Evo da ponovo kopiram post od pre godinu dana, posto ljudi traze informacije na tu temu ponovo. Stoji i dalje sve sto sam tad napisala (sad vec zivimo u tom stanu skoro 3 godine). Tacno je da je west ponudio da poboljsa zvucnu izolaciju izmedju stanova, jer se ispostavilo da su oni pretpostavili da ce ljudi kupovati stanove jedne do drugih pa su ostavljali nekakve rupe u velicini vrata da bi ljudi to lakse povezali, probili. Mi smo kupili taj stan dok je jos bio u ranoj fazi gradnje i znali su da necemo kupiti stan do nas i opet su ostavili tako losu izolaciju. Kad je stan namesten i sredjen onda je ponudjeno da west sredi te svoje propuste? Takodje time bi se smanjila povrsina stana, morali bismo da se iselimo, sve u svemu jedno veliko maltretiranje i greske samog westa koje stanari moraju da placaju, sto svojim vremenom sto zivcima. Katastrofa. Evo ga i post od pre godinu dana (mozda nekome pomogne da se ne zezne i ne kupi stan):
Nazalost zeznuli smo se i kupili jedan od stanova u Westu pre godinu i po dana. Zvucna izolacija je katastrofalna. SVE se cuje. Ne samo od stanova pored nego i iznad, sto je krajnje neprihvatljivo. NEko dete je u gostima u stanu iznad nas i danima trci po stanu, cuje se kao krdo bizona... Ne znam sta bismo radili da je stalno tu. Ne mrzim dete, ali sam zapanjena koliko je lose uradjena zvucna izlolacija tj. nije uradjena uopste izgleda. To je samo jedna betonska ploca sa parketom preko. Zapravo oni su super uradili akustiku, izgleda da im je to i bio cilj. Da se sve cuje. Uspeli su u tome. Nema ama bas nikakve izlolacije. Sad gledam i ovu novu zgradu sto se gradi pored, to su samo betonske ploce i na podu i plafonu i zidovima, ni traga od cigli, nekog stiropora, ne ke vune, stagod, ne razumem se, ali vidim samo beton, beton beton, koji je super provodnik svakakvih zvukova. Cujemo i kad ovi ljudi iznad ispuste kasicicu na pod. Znamo i da imaju klizne ormane, iako nikad nismo bili kod njih u stanu, jer, da, cuje se i to kad otvaraju orman. Katastrofa. Mozda i ne bi trebalo ovo da pricam javno ovako jer cemo gledati da prodamo taj uzas od stana.
I nije tacno da je grejanje i hladjenje jeftinije, taj gas je poskupeo i uzasno kosta i West je nametnuo te neke 'klimatizacije' koje magicno rastu iz meseca u mesec. Da ne spominjem da nam je 2 500hiljade letos stiglo za hladjenje koje nismo palili, bas zato da testiramo racun....
Jedino sto se MOZDA isplati je to obezbedjenje, ima 2 coveka koji setaju okolo i paze na stanare i automobile, cini mi se.
Sve u svemu, mislim da se ne isplati, u najbolju ruku nije nista bolje nego u starijim zgradama bilo gde po gradu. A oni su se hvalili da je bolje. Nije bolje. Kao sto rekoh zvucna izolacija je katastrofalna (zivela sam u 3 stana pre Westa - 2 iz 1950tih godina i 1 iz 1990 godine) i svi su daleko bolej izlovani bili od Westa. Toplotna izolacija je ok, mada opet nista bolje nego bilo gde drugde.
Ukupan racun mesecni (struja, voda, infostan, gas, TV, internet, telefon itd - uglavnom svi racuni koje imate mesecno) su oko 16,17,18 hiljda za dvoje ljudi sto nije uopste jeftinije. Moji roditelji i deda zive u zgradi iz 1950, greju se na TA pec i jeftinije prolaze.
Parking mesto je nenormalno skupo tako da ne znam dal cemo ga ikad kupiti a zbog milion ljudi koji dolaze u Erport Siti nemam gde da se parkiram kad dodjem kuci oko 4,5 popodne.
Sve u svemu ima jedan ogroman minus za zvucnu izolaciju i jos par minusa za ostale stvari. Ne znam sta je plus. Mozda to sto je nov stan i ima lep stakleni zid i staklenu terasu pa imate pogled kao neki... A da, i u nekim kupatilima ima i jedna lepa staklena rezeda vrata, klizna. Zbog toga se totalno isplati kupiti taj precenjen, los stan, na kome su izgleda mnogi zaradili time sto su materijal koji je mozda trebao da bude upotrebljen za izolaciju, ukrali. Jer ono sto ljudi pricaju da dobijas kad pokusavaju da ti prodaju stan, nema veze s realnoscu.