tragac
Expert
mislim najiskrenije da u našoj klimi nema potrebe za trostrukim staklima, a ponuda jeste prilično skupa, 560 evra prosečno po poziciji. Isplati se možda jedino ako sređuješ stan za prodaju.
Isplati se svakako. Stolarija je najbitnija pogotovo prozori.mislim najiskrenije da u našoj klimi nema potrebe za trostrukim staklima, a ponuda jeste prilično skupa, 560 evra prosečno po poziciji. Isplati se možda jedino ako sređuješ stan za prodaju.
Mislim da je ova ponuda ok što se tiče profila i okova, staklo je dvoslojno bazično. Ima i komarnika, ali se slažem da je oko 270 evra po m2 malo jača cena.Dobio sam ponudu od firme za prozore... Mislim da je ponuda odlicna ali nije li malo preskupa? Bas nisam planirao da toliko ispadne, zato sam i mislio staklo x2, osim u spavacoj sobi x3 na jedina terasna vrata. Kakvo je Vase misljenje?
U cenu ulazi demontaza, montaza, okapnice. Cena 2800e, na slici je ponuda.
Decco profili su lošiji od Kömmerling-a, ostalo je skoro identično. Izgleda da je to to što se tiče cena.Evo imam jos jedan odgovor tj. ponudu, od preporuke tetka je radila prozore. Njihova ponuda sa Decco profilima i Roto NT okovom, 6 komora dve dihtung gume, 4 16 4, osim za ta jedna vrata sa troslojnim solar staklom, po ceni 2835e... Izgleda su skocile cene... Za ove sam cak dobio preporuku da su im ok cene. Moracu jos neke firme da potrazim ali ako su skocile cene onda je to to...
Sve je u redu što se tiče ponude.Jedno pitanje za Deku, ali i za sve iskusne. Kako se pokazao Gealan Linear profil ? Do sada mi se čini da je ovo najbolja ponuda koju sam dobio. Gaelan liner + Roto okov. 6 godina garancije na profil, 4 godina garancije na okov. Koliko sam video kod njih u proizvodnji, staklo je Elite (ako je verovati guglu, proizvodjac iz Nisa). Doduse, bazicni paket 4+16+4 - 4 sezone punjeno argonom.
Hvala puno na odgovoru, saljem ponudu na jos par mesta pa odlucujem!Decco profili su lošiji od Kömmerling-a, ostalo je skoro identično. Izgleda da je to to što se tiče cena.
Hvala Deko. Firma koja radi izradu postoji od 2003. Godine tako da mi odgovara njihova ponuda i deluju jako ozbiljno. Elem jedna zanimljivost. Kada sam bio kod njih, video sam da u jednom delu magacina imaju stolariju na kojoj pise ime druge firme koja verovatno od njih kupuje gotove proizvode i ugradjuje ih. Njihova ponuda je bila 30-ak % skuplja za istu stolariju (isti profil,okov i staklo.)Sve je u redu što se tiče ponude.
Gealan je dosta ozbiljna firma, pa im je i profil dosta dobar.
Za staklarsku firmu Elite iz Niša nisam čuo, što ne znači da ne rade kvalitetno.
Ja imam lose iskustvo sa Roloplastom nedavno sam stavila i menjacu ih toliko je losa izolacija pogotovo zvucna.Hvala vam na odgovoru
Samo da napomenem, Roloplast mi nudi rešenje za sva tri prozora ali njihova stakla nisu od 4 +16+6+16+ 6 kako vi predlažete, već 4+12+4+9+4 (profil je njihov dobropoznati 6komorni).
Aluplast nudi veka 7 komorne veka profile i staklo 4 +16+6+16+4, ali da li je i koliko sve to bolje s obzirom da je 500-600 eur skuplje?!
Možete li pojasniti za sve ostale kako to npr Aluplast nudi garanciju 10 godina i na sudu ih ne možemo dobiti ako npr prozor nije
Poštovana, ova ponuda je korektna. Baufen je, po meni, na sličnom nivou kao i Decco.Za @deka u akciji jedno pitanje, ali i za ostale...da li se ovo smatra dobrom ponudom s obzirom da sam "tanka" sa budzetom a nazalost stari drveni prozori ne mogu da se repariraju na zadovoljavajuc nacin da bi dihtovali i strasno su rastimovani, i primorana sam da kupim nove ili da bar delom zamenim stare. U pitanju su Baufen prozori sa 6 komora, troslojni, sa Winkhaus active-pilot okovima.
Razmisljam se izmedju njih i Decco prozora, ali oni nemaju adekvatne velicine prozora za jedno mesto u kuhinji, i na taj prozor bi trebalo da se ceka mesec dana, cene su slicne, samo je Decco sa dvoslojnim staklom, dok je ovaj sa troslojnim, takodje ovaj ponudjac je poznatiji po boljoj ugradnji nego ovaj koji prodaje Decco prozore. Da li da pristanem na ovu ponudu, s tim sto tu nije obuhvacena demontaza starih prozora niti aksesoar tj. lajsne, a takodje ni spaletne? Za koliko to moze da poveca ukupan rashod otprilike, ako znate?
Puno hvala unapred.
Pogledajte prilog 176806
Hvala Deko! Mislila sam ustvari na one potprozorske daske, a ne na lajsne. Da, spaletne sada vecina kako vidim to ne radi pri ugradnji, moja tetka kaze da kod nje jesu, ali to je bilo odavno. Ja ne znam sta su okapnice, ako mozete da mi pojasnite sta je to i zasto je vazno da se bas odmah stavi, za sada sam mislila samo neke prozore da promenim u dnevnoj sobi, kuhinji i spavacoj, kao i ulazna vrata, a kasnije da se bavim roletnama.Poštovana, ova ponuda je korektna. Baufen je, po meni, na sličnom nivou kao i Decco.
Ne znam da li imate samo ovaj jedan prozor ili ih ima više?
Najbolje je da detaljno pitate i jedne i druge šta podrazumeva cena. Uglavnom je u cenu uračunato skidanje i odnošenje starih prozora. Kakve lajsne su u pitanju? Špaletnama se uglavnom bavi moler koji Vam to popravlja i kreči. Veoma su važne spoljne okapnice! To mora da uđe u ponudu i da se uradi odmah.
Nije baš tako kako ste napisali.@deka u akciji
Ako je iako to moguće, da li možete da nekako "plastično" pojasnite zbog čega je bolje imati troslojno staklo u odnosu na dvoslojno, npr. kvalitetno troslojno je 30% bolje u termoizloaciji 20% u zvučnoj (u uslovima kada je prometna ulica je 20m blizu i sa sunčane je strane)?
Koliko je bolja izolacija troslojnog koji ima debljinu koju vi predlažete (ako sam dobro zapisao, 4 +16+6+16+ 6) i onog što vi smatrate da je manje dobar izbor (4+12+4+9+4)?
Zbog čega treba širi/veći profil za veći prozor?
Izvinite na osećam krajnje laičkim pitanjima.
Pa tako, tako cu Deko, postepeno, nema druge. Puno hvala na strpljivim pojasnjenjima i savetima!Poštovana, obradu ivice oko prozora iliti špaletni, u principu radi moler koji će i da kreči kad se sve završi. Može i odmah, može i kasnije.
Podprozorske daske mogu i ne moraju uopšte. Idu sa unutrašnje strane.
Okapnice ili spoljni lim ili po starom sims moraju odmah da se stave, jer štite zid ispod prozora od vode. Mora.
Ne možete staviti nove prozore, a kasnije roletne. Osim ako su sa spoljnom kutijom. Ako su sa unutrašnjom kutijom, mora zajedno.
Bolje završite 3 prozora kompletna ako nemate budžet.
Servisiranje i održavanje je godišnje podmazivanje i eventualno štelovanje, koje možete sami da radite pošto Vam se pokaže pri ugradnji kako se to radi.
Nije baš tako kako ste
Nije baš tako kako ste napisali.
O termičkim i zvučnim karakteristikama stakla sam mnogo pisao, molim da pronađete i pročitate postove.
Pa cekajte Deko, da li sada dvoslojno ili troslojno staklo?Poštovani, materija je veoma tehnički zahtevna i često nerazumljiva i proizvođačima stolarije kao što je i Vaš komšija.
Koeficijent termičke provodljivosti ili Ug za dvoslojno staklo veoma teško može da padne ispod 1,0 W/m2K čak i sa najkvalitetnijim i najskupljim varijantama, dok troslojni staklopaket kreće od nekih 0,75 pa relativno lako može da padne i na 0,5. Razlika je 100% ili duplo.
Istina jeste da bolji troslojni staklopaket zahteva i širi profil, pa i nešto veću cenu.
Da, kao što ste napisali, uvek bih žrtvovao brand profila zarad kvalitetnog troslojnog stakla.
Nije Roloplast jedini koji može da ponudi nižu cenu.
Zvučna izolacija najviše zavisi od broja slojeva/stakala različitih debljina, zbog različite interference.
Vi imate jednačinu sa mnogo nepoznatih - dobar troslojni staklopaket, jeftin profil, termička izolacija, zvučna izolacija, spoljna kutija za roletne koja je spas za bilo koju izolaciju, ali povećava cenu jer stakla ima više, komšija koji Vas dodatno sluđuje, vrlo ograničen budžet......
Preporučio bih Vam bilo koji srednji profil, jeftiniji, spoljnu kutiju za roletne, staklo dvoslojno 4mm četiri godišnja doba ili clima guard /16 mm Argon 90 % ali sa termo lajsnom (plastična lajsna između stakala) i unutrašnje staklo pamplex 4.4.2. sa antifonskom folijom (specijalna sound reduction folija koja lepi dva stakla od 4mm). Svaki ozbiljniji proizvođač staklopaketa može ovaj staklopaket da isporuči. Cena je korektna za ono što Vama treba.
Imaćete solidnu termo zaštitu sa Ug oko 1,0 W /m2K (sigurno 80 do 100 % bolju nego kod starih drvenih prozora), a zvučna izolacija umesto nekih 30 do 32 dB za obično dvoslojno staklo biće oko 38 dB, po mojoj proceni.
Tražite ponude i od komšije ali i od više njih. Videćete da može.
Najlakše je reći ne može.
U Vašem slučaju troslojno staklo je dobro, bolje nego kod @Ranzo, a i ima previše problema da reši. Može i Vaše da bude i mnogo bolje, problem je budžet, a može i gore, ali onda gubi smisao.Pa cekajte Deko, da li sada dvoslojno ili troslojno staklo?
Opisali ste upravo sta znaci dobro dvoslojno, a sta bi znacilo dobro troslojno? Da li je ovo sto sam Vam pokazala na mom primeru dobro troslojno staklo? Pozdrav!
Hvala, Deko, hvala! Malo se salim ja sa Vama ne zamerite (zaista sam procitala skoro celu temu i smatram da ste dali nemerljiv doprinos), ali da, zaista sam se i ja u jednom trenutku pitala da li to "moje" staklo vredi.U Vašem slučaju troslojno staklo je dobro, bolje nego kod @Ranzo, a i ima previše problema da reši. Može i Vaše da bude i mnogo bolje, problem je budžet, a može i gore, ali onda gubi smisao.