Šta je novo?

Proširenje Savske ulice

Kud svi tu i mali Mujo. Prošetah se danas Savskom da vidim na šta to liči. Na moju sreću danas su otvorili novi deo Savske dok su stari zatvorili tako da ekipi prenosim fotografske utiske novog života ove ulice.

vsnog9.jpg

m4z2e.jpg

23m4epz.jpg

21njq7n.jpg

9fzg92.jpg

9thb12.jpg

whoffo.jpg

2pzl5a9.jpg

2ufsifd.jpg

2ns50fk.jpg

x441ft.jpg

2li7629.jpg

2s60sb4.jpg

200qyoj.jpg

124bzap.jpg

wcb9l3.jpg

2mn15yp.jpg

mmy73s.jpg

2u7rcia.jpg

2ikpitg.jpg

2a9zh8l.jpg

2qla4qx.jpg

f42xhu.jpg

2qc2pdt.jpg

34njzhw.jpg

2guxl3p.jpg

2ltoc55.jpg

2rxwoes.jpg

o8rkog.jpg
 
a tramvajske bastice nista osta ruglo,dzaba se kreci :bash:
 
Рекао бих да радови још нису приведени крају. Треба још да се поплоча тротоар, а онда ће ваљда и баштице да буду сређене....
 
Ma ta ograda je uzas jedan...bila bi ok na nekom drugom mestu a tu su trebali da 'roknu' neke ploce i jednostavno zagrade to ruglo iza...i nalepe preko reklame ili neku simbolicnu dekoraciju. Ja ne znam da li iko brine i o estetskom imidzu grada, ali makar malo...
jedino sto me je ohrabrilo je sto su taj parking sklonili i sto ce biti tu neko cvece ili zelenilo, da bar na nesto lici kad se pogleda sa gazele.
A za tramvajske bastice...no comment, suvisno je.
 
Inače, kada sam prolazio na drugoj strani ulice je stajalo nekih 10 paleta crvenih behaton kockica, tako da je vrlo moguće da će biti promenjen i trotoar na starom delu Savske.

Inače kada sam došao na kraj Savske kod Gazele jedan od radnika je nosio uniformu na kojoj je pisalo "Behaton Beograd" bilo bi zanimljivo naći njihov sajt ili nešto slično.
 
off topic: tek sad vidim na zgradi Palate pravde onoliko spoljnih jedinica klima uredjaja, kako su naruzili zgradu pa to je strasno...

pa zar takav jedan objekat ne moze da ima centralni klimatizacioni sistem... Ovako mi izgleda kao losa jelka sa jeftinim ukrasima...
 
зезнута ствар са овом савском улицом тј. њеним новим делом, је то што је асфалт тааако добар за вожњу да вас просто понесе ко мене синоћ па сам мало више прилегао на гас и... нешто пре газеле се појавише униформисана лица са светлећим палицама у рукама :o
већ сам се био помирио с тим да ме овај пита "је л ти знаш колко си бре јурио кроз улицу друга слободана пенезића крцуна, сад ћеш ти нама лепо да кажеш ко те то јурио па си тако навалио ко... или ти можда неког јуриш? а? ..."
срећом, беше само алко тест на менију а исто тако срећом не попих ништа што би ме компромитовало пред органима реда. :p
тако да вам кажем другари, ако мислите да јурцате, палите у савску да оверите једину можда улицу у граду без рупа, кратера, крпљења, пукотина, шахтова који штрче...
 
Neko je pitao gore vezano za skretanje u levo iz pravca zeleznicke stanice prema gazeli.

Da pojasnim.

Nema ni jednog skretanja preko sina. Ali je na delu gde se siri sa 2 na 5 traka napravljena traka za polukruzno okretanje. Tako da mozete da se vratite u smer prema Zeleznickoj stanici i dalje da skrenete u bilo koju ulicu prema Sarajevskoj.
 
А мени се баш учинило да код Палате правде правде праве траку за скретање у лево, и то тако да ту траку деле аутомобили и трамваји :bash: Дај боже да ми се само учинило...
 
Михаило":16lv94vn je napisao(la):
А мени се баш учинило да код Палате правде правде праве траку за скретање у лево, и то тако да ту траку деле аутомобили и трамваји :bash: Дај боже да ми се само учинило...
Mislim da si u pravu i da ti se dobro učinilo. Traku za skretanje u levo će deliti tramvaji i automobili. Pored toga ostaju dve trake za pravo ka Gazeli. I to je koliko sam ja video jedino skretanje u levo od ž. stanice ka Gazeli.
 
Ispravljam sebe iz posta od juce.

Prosao sam Savskom oko 19h juce po ne-tako-velikoj guzvi i dobro sam zagledao.

Ima skretanje kod palate pravde i ostace semafor na istom mestu gde je bio. Traka za skretanje deli putanju sa tramvajskom basticom (uzasno resenje) i ima jos jedno skretanje kod Durmitorske.

:(

Moglo je to i bolje.
 
mene interesuje da li ce postaviti semafor na dnu Durmitirske, za to skretanje levo, zagledao sam i nesto nisam video da su ostavili mesto za to, ako ne bude semafora to ce biti katastrofa, svake nedelje po jedan sudar, treba skrenuti levo preko 3 trake vozila, 2 reda sina i ukljuciti se u prvu od dve trake kojom ce ici vozila na granici sa dozvoljenom brzinom - nova ulica, nema pesaka, zaletanje za autoput itd...
Opet ako bude semafor, to znaci 2 stajanja u Savskoj i onda ti dzaba sto si prosirivao kad ce ici sporije
--
sta vi mislite, sta je bolje, po meni je semafor manje od 2 zla, ali jbg...
 
Nothing special, ali slikano iz tramvaja juče...
IMG_0029.JPG

IMG_0030.JPG

IMG_0031.JPG

Ovo poslednje je posečena bandera na sred buduće ulice.. :)
 
Horizontalna signalizacija je postavljena, a videla sam da je postavljen i stub koji nosi table.
 
Mislim da je krajnje vreme da se merač napretka (da ne kažem "oko svevideće") promeni na 95%
 
A zelena travica izmedju sina nadam se da to srediti kad tramvaji 20 ovog mjeseca prestanu da voze
 
Đilas: Savska ulica od sutra otvorena za saobraćaj
Autor: Tanjug | Foto:J. Vučetić | 12.06.2009. - 13:43

Savska ulica će od sutra biti otvorena za saobraćaj, jer su radovi na rekonstrukciji te saobraćajnice zavšeni pet meseci pre roka, rekao danas gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Đilas je prilikom obilaska završnih radova u toj ulici rekao da će proširenje Savske ulice, sa dve nove kolovozne trake, doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi u Beogradu, a da će propusna moć na izlazu iz grada biti duplirana.
Radovi na proširenju i rekonstrukciji, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 640 miliona dinara počeli su 1. jula 2008. godine.
Vozači će se u pravcu mosta "Gazela" kretati novim, a u suprotnom smeru starim trakama, koje su rekonstruisane i presvučene asfaltom, dodao je gradonačelnik napomenuvši da će dve nove raskrsnice omogućiti vozačima bolju vezu sa okolnim ulicama.

Savska ulica rangirana je kao magistarlna saobraćajnica i jedna od najopterećenijih u saobraćajnoj mreži grada, jer se kroz nju odvijaju putnički, gradski i međugradski, ali i teretni saobraćaj.
Đilas je ocenio da izgradnja novih saobraćajnih traka toj ulici samo delimično doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi na mostu "Gazela".
"Saobraćajni problem na tom mostu neće biti rešen izgradnjom pristupnih saobraćajnica, već izgradnjom novog mosta, koji će biti završen za dve godine" istakao je gradonačelnik.
Uskoro će početi i radovi i u Požeškoj ulici, najavio je Đilas napomenuvši da će ti radovi trajati više od nekoliko meseci, jer ta saobraćajnica do sada nije obnavljana.

Izvor: http://www.blic.rs/beograd.php?id=96926
 
Vrh