Šta je novo?

Proširenje Savske ulice

Pozdrav Empe i dobrodošao!
Kada je Sarajevska ulica u pitanju, jedan od problema, pored samog saobraćaja u istoj jeste i ukrštanje sa poprečnim ulicama.
Čini mi se da su sve poprečne, počev od Durmitorske pa do Birčaninove/Risanske (tu se Sarajevska i završava iako to mnogi ne znaju pa je produžuju sve do Nemanjine ili čak do G.Principa) prometne, pogotovo Ulica Miloša Pocerca, tako da ne znam kako bi izgledala pešačka zona koja bi bila ispresecana saobraćajem. Pritom, te bočne ulice ne bi smele da se zatvaraju za saobraćaj jer je velika gustina naseljenosti u tom kraju, tako da bi znato otežavalo stanarima i korisnicima. Proširenje Savske ulice i eventualno izmeštanje tranzita nije dovoljno da se sav saobraćaj iz Sarajevske premesti u Savsku, pogotovo što je i u Kneza Miloša, kao sledećoj alternativi vrlo teška situacija.
I još jedno pitanje koje se otvara jeste to da li ova ulica ima potencijala da bude pešačka zona? Nema neku veliku ambijentalnu vrednost, a ukoliko se bude realizovao projekat Savskog amfiteatra, prirodno je da se u njemu, bliže reci stvori jedna takva pešačka zona.

Tramvaji ce kroz savsku a i pored sajma poceti da prolaze za koji dan, posto je sav sut sa sina uklonjen.

pa jel to znači da će oni ovu rekonstrukciju privremeno obustaviti ili mogu da rade to i pored toga što će tramvaji prolaziti?

Mogu da rade i pored prolazaka tramvaja tako da nikakve obustave nece biti.

Znaci da nisu morali da stovaraju materijal na tek postavljene sine. Kreteni. :kafa:

Sta se desava na ovom gradilistu?

Krenuli su tramvaji.

Ništa, juče sam prolazio tuda i još je celo gradilište prekriveno snegom, što će reći da sigurno već desetak dana ništa ne rade.
Isti slučaj je i sa mostom preko Ade, ništa se ne radi skoro 20 dana. Verovatno zbog vremena.

Savska ulica, 06.02.2009.
Deo od Pošte do Miloša Pocerca je skoro završen, fali još asfalt, a na drugom delu se dosta radi.

2h3txfb.jpg

2dimsm9.jpg

2daaoid.jpg

8zqpab.jpg

a41ile.jpg

ok2vky.jpg

Cevi za zalivanje travnjaka na tramvajskom koloseku:

20h6hox.jpg

o0ruqg.jpg

Zna li neko šta je ovo betonsko čudo što podseća na piramidu :lol:
Uvek sam se pitao šta li je...

Eh, trajao je taj travnjak možda par meseci...

Nego, ja nisam baš siguran da pored ovog bunkera mogu proći dve trake (pogotovo za teretni saobraćaj) i da ostane mesta za trotoar...
Na slici možda deluje da ima dosta prostora ali uživo je sve to jako tesno.
kajpe8.jpg

Upravo htedoh da pitam da li je tu planiran trotoar ili ne? Cak i za samo dve trake se cini da nema mesta.

Uzgred nadam se da nece da iskoci neki faraon iz ove piramide. :)

O ljudi, kakve su to stracare i te neke kucice pored? Jesu li to objekti poste ili sta? Kako to izgleda, bolje da nisu ni skidali onaj zid, ogradu, sta god bilo:) ili opet da zazidaju jer nesto bas ne verujem da ce to da upristoje...gle samo tu piramidu....mogu da zamislim kako ce ljudi da se voze autom tuda i kad pogledas kroz prozor...ajme, Egipat! :shok:

Te kucice pripadaju zeleznici i verovatno su neke servisne ili skladisne prostorije.

...све ће се то у догледној будућности рушити...

Naravno sve ce se rusiti samo malo strpljenja. Jezivo me zaintrigirala ova betonska masa. Jel bas niko nema pojma sta je to?

boris73":203koier je napisao(la):
...све ће се то у догледној будућности рушити...
ma ajde, Beograd je to... a tu svega ima osim pameti. Osnovno je da malo to upristoje i stave makar neke ograde sa plakatima i reklamama ako nista drugo, jer ionako gde god se covek okrene sivilo i rusevine....jos sada i ovi bunkeri, ma ruglo, verovatno tako nije ni u Bagdadu.

A rusenje u buducnosti.....da, svakako...kao sto se i sad radi prosirenje pa se vidi sta ucinise od sina i travnjaka koje su nedavno obnavljali. Sad ovo, pa kad dodje vreme to pored da ruse, verovatno ce ulica biti zatrpana i unakazena.

Meni samo i dalje nije jasno kako ce se ove nove trake ukljuchivati u saobracaj sa strane mostara? Jer taj je deo tu jako uvijen, kada se iz pravca mostara ulazi u Savsku, ima nagla S krivina, koja bi se inache prirodno produzila na ove nove trake, ali ne i na postojce tako da bi postojece i dalje faktichki bile slepe, ne bi imale direktan pravac(koji sada vodi pravo u parkic).

U smeru ka Železničkoj stanici (žuta boja) sve ostaje isto, a u smeru ka Mostaru (crvena boja) nove trake iz Savske taman normalno nastavljaju na postojeće trake mostarske petlje. U čemu je problem???
2dbp1rk.jpg

pa već ih imamo boli nas uvo ko je još lud da ide u Bosnu ili daleki Egipat :lool:

Ma ta piramida je sou, vidim da je odmah stekla simpatije :)

samo ne znam sto je tako nesto tamna, garava ili se to meni samo cini? :shok: To nesto nije u redu...mora da su ovi nasi faraoni koristili neke fals materijale :bash:

Plašim se da nisu tu zabetonirali neki radioaktivni otpad :D
Kakvih umova ima u Železnicama ne bi me mnogo iznenadilo da su ga samo roknuli iz vagona i zalili betonom. :laugh:
Šalim se naravno, samo bih voleo neko da mi objasni ovu piramidu da je ne proglasimo za osmo svetsko čudo :bash: :bash:

wow radioaktivni otpad :p
Zvao sam sad drugara čiji ćale radi u toj pošti i kaže da su se i oni(kolege)pitali šta je tu i da nemaju pojma hm... :kafa:

Vrh