deka u akciji
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.05.2018.
- Pohvaljen
- 992
Salamander je veoma dobar profil ako je nemački. Ovo sad kod nas se prodaje neki turski, koliko sam čuo. Vabis je domaći okov, ne baš sjajan.
Ako finansije nisu veliki problem, onda bez razmisljanja aluminijum, on je dosta tanji.. Pogledaj boju noir sable 2100. Moje ponude pvc-a se nisu bitno razlikovale od ponude aluminijuma.Zdravo svima!
Vec nekoliko meseci pratim ovu temu (otkako smo se odlucili da gradimo kucu), pa sam se nadala da ce Deka biti strpljiv sa mnom koliko i sa drugima u ovoj temi
Naime, ispratila sam dosta preporuka koje ste davali i vec smo trazili ponudu na nekoliko mesta, ali nam se pojavio sledeci problem - estetski. Tj. pojavio se kod moje jetrve i mene.
Mi bismo htele neki profil koji je sto tanji i elegantniji, a naravno da nije najskuplji na trzistu. Da li mozda imate neku preporuku sta da pogledamo?
Izvodjac radova tvrdi da je bolje da uzmemo petokomorni ili sedmokomorni, ali da nikako ne uzimamo sestokomorni prozor. Da li se slazete sa tim? Ako Vam je bitna informacija, gradili smo dva sprata: jedan sa giter blokovima, drugi sa Zorkinim termo blokovima.
Hvala unapred!
Poštovana, naći ćete moje postove par stranica unazad vezano za zvučnu izolaciju.Pozdrav,
Ugradila sam nedavno roloplast prozore 6 komorne dva stakla sa unutrasnjom roletnom. Cuje mi se buka sa ulice auti autobusi. A ranije sa starim prozorima drvenim daleko manje. Morali su da se menjaju 50 god su bilo stari. Mislim da je problem u kutiji koja je sada kao poveznica sa buk napolju. Da li neko ima iskustva i pomoc. Sta raditi? Hvala
Pozdrav, zanima me da li ste resili problem imam isti nazalost i to u celom stanu.Hvala jos jednom.
Da, vertikalni poklopac moze da se otvori, ali obicno u jednom ili nekad u oba coska malter prelazi nekoliko milimetara pa mora da se obije. Katastrofa. Taj detalj mi nije padao na pamet da proveram u toku primopredaje, a ni ostalima. Situacija je ista u svim stanovima. Zapravo se meni vec desio problem sa jednom roletnom i morali smo da obijemo malo maltera da bi otvorili kutiju. Ali ja tad nisam bio u stanu pa nemam pojma da li je kutija iznutra izolovana ili ne. A ne bih da lupam zidove samo zbog toga. Dakle u slucaju problema mora se obiti malter i onda otvoriti kutija. Onda mi je jednostavnije obloziti plutom i zatvoriti te kutije. Problem je samo u spavacoj sobi koja je okrenuta ka Bulevaru kralja Aleksandra, ostale prozore necu dirati.
Dakle prvo obloziti kutije plutom, prefarbati itd pa onda zameniti staklo paket. Sa fotografije mi deluje da profil ima dovoljno mesta za 40mm staklopaketa, ali cemo proveriti.
PozdravPogledajte prilog 169071
Hvala, procitala sam sve. Zanima me posto imam dvoslojno ( ne znam tacno koje staklo) alo je dvoslojno. Da li bi bila nela razlika da stabim troslojno? Debeo je okvir mislim da staje. Protiv buke, jeste da je kutija glavni problem ali kroz citanje odgovora svuda preporucujete troslojno.Poštovana, naći ćete moje postove par stranica unazad vezano za zvučnu izolaciju.
Hvala probacu. Problem je sto je toliko akusticno da ne mogu da zaspem. Primetila sam da se u kupatilu vise cuje buka posto sam tu menjala pre par godina ali nisam znala sta je problem. Dok nisam sve promenila i zakljucilaPoštovana, krenite takođe prvo sa izolovanjem kutije, što unutra, što spolja. Ako Vam to ne da neke rezultate, nema pomoći.
Ako ipak primetite neku ozbiljniju razliku, onda angažujte majstora da eventualno promeni ta dvoslojna stakla i stavi troslojno staklo ali sa specifičnim karakteristikama.
Poštovana, krenite takođe prvo sa izolovanjem kutije, što unutra, što spolja. Ako Vam to ne da neke rezultate, nema pomoći.
Ako ipak primetite neku ozbiljniju razliku, onda angažujte majstora da eventualno promeni ta dvoslojna stakla i stavi troslojno staklo ali sa specifičnim karakteristikama
Pozdrav, da li ste ugradili prozore i da li ste zadovoljni?Hvala na odgovoru, tako nekako sam i pretpostavljao. Veliki je dobitak sa trenutnog stanja na Rolloplast ali zbog same zgrade ne vredi dodatnih 50tak% investicije za nemački PVC.
Što se stakla tiče pretpostavljam da mislite na climaguard spolja, obično u sredini a niskoemisiono sa unutrašnje strane, između punjenje argonom.
e, pa deko, vec su rekli, ali da ponovim, svaka cast na strpljenju, odgovorima, znanju...!!!. jos kad biste vi i montirali -))))
ako mozete rijesiti moju nedoumicu. 2 trokrilna prozora i 1 dvokrilni, sa roletnama i okapnicima. a ponude su :
Inoutic prestigge 6-komorni, tri dihtunga, MACO okov, staklo (nazalost) dvoslojno 4+16+4 NE - 2500 eura
Gealan S9000 6-komorni, 3 dihtunga, Roto okov, staklo dvoslojno 4+16+4NE - 2100 eura
p.s. savjeti za roletne su me razocarali jer meni idu unutrasnje, izgleda da zbog nekog "zuba" iznad prozora ne mogu doci vanjske -((
unaprijed hvala na odgovor
Ja sada zbog unutrasnjih roletni imam problem sa bukom. Samo da znate. Trazim resenje. Ne znaci da cete i vi imati samo se dovro raspitajte sve.e, pa deko, vec su rekli, ali da ponovim, svaka cast na strpljenju, odgovorima, znanju...!!!. jos kad biste vi i montirali -))))
ako mozete rijesiti moju nedoumicu. 2 trokrilna prozora i 1 dvokrilni, sa roletnama i okapnicima. a ponude su :
Inoutic prestigge 6-komorni, tri dihtunga, MACO okov, staklo (nazalost) dvoslojno 4+16+4 NE - 2500 eura
Gealan S9000 6-komorni, 3 dihtunga, Roto okov, staklo dvoslojno 4+16+4NE - 2100 eura
p.s. savjeti za roletne su me razocarali jer meni idu unutrasnje, izgleda da zbog nekog "zuba" iznad prozora ne mogu doci vanjske -((
unaprijed hvala na odgovoru
Šta da Vam kažem? Meni je to isto, oba pvc profila odlična čak neopravdano iznad svega ostalog, okovi odlični, staklo paket baš bazični, i unutrašnje roletne koje će da pokvare sve dobro na ovom prozoru.e, pa deko, vec su rekli, ali da ponovim, svaka cast na strpljenju, odgovorima, znanju...!!!. jos kad biste vi i montirali -))))
unaprijed hvala na odgovoru
E, pa tu i jeste "kvaka". Razlika od 400 eura mi pokriva dodatne troskove. Inoutic ponudjac je provjeren, radi precizno, tacno, ali je skuplji i tezi za saradnju u smislu da je "iznad svega", najpametniji je. Ako mu kazem za internet, forume, staklo, reci ce kratko i ovo je dovoljnoo, za roletne, da su sasvim ok i unutrasnje...ali, dobar izvodjac radova, radio mi već.Št
Šta da Vam kažem? Meni je to isto, oba pvc profila odlična čak neopravdano iznad svega ostalog, okovi odlični, staklo paket baš bazični, i unutrašnje roletne koje će da pokvare sve dobro na ovom prozoru.
Cenu ima bolju Gealan, ne znam ko Vam je ostavio bolji utisak....
Nema na cemu. Kamo srece sa sam i ja ranije naisla na ovaj forum i Deku. Puno srece i da budete super zadovoljni.E, pa tu i jeste "kvaka". Razlika od 400 eura mi pokriva dodatne troskove. Inoutic ponudjac je provjeren, radi precizno, tacno, ali je skuplji i tezi za saradnju u smislu da je "iznad svega", najpametniji je. Ako mu kazem za internet, forume, staklo, reci ce kratko i ovo je dovoljnoo, za roletne, da su sasvim ok i unutrasnje...ali, dobar izvodjac radova, radio mi već.
Drugi sa Gealanom je preporuka, iz drugog grada, mnogo pristupacniji za konsultacije, komunikaciju, i jos je jeftiniji. Zato sam i pitao ima li razlike u kvalitetu ponuda, jer bih se lakse odlucio -).
Hvala na brzom odgovoru, i Tatjani na savjetima
Izvinite sto se ja mesam. A kakva vam je zvucna izolacija? Meni je narusena odkad imam te unutrasnje roletne, a moguce i da je do prozora ipak.pozdrav deko, ja sam vas pitao pre mesec,dva za iskustva i savete prilikom ugradnje stolarije, dali ste mi neke smernice i rekli da javim utiske, naravno i dalje sam prisutan na forumu kad kad i citam i dalje vasa zapazanja i savete, ugradio sam gealan s8000iq sa dvoslojnim niskoemisionim staklom ,roto nx okov ali i UNUTRAŠNJE roletne, za koje sad citam da su problem. Naime ja sam na staroj stolariji imao unutrasnje roletne, imao sam taj prostor iznad prozora prazan pa sam i iskoristio to za roletne,iza tih roletna ka spoljnoj strani je neka vrsta betona sirine 10cm tj svaki prozor je izbetoniran u visini kutije, priložiću i sliku ako je potrebno, mene sad zanima šta i koliko mogu da uradim da popravim tu izolaciju gore kod kutije? naravno od majstora niko mi nije predstavio da je to neki veliki problem. ja sad tražim neke načine ako mogu to da rešim ,plus nemam izolaciju pa dok je ne uradim ,ako je to uopšte tako veliki problem, možda sam ja loše shvatio, što se tiče postavke stolarije i svego ostalog prezadovoljan sam, i izvednom i kvalitetom svega, za sada naravno
Htela samo samoPoštovana, krenite takođe prvo sa izolovanjem kutije, što unutra, što spolja. Ako Vam to ne da neke rezultate, nema pomoći.
Ako ipak primetite neku ozbiljniju razliku, onda angažujte majstora da eventualno promeni ta dvoslojna stakla i stavi troslojno staklo ali sa specifičnim karakteristikama.
pozdrav, ja nemam problema iskreno sa zvucnom izolacijom ali zivim na selu u ne preterano prometnoj ulici tako da iskreno nisam previse na to ni obracao paznju ali video sam veliku razliku izmedju pvc i drvene stolarije jer sada kad galamim tj dozivam nekog jedva me cuje od spolja hahaHtela samo samo
jos da vas pitam. Nisam jos izolovala kutiju za rolerne unutrasnje ali me zanima po iskustvu sa Roloplastom da li je do prozora? Tj tog paketa koji ja imam. Nisam ja birala prozore svakako. Nazalost.