kingmanowar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.02.2010.
- Pohvaljen
- 588
Youtube prijatelju!! Postavi fotografije tamo da ceo narod moze da vidi!! Naravno anonimno je, pa ce pod pritiskom javnosti morati da priznaju gresku.belgrey":2c73lfiy je napisao(la):Imam fotografiju sa aerodroma na kojoj su dvoje saobraćajnih policajaca koji "kuliraju" pored divljeg taksiste koji je parkiran na sred pešačkog prelaza u zoni gde je zabranjeno zaustavljanje i gde ne sme ni da bude čak i da je legalan. Minimum tri soabraćajna prekršaja i dva saobraćajca koji to ne vide ili neće da vide!!!
Rečeno mi je da ću zbog ove fotografije biti krivično gonjen i preporučeno mi je od strane drugog policajca (prijatelja) da fotografiju pošaljem unutrašnjoj kontroli i da podnesem prijavu. Takođe mi je rečeno sledeće: "U tom slučaju zvanično nećeš imati nikakvih problema ali bojim se da ćeš ih nezvanično imati mnogo. Ne zaboravi da će oni (policija) u tom slučaju imati tvoje ime". S obzirom da sam novinar koji radi na temi prevoza do aerodroma obratio sam se svom novinarskom udruženju - NUNS-u i konsultovao se sa pravnicom. Ona je potvrdila da je zabranjeno fotografisati policiju na dužnosti i da zbog te fotke stvarno mogu dobro da nagrabam.
Izvinjavam se ako sam skrenuo sa teme ali nisam mogao da vas ne upozorim. Pazite se sa policijom i nemojte baš olako da shvatate mogućnost fotografisanja okolo.