Proverite koji su okovi. Meni su nudili Roto NT a Danito ugrađuje novi model Roto NX.Hvala. Izabrao sam na kraju Termoplast. Za sad deluju profesionalno i zadovoljan sam bar komunikacijom i ulivaju poverenje. Naglasio sam im (a i dalje cu nastaviti sve do same ugradnje) da kad su u pitanju stvari / tehnika / pokucstvo, da sam osetljiv i da gledam i najmanju sitnicu i da ocekujem kvalitetnu montazu. Tu je i garantni period pa ako ne daj boze nesto bude lose smaracu ih dok sve ne bude korektno...
U pitanju su nijanse. Jeste Siegenia nešto bolja, pitanje je koliko je doplata.Jos jedno pitanje, koji okov izabrati, Winkhaus ili doplatiti za Sigeniu? Ne znam o kojim serijama se radi
Ako zviždi sam prozor, u pitanju je loše dihtovanje. Trebalo bi da se reši štelovanjem okova.Pre dva meseca sam menjao stare prozoro sa PVC prozorima, da li može neko da mi kaže zašto jedan od PVC prozora zviždi kad duva vetar i kako to da rešim?
Hvala.
Poštovani, verovatno Vam veliki problem sa izolacijom prave neizolovani betonski zidovi, što je slučaj u 99% stare gradnje na Novom Beogradu.Pozdrav svima.
Zivim u blokovima na nbg i hteo bih konacno da promenim stare drvene prozore. E sad, citao sam zadnjih par strana i iskren da budem, jedino sto sam skapirao jeste da profil treba da bude nemacki i koje okove bih trebao da stavim.
Ovo za stakla, 3slojno, 4voroslojno itd, bas ne kapiram koje da uzmem. Stan je okrenut severoistocno, u principu sunca imam rano ujutru kad izlazi do nekih 10, 11 sati ujutru. Nakon toga ode iza zgrade i ne vidim ga do sutra ujutru Zimi ga tek slabo ima. Shodno tome, kapiram da mi ne trebaju stakla "protiv" sunca pa me zanima sta je pametno uzeti.
Takodje ako moze pojasnjenje vezano za slojeve, da li je realno potrebno ici na 4 ili 5 slojeva ili ce i 3oslojno zavrsiti posao? Najveci problem imam u ovom prelaznom periodu kada ne greju. U stanu je ledeno. Leti je takodje veoma vruce, sto zbog zidova koji se ugreju, sto zbog slabije izolacije na ovim starim prozorima. Ono sto mi je bitno kod stakala je da dobro propustaju svetlsot, jer je stan u hladovini 80% dana.
Hvala unapred
Po meni, rang lista je sledećaPozdrav svima. Imam 3 pitanja za @deka u akciji i ostale:
1. Poredjenje Siegenia, Fuhr i Roto okova, koja je razika, odnos cena-kvalitet, i Winkhouse mi je samo na prozoru od kupatila, generalno saveti sa okove?
2. Da li su bolji prozori sa pravom ili laznom preckom?
3. Poredjenje Gealan, Quadroform, Decco profila.
Koliko vidim, predlazete troslojno staklo sa manje kvalitetnim profilom. Citao sam da Roloplast nije bas najbolji, ima li neka alternativa?Pogledajte ovu i prethodne dve strane na ovoj temi.
Rolo komarnici se stavljaju na obične prozore, dok se plise stavljaju na balkonska vrata. Drugačije rade i funkcionišu, svaki ima svoju namenu. Imaju istu funkcionalnost i dugotrajnost ako se pravilno koriste. Zbog namene, plise ima mnogo više otvaranja /zatvaranja od rolo. Zato je malo komplikovaniji i skuplji od rolo.