Šta je novo?

Proširenje Savske ulice

to je shmeksi predvidjeno za poslednju fazu izgradnje.
Dakle sad zavrsavaju deo ulice iza tramv. sina sa dve trake.
Kasnije ce imati tri trake + trotoare + parkinge...

Po meni je to loš pristup tom pitanju, ali neću da širim priču.

Naravno da je lose. Ali, ocigledno u zeleznici nisu sposobni ili voljni da ociste kompletan pojas ka Savskoj, pa se radi polovicno resenje. Treca sreca moze da nastupi tek kada se uradi Prokop i izmesti pruga sa desne obale Save.

мало сличица са градилишта у савској.
IMG_0049.jpg

IMG_0050.jpg

чувена и мистериозна београдска пирамида.
IMG_0051.jpg

Ја сам тек сада сконтао да ће, када се отворе ове три траке ка граду, заправо донекле "продисати" правац од Булевара Војводе Мишића до центра, тако да ће неким возачима који долазе са југа постати разумна опција да уместо преко Газеле на Нови Београд иду Савском и онда на Стари савски мост. Ако то буде функционисало, можда је то ипак некакво решење да макар почне реконструкција Газеле у том смеру? Нешто као ersatz-мост преко Аде, само на погрешном месту :) Извињавам се ако је ово опште познато, мени је тек сада пало на памет.

Ta piramida je skloniste mada mislim da smo vec to apsolvirali bio sam kao mali unutra cale mi je radio kao inzinjer na nekadasnjoj JZ

Po nekom propisu svaka zeleznicka stanica odredjene povrsine mora da ina skloniste.Kada sam ja bio unutra sa caletom on je imao pristup korisceno je kao magacin ja sam tamo bio negdje 1993 a imate ovdje na sajtu kolegu zeljeznicara pa vam on moze reci kakvo je stanje danas.Mislim da su skloniste 1999 godine priveli namjeni da je ocisceno u slucaju napada zgrada zeljeznice se prazni a ljude smjestaju u skloniste to bi tako trebalo da funkcjonise.

Ne deluje mi da bi to skloniste moglo da izdrzi neku iole jacu bombu :/ Ocito je gradjeno u prvoj polovini proslog veka i takvo je prevazidjeno.

Ни једно од склоништа по Београду намењено за обичне људе (нпр. склоништа по Новом Београду и склоништа тог типа, дакле, не Стражевица и слично) није предвиђено за директан погодак и не може да издржи директан погодак ни ,,лакше", а никако ,,теже" ракете...
Едит: Она су направљена чисто да заштите људе од гелера пројектила експлодиралих у близини, отпорнија су на земљотрес који се ствара при експлозији...и као таква су много безбеднија него стан...

Ne misli se na to sklonište, već je neko rekao da je to prostorija za deaktiviranje mina i sličnih bombi ukoliko bi neko odlučio da ih postavi na stanici.

Mislis npr kao 70tih cini mi se kad je dio stanice odletio u vazduh od paket bombe. Koje poslao bombu jel neko koje volio Tita :dil:

Polovina ulice (od poste do palete pravde) je gotova, samo jos da se stave poklopci na sahte. Na drugoj polovini se stavlja zavrsni sloj asfalta i ostao je jos da se poploca trotoar. Inace, trotoar se radi onim cuvenim plocama sto je ceo centar u njima i neobicno je sirok kod poste.

Prva lepa stvar: Ulica se mnogo lepo uliva na gazelu :) , mnogo dobar osecaj nakon godina prelazenja preko sina i cekanja na semaforu.

Druga lepa stvar: Uradjena je stanica za gsp izgvojeno od puta (kao na sajmu, samo manje) - dakle vise nece autobusi koji staju kociti saobracaj. To je ona stanica kod palete pravde.

Treca lepa stvar: Ono sto je ostalo pored ulice je lepse nego sto sam ocekivao. Uradjena je neka pristojna crna ograda i ima nekoliko iskljucenja za postu i zeleznicku stanicu (sluzbenih). Cak i onaj deo do gazele izgleda fino, nekako puca pogled na koloseke.

Jedva cekam da se provozam tuda!

^^^ da li je omogućeno skretanje levo iz Savske u Miloša Pocerca kao dosad i da li se isto tako iz Miloša Pocerca može levo u Savsku?

Goldstein":2sm8y5vs je napisao(la):
^^^ da li je omogućeno skretanje levo iz Savske u Miloša Pocerca kao dosad i da li se isto tako iz Miloša Pocerca može levo u Savsku?
Pravo da ti kazem, zaboravio sam da na to obratim paznju, mada i mene zanima...

Ha, da odgovorim sam sebi na pitanje! Prolazio sam večeras Savskom i na raskrsnici sa M.Pocerca nema naznake da će postojati skretanje levo u Savsku. Još uvek postoje visoki ivičnjaci na starom delu ulice ali ko će ga znati, možda ih uklone. Svejedno, raskrsnica mora biti semaforizovana zbog velikog broja pešaka koji je koriste tako da bi sadašnji režim ukrštaja mogao ostati isti.

jer slikao ko skorg savsku.dal ce podici neku panel ogradu i time zakamuflirati one vagone,stracare,bunker..i ostalo ruglo

Evo, neko jeste slikao Savsku! :) Reportaža friška - slikano danas oko podne.

Ulica (koju već koriste pešaci uveliko):
65u936.jpg

Čuvene behaton ploče. Moram da napomenem da su veoma kvalitetno postavljene, nema ljuljanja i drugih gluposti na koje smo ranije nailazili.
2s9egb7.jpg

34gsh1z.jpg

Isključenje za potrebe pošte - posebna traka se odvaja ka ulazu u parking desno (ne vidi se od šuta):
10h8wwl.jpg

Još malo ulice:
14e5hmb.jpg

Trotoar na kome još nema behatonskih ploča i predivna gvozdena ograda koja ide celom dužinom Savskog (moglo bi se reći) bulevara:
2mi46so.jpg

Kako je ispalo rešenje kod piramide - zanima me me kako će spojiti ogradu - nadam se da neće ostaviti tako kako je. :(
34zby9l.jpg

29pdrh2.jpg

Niša za autobus:
m7auf6.jpg

Piči put, kraja mu nema...
2vmyelt.jpg

Inače, vidi se da konačni sloj asfalta još nije postavljen jer su svi šahtovi i slivnici izdignuti:
2s0o09x.jpg

Koga je zanimalo skretanje kod semafora u Miloša Pocerca - za sada je još nejasno da li će biti moguće. Ono što može sugerisati da će ipak biti skretanja je činjenica da je tu jednim delom izostavljen ivičnjak koga inače ima svuda.
155mh5x.jpg

Ovako izgleda najuži deo trotoara:
2irstbr.jpg

2j32og1.jpg

I na kraju - uključenje na Gazelu koje moram priznati izgleda prilično dobro:
snctc6.jpg

Dakle ovo mi je peti put da se vraćam na temu i gledam slike.. Baš sam presrećan, toliko mnogo sam pizdeo od onih što su uveče preticali šlepere preko pune, i obilaženja autobusa u stanici uz guranje sa bolesnim Lastinim vozačima i kamionima iz Lazarevca i Valjeva.. Jao kako sam srećan! Jao kako sam srećan! :)

edit: A da ne pričam o prelascima preko pruge.. Naročito kad je gužva na Gazeli.. I tada u tramvaju biti - užas, zaglave te u raskrsnici...
Ijao! Pa neće više biti gužvi na spuštanju sa Mostara u Sarajevsku i tamo dalje.. Jao kako sam srećan, što sam srećan.. :D

Vrh