Pvc je u antracit boji, sto kaze @ deka u akciji.A to vam je alu stolarija?
Pvc je u antracit boji, sto kaze @ deka u akciji.A to vam je alu stolarija?
Jako mi se svidja boja izgleda kao alu stolarija. Vidite ispade da moramo u sve da se razumemo pored ovih danasnjih “majstora”. I mi zene koje to pogotovo ne treba da zanima.Pvc je u antracit boji, sto kaze @ deka u akciji.
Probajte kodPozdrav svima, i ako može pomoć tj. savet. Pokvario mi se okov na terasnim vratima i nemam predstavu gde da nađem nov da kupim. Tražio sam na 2-3 mesta i prodavci vrte glavom iz komentar "to se nekada pravilo...". Okov je AUBI i šaljem u prilogu slike. Zahvaljujem unapred na pomoći.
Pogledajte prilog 178530Pogledajte prilog 178532
Pozdrav svima. Pre dva dana mi je ugrađen prozor u stanu. Zamenjen je stari drveni prozor koji je imao masivni štok sa pvc prozorom. Ostao je popriličan prostor do zidova koji su majstori samo popunili pur penom. Nije urađeno nikakvo učvršćivanje prozora za zid. Prozor je podignut na gore tako da je došao iznad postojeće okapnice. Kada su postavljali drvene klinove naslonili su ih na postojeću okapnicu i time je daformisali pa se dobio kontra nagib ka prozoru. Potrebno mi je mišljenje iskusnih šta raditi dalje.
Pogledajte prilog 178592Pogledajte prilog 178593Pogledajte prilog 178594
Koliko su meni rekli ekipa je njihova. Dečko koji je radio kaže da je u firmi 13god.A Hram 032 važi za renomiranu firmu, jel neka firma koja je njihov distributer ili je baš ekipa iz fabrike u Preljini montirala?
Taj dečko koji radi 13 godina u Hramu sigurno nije bio da uzme mere, nego neko drugi. O tome se i radi, da uzima mere neko ko baš i ne poznaje materiju.Koliko su meni rekli ekipa je njihova. Dečko koji je radio kaže da je u firmi 13god.
Hvala još jednom.Najbolje da skinu prozor, jer je lako iseći pur penu.
A onda lakše može sve da se odradi šta treba.
Bitno je da postoji rešenje. Još samo da nađem prave majstore .Postoji svašta nešto.
Ali, bolje da ja ovde ne razrađujem šta bi bilo kad bi bilo, već da dođu pravi majstori i da reše stvar.
Poštovana,Lapsus, pitanje je trebalo da glasi:
Da li postojeća (ugrađena) unutrašnja izolacija može da pretstavlja problem prilikom ugradnje nove PVC stolarije?
Mnogo Vam hvala na odgovorima!Poštovana,
ugrađena izolacija nije nikakav problem za ugradnju nove pvc stolarije, može samo da bude delimično oštećena kod skidanja i demontaže starih drvenih prozora. Ta oštećenja će ionako popraviti moler koji će posle popravljati ivice, kreči ti...
Jednokrilni 133x133 može da ostane kao takav, težina krila je do max 70 kg. Nije baš zgodna širina, vrlo nespretna za manipulaciju, ali ako mora...
Nije mi jasno baš šta ste hteli sa francuskim vratima, ali ako mislite na dvokrilni balkonac bez T prečke po sredini i vertikali, to je standard.
Roletne, na žalost, ne možete birati. Lamelice/zastor koje su punjene poliuretanom su standard, debljina lima je standard. Njih ozbiljniji grad može da ulubi i ošteti, ali bar čuvaju staklo. Postoje tkzv ekstrudirane lamelice, ali su dosta skupe i mislim da ih niko nema na stanju.
Sto nisu napravili veći prozor ili ako su bili u mogućnosti ili dodali profili između dva prozoraPozdrav svima. Pre dva dana mi je ugrađen prozor u stanu. Zamenjen je stari drveni prozor koji je imao masivni štok sa pvc prozorom. Ostao je popriličan prostor do zidova koji su majstori samo popunili pur penom. Nije urađeno nikakvo učvršćivanje prozora za zid. Prozor je podignut na gore tako da je došao iznad postojeće okapnice. Kada su postavljali drvene klinove naslonili su ih na postojeću okapnicu i time je daformisali pa se dobio kontra nagib ka prozoru. Potrebno mi je mišljenje iskusnih šta raditi dalje.
Pogledajte prilog 178592Pogledajte prilog 178593Pogledajte prilog 178594
Marko izvinite ali ono je uzas. Ja bi trazila da sve rade iznova. I najveci laik vidi da su prozori napravljeni mnogo manji nego sto treba. Ja imam problem sa losom izolacijom zvucnom, skinuvsi stare drvene prozore i ugradnjom nekog navodno roloplast profila al ne direktno od njih nego preko nekog “velikog” majstora kao ovaj vas vrv koji je merio,zvucnu izolaciju prakticno nemam vise. Uzas sa nasim firmama za pvc i “majstorima”.Bitno je da postoji rešenje. Još samo da nađem prave majstore .
Jel? zašto, kako?Najveće gradske opštine Novi Beograd, Čukarica i Savski venac ne učestvuju u ovome.