Uf, uf, uf.
BOSAL i dalje pravi dobra sigurnosna ulazna vrata, ali dosta skupa.
Za druge stvari (aluminujumska i pvc stolarija) su i dalje skupi, ali su srozali kvalitet. Upravo su pre nekih godinu, godinu i po dana imali veliki odliv kvalitetnih radnika, a neki novi što su došli nisu na tom nivou.
Kao što sam i pisao, nekako ja lično više verujem manjim porodičnim firmama. Ima ih dosta, ali se one ne reklamiraju i nema ih na internetu. Uglavnom su veoma zauzeti i rade skoro isključivo po preporuci.
Postovani Deko,
Redovno sam citao to o cemu pisete, skoro sve sam iscitao,pratio sam ovaj forum kao gost, sada sam se i registrovao.Prvo zelim da vam se zahvalim od srca na silnom entuzijazmu, vremenu i energiji koju ste ulozili u sve ovo.Sve sto ste pisali sam upisivao i pomno pratio, posebno u vezi pvc stolarije.
Sto se tice Bosala, preko njih sam kupio ulazna vrata i mogu vam reci da su jako neprofesionalni, pogotovo kada su uzeli da rade Beograd na vodi, to im je bio prioritet.Meni nije normalno da majstori koji ugradjuju vrata i koji su njhovi zaposlenici daju negativne komentare o tim istim vratima.Nije bas neki marketing, priznacete...
Ali sada bih se fokusirao na ono u cemu mi je potreban vas savet.Ponavljam, pomno sam sve iscitao, upisivao i ucio, tako da vas necu opterecivati sa ponavljajucim pitanjima.
Uzimao sam ponude za pvc stolariju koju treba da radim u stanu, pre par godina deo sam vec uradio preko Mond Line Pro firme,odradjeno je sve korektno, zahvaljujuci njihovom majstoru koji naravno vise ne radi kod njih.Sada sam opet kontaktirao tog majstora koji mi je to i ugradjivao i uzeo sam jos par ponuda.
Interesantno je majstori i firme koji ugradjuju Veku pricaju da se Rehau sada pravi u Bugarskoj i Rumuniji i da posebno prave profile za nase trziste a posebno za trziste zapadne Evrope.A Veka kao navodno se jos uvek pravi samo u Nemackoj i da nema oscilacija u kvalitetu.Molim vas da mi kazete da li je ovo istina, zbog toga sto sam dobio dve ponude za Veka profile sa dvoslojnim staklima koji su iste cene kao sto sam dobio ponudu za Rehau sa troslojnim staklima koju prilazem ovde:
Naša PVC stolarija izradjena je od nemačkih profila REHAU - SYNEGO 82mm (7-komorni štok i 6-komorno krilo) | | | | | | |
u beloj boji ,ojačana pocinkovanim čeličnim profilima debljine 1,25mm za stabilnost elemenata. | | | | | | |
Staklo je troslojno 44mm flot+flot + C.G.Premium ( 4/16/4/16/4 ) | | | | | | |
Okovi su TITAN Af SIGENIA. | | | | | | |
Znam da ponude variraju, sto se tice ponude za Rehau, firma je Promax i takodje rade Velux prozore i radili su vec kod par poznanika koji su bili zadovoljni sa njima, ali tek treba da dodju na merenje kod mene. Sto se tice ponuda za Veka profile koje sam dobio znacajno su skuplje u odnosu na Rehau pa ne znam u cemu je poenta, neverovatno mi je da mogu da budu skuplji po 600-700 eura u odnosu na Rehau i to u losijoj varijanti stakala, tj skuplja cena sa dvoslojnim staklima nego ponuda sa Rehau profilima sa troslojnim staklima.Sto se tice unutrasnjih i spoljasnjih roletni neverovatno je da svaki majstor forsira pricu o unutrasnjim kutijama i roletnama i da me ubedjuju da je to maltene bolje od spoljnih roletni.Ja sam prvobitno kada sam u stanu jedan deo zamenio pvc stolarijom stavio spoljne kutije sa roletnama iako su i tada pokusavali da me nagovore na unutrasnje kutije.Sada sam u problemu, jer zaista taj deo koji sada radim u dnevnoj sobi nije bas srecna varijanta ako ugradim spoljne kutije jer u slucaju kvara roletni ili nekih problema jeste poprilicno nezgodno im prici sa spoljne strane.Sta da radim, molim vas me posavetujte, da li ako se ispostavi da nije pametno ugradjivati spoljne kutije sa roletnama u dnevnoj sobi da li da uzimam troslojna stakla ili da uzimam onda dvoslojna sa unutrasnjim kutijama.Ulog je veliki, suncana sam strana, zadnji sprat, leti sunce przi celo prepodne, roletne su svakako spustene jer je stan dosta svetao i prevruce je, klimu ne gasim bukvalno, a opet bitan mi je i taj zvucni deo jer zgrade preko puta nicu kao pecurke i konstantna je buka sa gradilista.Sto se tice preporuke za majstore tj neke firme, i to sam sve iscitao pomno, ALKON PANČEVO,PROFIPLAST,SUNCE MARINKOVIĆ,te firme nisu iz Beograda koliko vidim, konkretno Sunce Marinkovic, pretpostavljam da imaju ljude u Beogradu koji dolaze da uzimaju mere itd...Hvala vam unapred na odgovorima, bio sam opsiran ali ujedno sam zeleo da i sa ostalima na forumu podelim i neka moja iskustva, ovde u odabiru firme za ugradnju koliko vidim ne sme da bude zurbe ni ishitrenih odluka, ali ni to ne garantuje da ce sve biti kako treba.Cene variraju dosta u ponudama, ocigledno se neko ugradjuje vise, neko manje.Kazem radio sam sa Mond Line Pro, nije bio nikakav spektakl iskreno, posao je zavrsen korektno, ali majstori mi se nisu dopali osim tog jednog koji vise i ne radi tamo.Sada sam dobio ponudu za Rehau od Pro Max firme iz Rakovice, sa boljim staklima i sa Rehau profilima su povoljniji od ove dve ponude sto imam za Veku sa dvoslojnim staklima.Veliki pozdrav