Pozdrav svima,
Ja nemam dileme šta želim: min šestokomorni profil (Trocal, Schuco, Inoutic, Rehau) sa srednjim dihtungom, troslojni paket stakla ClimaGuatdSolar-LowE sa termodostancerima, nezavisne roletne na krilima dvokrilnog prozora sa preckom u zajedničkoj termoizolovanoj rolo kutiji za unutrašnju montažu (pošto ide iza građevinskog zuba). Problem je što kada kontaktiram izvođače i kažem da želim jedan komad ni ne potrude se da naprave ponudu već me otkače. Tako da mi treba neka preporuka za nekog na teritoriji Novog Sada a ko je ozbiljan što se posla tiče.
Takođe bih da se sačuvaju stare pocinkovane okapnice koje su perfektno upasovane u fasadu i da se nove postave preko njih. To kada pomenem svi dobiju ospice pa me ubeđuju da se to tako ne radi. Znam da je njima lakše da je počupaju, ali u tom čupanju obično nastanu krateri koji su posle problematični za popravku na višljim spratovima zgrade i to tako ostane sa drvenim klinovima i purpenom.
Da li je pametno tražiti da se prozor napravi malo višlji nego otvor, ili da se montira malo izdignut tako da spoj okvir-kutija roletne bude sakriven par santimetara višlje od donjeg nivoa građevinskog zuba?
Izvinjavam se svima ako sam bio malo preopširan