Pozdrav svima, hvala vam na nesebičnom deljenju iskustava i znanja, prethodnih dana isčitala sam kompletan forum i kontaktirala preporučene proizvođače
.
Prva zamisao mi je bila da zamenim staru drvenu stolariju alu stolarijom u dekoru drveta ali ispada da je ona značajno skuplja od alu stolarije u boji. Još uvek prikupljam ponude ali bi mi značilo mišljenje našeg deke.
Trenutno imam dve opcije približnih cena:
Tehnomarket lineal plus 62 u antracit boji sa troslojnim staklom ili
Veka 70mm, zlatni hrast, sa dvoslojnim staklom.
Naglašavam da mi nije potrebna značajna toplotna izolacija jer sam u stanu sa CG i čak sa starim drvenim prozorima koji ne dihtuju je toplo. Šta je po vašem mišljenju bolja opcija?
Što se tiče kutija za roletne, nisam u naročito bučnoj ulici, jedini problem je kamion za đubre koji prolazi oko 23h i zvuči kao spejs šatl koji sleće. Rečeno mi je da ukoliko roletne ne budu na elektro pogon i gurtna bude izlazila u sobu neću videti bitniju razliku u odnosu na unutrašnje roletne, da li je tako?
Takođe me zanima, da li je moguće da pvc stolarija spolja bude bela a unutra u dekoru zlatnog hrasta jer su skoro sve komšije staru drvenu braon stolariju zamenile belom pvc a ne bih da narusavam izgled zgrade? Da li je to skuplja ili jeftinija varijanta?