Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Ne samo u BW nego i u svim drugim snobovskim kompleksima slicnog tipa,ljudi koji imaju novca za kvadrat na takvom mestu se ne kupaju u zajednickom javnom kupatilu vec u djakuziju u svom stanu,a kad bas hoce da plivaju idu gliserom gde hoce.Evo da zamislim da zivim na takvom mestu bio bi me blam da koristim bazen u holu jos ovolike zgrade gde ce ljudi da prolaze i gledaju me kao sirotinju.

Veoma gresis po svim pitanjima.

Mi zivimo u Residencu i nismo snobovi, cak naprotiv grozimo se istih.
Vecina stanara su jako fini nasi ljudi iz dijaspore i stranci koji su velikom vecinom vrlo kulturni i prizemni ljudi.
Bazen koriste samo stanari i ogromna vecina njih se odnosi kao prema svojoj imovini(sto u BW Residencu i jeste, tj vlasnici stanova su vlasnici i bazena, teretana i svih ostalih zajednickih prostorija). Na bazenu nisu guzve, ali dosta stanara koristi bazen na svakih par dana, neki dosta ceshce a neki skoro nikad, pogotovo stariji ljudi iz dijapsore.
U Westu je drugaciji koncept jer vlasnici stanova nece biti vlasnici bazena i teretane i dodatno ce placati koristenje istih na mesecnom ili godisnjem nivou, ali verujem da ce biti slicna posecenost.

A gde je ta informacija da bazen nece biti u vlasnistvu skupstine stanara? Bio je objavljen projekat ovde, tu verovatno ima i odgovor na to, jer bi se u tom slucaju deo gde je bazen vodio u projektu kao poslovni prostor a ne kao zajednicke prostorije.

@ftj
Mozesh pozvati West i raspitati se, bazen i teretana nece biti zajednicki deo zgrade vec posebna celina i kao takva ce ostati u knjiznom vlasnistvu
investitora(verovatno kao poslovni prostor) i koriscenje istih ce se naplacivati posebno, tj odvojeno od 1.08 eur m2 koliko kosta odrzavanje zgrade.

@tragac u cenu odrzavanja zgrade BW Residence od 1.55eur m2 je uracunat i operater tj zaposleni na bazenu, koliki deo od tih 1.55eur/m2 odlazi na bazen, teretanu, svlacionice, 2 decije igraonice ne znam, ono sto sigurno znam je da stanari nisu vlasnici bazena,teretane i ostalih zajednickih prostorija da bi ukupna cena koriscenja bila dosta veca. Plus kada je neko drugi vlasnik, postoji opasnost od prevelikog koriscenja bazena od ljudi koji nisu stanari zgrade, sto nikako ne ide u prilog kvalitetu, higijeni, bezbednosti zgrade itd...

Razlika od €0,47 po kvadratu održavanja izmedju BWR i W65 nije zanemarljiva, pogotovo ako se bazen/teretana ne koriste aktivno. Meni lično je samo postojanje opcije bazena u zgradi poželjno, ali nemam problem da njemu imaju pristup i eksterni korisnici koji plaćaju članarinu operateru spa centra koji se time profesionalno bavi i nudi dodatne sadržaje (masaže, tretmabe, itd). Privatnost jeste nešto manja od opcije kada je bazen namenjen samo za stanare, ali je svakako i u toj opciji ograničena jer govorimo o kompleksima sa velikim brojem stanova od kojih se mnogi izdaju što kratkoročno što dugoročno.

Razlika jeste 0.47eur m2, ali nisu samo bazen i teretana razlika u spisku usluga odrzavanja zgrade.

Privatnost i bezbednost su naruseni ne time sto su drugi korisnici u bazenu, vec sto da bi dosli do bazena i teretane moraju da prodju kroz zgradu.

U slučaju BWR je tako, ali mislim da nije u slučaju W65 (bazen je ako se sećam ili na nižim spratovima uz ulaz iz lobija ili na krovu TC) ili ostalih zgrada sa bazenom poput KMR (zaseban ulaz u wellness zonu).

Radoznalosti radi, šta je još razlika u održavanju osim bazena/teretane? Davno sam gledao BWR.

Zavisi i šta sve ulazi u cenu, da li neki od rezijskih troškova tu spadaju, npr Infostana bez grejanja ako je to moguće odvojiti (meni stiže račun od vodovoda posebno)

U w65 su racuni za grejanje od Srbija gasa, dok je hladjenje od strane centralnog sistema za klimatizaciju i placa se po utrosku. Odezavanje i obezbedjenje se posebna stavka i placa se po m2 stambenog prostora.

Из овог угла још нисмо имали слике фотогеничног "товера", прати се линија са првом зградом "мерцедески". Слика од 26.12.2019.

Tako mi je drago da se pravi kula, celom tom delu NBG-a fali neki vertikalni reper pored svih tih krmača u Bulevaru Milutina Milankovića.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=692796#p692796:3kqvyzc3 je napisao(la):
Pegasus » Čet Dec 26, 2019 4:09 pm[/url]":3kqvyzc3]Veoma gresis po svim pitanjima.

Mi zivimo u Residencu i nismo snobovi, cak naprotiv grozimo se istih.
Vecina stanara su jako fini nasi ljudi iz dijaspore i stranci koji su velikom vecinom vrlo kulturni i prizemni ljudi.
Bazen koriste samo stanari i ogromna vecina njih se odnosi kao prema svojoj imovini(sto u BW Residencu i jeste, tj vlasnici stanova su vlasnici i bazena, teretana i svih ostalih zajednickih prostorija). Na bazenu nisu guzve, ali dosta stanara koristi bazen na svakih par dana, neki dosta ceshce a neki skoro nikad, pogotovo stariji ljudi iz dijapsore.
U Westu je drugaciji koncept jer vlasnici stanova nece biti vlasnici bazena i teretane i dodatno ce placati koristenje istih na mesecnom ili godisnjem nivou, ali verujem da ce biti slicna posecenost.

ne zameri assad-u. Njemu su svi snobovi koji imaju para za novogradnju. Po njemu svi koji imaju malo vise novca trebaju kupovati kvadrate u starogradnjama sa minimum 30-50godina starosti :)

Hvala vam sto se i vi,kao mnogi,bavite mojim likom i delom,samo nije u redu da izvrcete reci,rekao sam u ,,snobovskim kompleksima slicnog tipa" sto ne znaci da su svi ljudi koji tamo kupe stan(iz njima poznatih razloga) snobovi vec da je to koncept koji promovise sam investitor,marketinske agencije koje prodaju te stanove itd. A sa druge strane svi se hvataju za rec ,,snob" kao da je to nesto lose,odnosno stavljaju tu rec u negativan kontekst,pa sta fali biti snob,znaci verovatno da si uspeo u zivotu i da ne zivis kao velika vecina obicnog plebisa.

Assad84":x02qslum je napisao(la):
Hvala vam sto se i vi,kao mnogi,bavite mojim likom i delom,samo nije u redu da izvrcete reci,rekao sam u ,,snobovskim kompleksima slicnog tipa" sto ne znaci da su svi ljudi koji tamo kupe stan(iz njima poznatih razloga) snobovi vec da je to koncept koji promovise sam investitor,marketinske agencije koje prodaju te stanove itd. A sa druge strane svi se hvataju za rec ,,snob" kao da je to nesto lose,odnosno stavljaju tu rec u negativan kontekst,pa sta fali biti snob,znaci verovatno da si uspeo u zivotu i da ne zivis kao velika vecina obicnog plebisa.

Druze, evo ja sam jedan od tih snobova. Radim za stranu avio kompaniju, Srbiju vidim samo sa 37.000 ft kaf sam u preletu iznad iste ali zaradi se za gajbu na “snobovskoj” lokaciji, cak sta vise, nekoliko gajbi. Tebe pozdravljam i savetujem da prvo malo resis pravopis, sto znaci uvek iza tacke ili zareza ide razmak. Ziv bio.

Jedan pogled sa Bezanije :)

cd4286ec4a70b1d0d805b0513d4253c5.jpg

Edit: Ne znam sto je slika ovako okrenuta, sa tapatalka

Po tom kriterijumu sam i ja snob. Vratio se iz Amerike i ulozio u turizam. Znaci ako kupim stan u BG ili NS bicu snob teske kategorije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693172#p693172:u4e22uqx je napisao(la):
Golfer » Pet Dec 27, 2019 4:35 pm[/url]":u4e22uqx]
Assad84":u4e22uqx je napisao(la):

Druze, evo ja sam jedan od tih snobova. Radim za stranu avio kompaniju, Srbiju vidim samo sa 37.000 ft kaf sam u preletu iznad iste ali zaradi se za gajbu na “snobovskoj” lokaciji, cak sta vise, nekoliko gajbi. Tebe pozdravljam i savetujem da prvo malo resis pravopis, sto znaci uvek iza tacke ili zareza ide razmak. Ziv bio.

Eto vidite da samo potvrdjujete ono sta ja tvrdim.
Inace,ako cemo bas da cepidlacimo sa pravopisom moje neodvajanje posle zareza je u nivou nepismenosti kao npr. vi sto navodnike pisete u formi ("…") a ne pravilno [„…”] to ste videli u engleskom pa prisvojili ali mnogo bitnije,niste prisvojili to da se materijalnim stvarima ne razmece i ne hvali cak u velikoj vecini zemalja je to sramota raditi,a sta reci o patetici tipa ,,druze" i ,,ziv bio" kao da smo ovce zajedno cuvali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693172#p693172:3gcvnf6c je napisao(la):
Golfer » Fri Dec 27, 2019 3:35 pm[/url]":3gcvnf6c]
Assad84":3gcvnf6c je napisao(la):

Izvinjavam se, ali ako ovo nije snobovska izjava, ne znam šta jeste.

Glupo je etiketirati nekoga da je snob ili nije , po mestu ili zgradi zivljenja.
Normalnom coveku je dovoljno 5 do 10minuta da sa nekom uspesnom ili imucnom osobom razgovara,
i da zakljuci da li je snob ili nije.
Za mene biti snob nije pozitivna ni neutralna odlika, mislim da su kompleksi i pojedine greske u licnosti te koje dovode do toga da neko pocne da se ponasa snobovski, praceno to uspehom ili ne.

Jel to West Kula pocela da svetli nocu ili mi se cini?

biti snob je karakterna osobina, a ta karakterna osobina utice na izbor mesta stanovanja. Neko ko trazi komfor a ima pare da ga plati, mora da ima karakternu osobinu koja ga navodi da kupi stan u naselju koje je nizeg standarda od starih socijalnih naselja po vecini kriterijuma osim po bonitetu i po koncentraciji ekipe koja tamo kupuje stanove, pa se slicno karekterni nadju na jednom mestu. Biti snob znaci i bezmozgaski pratiti trendove i ucestvovati u svakom segmentu drustvenog zivota koji je main stream. Zato snoblje sigurno sinoc nije bilo ispred crnogorske ambasade, to radi bedna intelektualna elita koja zivi u socijalnoj gradnji i nada se da ce jednog dana mozda uspeti da skrpi za zamenu parketa ili regala starih 30+ godina.

Nije vezano direktno za temu ali je u komšiluku pa da pitam.Za šta je raskrčena ona šumica ispred Roda megamarketa,nešto će da bude,zna li ko šta će da se gradi?

Ne znam da li mislimo na isto mesto, ali bilo je na forumu rendera za zgradu koja bi trebala da se gradi tu pored Rode.

srdjan":ic2501u4 je napisao(la):
Ne znam da li mislimo na isto mesto, ali bilo je na forumu rendera za zgradu koja bi trebala da se gradi tu pored Rode.

Moze link za taj render ako znas gde se nalazi, nisam uspeo da ga pronadjem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693387#p693387:1kzk6cvm je napisao(la):
Ventilator_BGD » Sat Dec 28, 2019 11:25 am[/url]":1kzk6cvm]biti snob je karakterna osobina, a ta karakterna osobina utice na izbor mesta stanovanja. Neko ko trazi komfor a ima pare da ga plati, mora da ima karakternu osobinu koja ga navodi da kupi stan u naselju koje je nizeg standarda od starih socijalnih naselja po vecini kriterijuma osim po bonitetu i po koncentraciji ekipe koja tamo kupuje stanove, pa se slicno karekterni nadju na jednom mestu. Biti snob znaci i bezmozgaski pratiti trendove i ucestvovati u svakom segmentu drustvenog zivota koji je main stream. Zato snoblje sigurno sinoc nije bilo ispred crnogorske ambasade, to radi bedna intelektualna elita koja zivi u socijalnoj gradnji i nada se da ce jednog dana mozda uspeti da skrpi za zamenu parketa ili regala starih 30+ godina.
Po tebi je znaci snob svako ko ima razlicito misljenje od tebe? Odlican nacin racionalizovanja.

Golfer":1kzk6cvm je napisao(la):
srdjan":1kzk6cvm je napisao(la):
Moze link za taj render ako znas gde se nalazi, nisam uspeo da ga pronadjem.
Mislim da najvise slika ima u ovom Igorovom postu.

Vrh