Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Projekat je sasvim u redu ako izuzmemo detalje koje je ambassador spominjao (mada meni lici da su oni samo stavljeni na prezentaciju a nece biti izvedeni kao takvi). Treba Novom Beogradu malo otvorenih - definisanih prostora. malo socijalizacije van shopping mallova ne bi skodilo!
 
@metropolitan
Bulevar? Pa tamo je ranije bila prljava industrija i neuredjena dzungla. S' obzirom da je zemljiste na tam potesu poskupelo bilo je samo pitanje vremena kada ce se krenuti u urbanizaciju. I dobro je sto se to desava planski i kroz ovakve projekte.
 
Taj deo Omladinskih brigada je do sada mogao da se naziva raznim imenima, ali nikako ne i Bulevarom. Mislim, IMT, Rodic, Idea, Mercedesov servis, auto perionica i ona jednospratna montazna zgrada u kojoj je DHL - mozda to nekome budi neka lepa osecanja, kao kad penzosi govore kako je za vreme sankcija bilo lepse jer su imali s kim da popricaju u redu za secer; otkud znam, mozda se neko igrao zmurke u napustenim halama IMT-a ili pikao fudbal na livadi pored DHL-a, pa mu sad dodje tuga kada pomisli da ce tu da niknu nekakve zgrade.

Mislim da Airport city i PSP Farman "lice u lice" prave znacajnu kvalitativnu razliku u izgledu ovog dela Novog Beograda, i nadam se da ce kroz narednih nekoliko godina i jedan i drugi kompleks moci da "izadju na ulicu" jer ce tad utisak transformacije prostora biti potpun. Uz to, nadam se nekako poboljsanju celokupne situacije koja bi rezultirala aktiviranjem jos nekih najavljivanih projekata u neposrednom komsiluku (citaj - Campus 41). Tu je, da ne zaboravimo, i nova zgrada Rajfajzen banke, a zaista ne znam sta da ocekujem od IMT-a. Pominje se drzavna stanogradnja, strahujem da bi mogli da ga unakaze, mada se po novinama uz te mogucnosti pominje i fraza "arhitektonski konkurs", koja je nazalost kod nas izgubila svoje izvorno znacenje.
 
Nemam nista protiv izgradnje duz ovog bulevara, nego protiv bezbroj ograda nezavrsenih gradilista i oglasnih ploca koje sakrivaju prirodne celine kojih je ovde bilo puno,sa prelepim vizurama koje su vecinom sada nestale izgradnjom Univerzitetskog sela i Starog aerodroma, a taj novi blok ce izbrisati pogled na sjajne Mercedes solitere i one u bl.37 kod autoputa koji su zajedno sa beovozom pravili sliku pravog modernog grada blisku futurizmu,Inace moderni grad je zamisljen kao velika prirodna celina u kojoj se visokim gradnjama ostvljaju veliki zeleni prostori, ali ne vidim u cemu je dzungla od betona i asfalta koja proteruje ostatke prirode lepsa i vrednija od neuredjene dzungle.
 
U Omladinskih brigada je pre svega prodajni salon Mercedesa... što samo može da podigne značaj lokaciji.

Nije ovo loša ideja. Za "kulu" kako svi danas zovu solitere, mi je malo bezveze. Proći će puno vremena dok se do danas igrađeni a prazan poslovni prostor ne izda u zakup.
Drugo, postajemo država administracije, a gotovo se ništa se proizvodi.... Uskoro ćemo imati samo firme koje imaju jedino kancelarijske radnike.

edit - stilske greške
 
Avgust- otvara se 3LD, septembar 5373 stana i Multifunkcionalni kompleks - 152.437 i most Zemun- Borca


LEPO LEPO :)
 
Posto izuzetno cenim misljenje relje naravno ukoliko izuzmem celu diskusiju oko mosta preko ade sem finansiskog aspekta :p osecam potrebu da mu pomognem da jos bolje sagleda prostor ovog projekta koji je najavljen


Mislim da render i nije toliko predimenzioniran koliko izgleda na prvi pogled. Naravno kada je u pitanju sam koncept projekta nikako ne mogu da podrzim ovakav zgusnut raspored stambenih objekata u bloku ge se gubi potencijalni trg.

Prilazem crop hi res ACB fotki radi boljeg uvida situacije bloka 65
33olitu.jpg


http://i26.tinypic.com/2ihwje*******.jpg

o5qcqt.jpg
 
Igor":3ol0326p je napisao(la):
Posto izuzetno cenim misljenje relje naravno ukoliko izuzmem celu diskusiju oko mosta preko ade sem finansiskog aspekta :p osecam potrebu da mu pomognem da jos bolje sagleda prostor ovog projekta koji je najavljen


Mislim da render i nije toliko predimenzioniran koliko izgleda na prvi pogled. Naravno kada je u pitanju sam koncept projekta nikako ne mogu da podrzim ovakav zgusnut raspored stambenih objekata u bloku ge se gubi potencijalni trg.

Prilazem crop hi res ACB fotki radi boljeg uvida sitacije bloka 65
33olitu.jpg
Respect za ceo Beobuild tim :)

Mislim da je na renderu
100701-PSP-05_2.jpg


pogrešno prikazana širina placa (dimenzija u pravcu od APC ka železničkom nasipu, ili bolje opisano - veća dimenzija ovog travnjaka na prvoj Igorovoj fotografiji). Dužina placa (pravac Omladinskih brigada-Tošin bunar) odgovara, pošto je, izgleda, predviđeno da se ruži ova ružna braon zgrada i gradi i na mestu njenog parkinga.

Okej, mogu tu da nse podignu 4 paralelne stambene zgrade sa nekim prostorom između, ali biće neprijatno zgusnto.
Treba doći na samu lokaciju da bi se stekao pravi utisak.

Još nešto - ova Igorova Iotografija je pre nastala negde u vreme početka SEKE (ubrzo posle toga su razmontirane ove mašine za pobijanje šipova).
Parkirane građevinske mašine (desno, sredina) se već duže vremena ne nalaze tamo. Firma Teknoxgroup je uvoznik Caterpillar-ovih mašina, tu su parkirali mašine i odselili su se. Tada sam mislio da to ima neke veze sa radovima na probijanju tog parčeta UMP-a...
Nisam obraćao pažnju, ali mislim da se i DHL iselio.

Iako nema najava u medijima o rušenju, braon zgrada se iseljava.
 
Braon zgrada je ta u kojoj je bio DHL ili mislis na onu drugu iza?

I sta predstavlja ona dugacka zgrada u sivoj fazi gradnje (vidi se u pozadini slike)?

@metropolitan
Prostrane zelene povrsine su za parkove, a ne za neuredjene livade zarasle u ambroziju. Pogled ce verovatno biti bolji kada se budes popeo na gotovu kulu :)
 
Mislim na onu u kojoj se nalazio DHL i Teknox.

Nenad":1fbfg1qy je napisao(la):
I sta predstavlja ona dugacka zgrada u sivoj fazi gradnje (vidi se u pozadini slike)?
Samo još jednu započetu i nikad dovršenu građevinu.
Ne sećam se kada je započeta, ali na Google Earth-u se vidi kako je i 2001 bila u istoj ovoj "sivoj fazi gradnje" - i tada je mogla da baci senku :)
 
S' obzirom da je gradjena po starom zakonu, trebalo bi je oduzeti i srusiti jer ce ne nalaziti direktno uz UMP
 
@Nenad Tek sto sam posle tebe napisao o parkovima na Nbg na temi bl.39, procitao sam ovo iznad,mislim da je stambena izgradnja u ovom delu potrebna da bi se povezali delovi Nbg. i to ocekujem odavno, ono o cemu sam pisao odnosi se vise na nepaznju da se prilikom gradnje ostave vizure iz ove ulice koje su do skora bile velicanstvene, inace blizu su zapocete jos dve kule , ali se zastalo, pa je nikla samo jos jedna ograda. Moze li da se poredi svakodnevni pogled iz prevoza sa pogledom sa neke kule, protiv kojih nisam, ako nisu previsoke i ruzne Slazemo se po pi.tanju parkova, ali i korov je vredniji od betona i asfalta.
 
^^Nemoj pogresno da me shvatis, ali ne znam na koje vizure mislis, tj. ne secam se da sam icime u toj ulici bio odusevljen. Ulaz u ulicu (iz pravca Save) je bio zelen i prostran i to je i danas tu, ali sve ostalo je bilo ili naceto na neki pogresan nacin, ili pak kao ova zgrada DHL-a, koja nema nikakvu ni arhitektonsku, a ni ekonomsku vrednost.

Ja sam za plansku urbanizaciju i mislim da taj potes ima veliki potencijal, a rezultat ce se, kao i kod svih velikih projekata, videti tek posle niza godina.

Slican je primer HafenCity-ja u Hamburgu, gde ljudi zive u jednom od najskupljih krajeva grada, a izlozeni su buci sa gradilista, prasini, nedovrsenim ulicama itd. Gradilista nisu sinhronizovana i gradi se u fazama, tako da vec 7 godina ceo kraj sporadicno poprima konacne obrise, ali je u sustini i dalje jedno veliko gradiliste.

Ja se nekako vise radujem rezultatu, pa makar i par godina kasnije, a u medjuvremenu bih kao cenu platio i malo buke i par ogradjenih gradilista :)
 
Znam da je off, ali nemam se gde pozaliti... :laugh:

Rec je o listi najvishih kula u BG-u... Potpuno mi je smeshno racunati onaj antenski nosach na Ushcu kao visinu zgrade... :p

I onda: najvisha kula/soliter u BG-u bi bio ovaj u bloku 65, a potpom Ushce sa 134m... :rolleyes: A, Usce ustvari visoko oko 106m, te Genex postaje tek 2. zgrada po visini, smenjena sa tog trona... :cool:


:D
 
@Nenad Mozda ti ne dolazis cesto i ne prolazis, a to se vidi po tome jer ne znas da se ne radi o buci koju prave gradilista, mada ne znam kome bi ovde smetala, jer tu nema stanovanja,nego se radi o ogradjenim prostorima na kojima se NISTA NE GRADI, drugo vizure, o tome cu na temi koja bi mogla tako da se nazove,A kad doputujes prodji ulicom Omladinskih brigada i bice ti sve jasnije,
 
2012":39fy2kuo je napisao(la):
Oćeš malo da pojasniš..na šta konkretno misliš? :rolleyes:
Hoce da kaze kako se nista ne gradi, vec samo ogradjuju za tamo neku gradnju i da ruzno izgleda bg zbog toga.
 
Projekat izgleda OK na slikama, sa sve pesackom zonom, pitanje je samo kako ce ta fasada (cini mi se od nekih ciglica) izgledati kada se izgradi i kad prodje 5-6 godina, to nekad uspe, a nekad bas ne...

Poslovnu kulu zaboravite, bice to izgradjeno na sveti nikad. Izgradice stanove i to je to, i malo ce ih prodati za trazenu cenu. No bice sve to jedan sasvim OK dodatak za NBG.
 
Joj, ja bas volim fasade od cigala, ciglica, ciglitja... :laugh: Uopste, fasade od prirodnih materijala. :cool:

:)


U konkretnom slucaju, odlican kontrast monotonoj staklariji susednog AC-ja. ;)



A, fasade koje su obelezile prvu deceniju ovog veka u BG-u - ALU fasade - ne mogu vishe da gledam... :violina:


:gobb:


Za poslovni oblakoder (necu da kazem - kulu :p ) i ja strahujem. :/
 
Ma od kule nama nista, cak je i na renderu prikazana u vidu magle!
 
Meni se ovo uopšte ne dopada, ali... Drveće u kuli? Vau.
 
Ma jel ovi iz Grada misle da nasedamo na šarene laže?,bolje je da se late Metroa pa bar da nas zamajvaju nekim slikicama voza ,to bolje prolazi u javnosti od kula svakako,eto da ne rasipaju energiju.. :kafa:
 
u oktobru ce biti gotova studija visokih objekata pa cemo znati gde se sta moze graditi...
 
Vrh