Sa jedne tačke gledišta, završiće posao i pvc prozor iz Uradi sam. Samo što su tamo prozori na određenu dimenziju, pa je 99% verovatnoće da će otvor morati da se štemuje, ili da se doziđuje.
Mislim da kad se sve sabere, ipak je skuplje Uradi sam. A, da, mora dodatno montaža da se plati, da se prevezu prozori do vikendice, mala dvojka, tri na karte....
Skoro svaki proizvođač stolarije ima u ponudi dva nivoa kvaliteta, jedan je taj koža, klima, tj troslojno staklo, nemački profil, nemački okov i sve ostalo. Drugi nivo ponude je "ekonomičan", gde se upravo nudi neki poljski, rumunski, bugarski, turski ili domaći profil, neki dobar ali manje zvučan okov (čitaj nemački), dvoslojno a i troslojno staklo. Kod stakla ima najmanje alternativa, jer je 90% uvoz iz Evrope.
Preporučio bih ovu ekonomičnu varijantu, jer je mnoooogo bolja od tih starih i trulih drvenih prozora, i završava posao. Stvarno se ne isplati mnogo ulagati, mada ne znam kakva je izolacija i koliko se vremena provodi u vikendici.
PVC stolarija u boji se može naći i među ekonomičnim varijantama, pa onda ispada kao beli nemački pvc. Uglavnom antracit i drvo dekor.
Nikako ne bih preporučio da sami farbate belu stolariju, jer su prave boje vrlo specifične i skupe. Podloga, tj pvc profil mora da se tretira raznim prajmerima, da se odmašćuje, jednostavno muka jedna.
Ako mi date smernicu gde je vikendica, mogao bih par lokalnih proizvođača da Vam dam, pa tražite ponude. Izlazak na teren, uzimanje mera, snimanje situacije i davanje ponude ne košta ništa, to je besplatno, to im je posao.