva roletne za srednje i za malo krilo ili to može biti jedna šira roletna. Svakako, svuda gde sam vidjao spuštene roletne one su zapravo jako blizu samog stakla i profila, nije mi jasno čak ni kako bi čak i plitka ručica mogla da stoji spolja, a da ne ometa spuštanje roletne.
Što se tiče povuke, nije mi jasno zašto ide na malo krilo. Ako srednje krilo služi za izlazak na balkon, ja želim da to isto krilo povučem za nešto ne bi li se spojilo na magnet.
Svakako sam vam veoma zahvalan na komentarima, mnogo mi znače. Pozdrav
Ne moraju vodjice da nalegnu na stok? To sam videla negde da nisu uz stok. Bas mislim u drugom mom stanu ne mogu vise povatati gde sam sta videla.I na oba krila znači da to malo veće ili srednje krilo mora biti isto i na glavnom i na pomoćnom krilu.
Sama plitka ručica je oko 20-25 mm, ali se vođice od komarnika i od roletni malo više pomere ka spolja, pa neće kačiti ručicu.
I komarnik i roletna na dvokrilnim balkonskim vratima sa lažnom prečkom mora da bude iz jednog dela.
Verovatno nisam bio dovoljno jasan - kada kažem malo krilo, to je zbog njegove veličine, a ne zbog tipologije i otvaranja. Znači, malo krilo se koristi za normalne prozore i balkonce, i ide i na glavno i na pomoćno krilo u situaciji dvokrilnog balkonca sa lažnom prečkom.
Veće tj tkzv srednje krilo po veličini se koristi kada hoćete spoljnu ručicu, i ono takođe ide i na glavno i na pomoćno krilo kod dvokrilnog balkonca.
A zasto?Ne moraju.
Čak, preporuka je da se odmaknu, manje ili više.
Zato što je na krajnjoj donjoj horizontali kod komarnika neka plastična ručica ili već neki mehanizam za otvaranje /zatvaranje do kog je teško doći i prići, a kamoli nešto uraditi sa njim ako su vođice zalepljene na štok.A zasto?
Probajte u prodavnici OKOV ako je imate u gradu.Da li znate gde mogu da nađem šarke za pvc balkonska vrata? Nešto ne dihtuju dobro pa bih dodao jednu šarku u sredini da bolje prihvati taj središnji deo.
Na žalost, ne ide to tako.Da li znate gde mogu da nađem šarke za pvc balkonska vrata? Nešto ne dihtuju dobro pa bih dodao jednu šarku u sredini da bolje prihvati taj središnji deo.