Pozdrav. Javljam se nakon nekog vremena. Ugrađeni su mi Gealan S 9000 PVC prozori sa ARX okovom koje sam bio naručio, ali iskreno, da sam znao da je obrada PVC-a toliko loša, da se na nekoliko mesta vidi guma na spojevima ivice krila da nije dobro urađena, da sama plastika na pojedinim mestima ima lošu obradu, verovatno bih zadržao stare duple dvokrilne drvene prozore. Očekivao sam bolji kvalitet za 65000 dinara po prozoru dimenzija 1350 x 1750. Ali, dobro.
Generalno, izgledaju bolje, malo je toplije sa njima, buka se čuje, ali deluje da je za nijansu manja (još uvek proveravam).
Pitao bih za savet. Kada su stigli prozori, umesto jedne lajsne po sredini dužine prozora, bile su tri. Nazvao sam i tražio da se stavi jedna kao što je bio dogovor, pa su vratili krila dok su radili ugradnju i odneli kod staklara da reši to. Vraćeni su prozori sa jednom lajsnom. Pitao sam ih da li je problem zato što su se otvarala stakla, rečeno mi je da ne brinem, da će biti kao da nije otvarano. Da li su moje sumnje opravdane? Može li se nakon otvaranja vratiti u prvobitno stanje s obzirom da se na stakla čekalo nedelju i više dana, a vađenje lajsni urađeno za sat ili dva na 6 krila?
Drugo pitanje koje me muči je kako da proverim debljinu stakala? Ponuda je bila Pamplex 6+12+4+16+4. Šaljem vam fotografije u prilogu da pogledate. Meni ne deluje da srednje staklo ima 4mm niti da je razmak na jednom mestu 12mm, a na drugom 16mm. Deluju isto. Što se tiče srednjeg stakla, na nekim mestima je razmak uži, a negde širi (pogledati fotografije). Postoji li mogućnost uopšte da se izvrši provera da li su stavljena ta stakla i da li je nakon otvaranja zbog lajsni narušen kvalitet ispune između stakala? Nadam se da nisu previše glupa pitanja.
Pogledajte prilog 184156Pogledajte prilog 184157