Замало. Треба да реше још неке правно-имовинске заврзламе.
pa realno, za ove stvari gde je interes većine u pitanju-trebalo bi po hitnom postupku rešiti ove udžerice od pre vek ipo koje su na trasi širenja...makar malo raščistiti jer svi oni čekaju preseljenje i rešavanje svoje sudbine i jasno im je da im tu opstanka nema. Samo bespotrebno odlažu ono što mora da bude urađeno.Ma kad je to bilo problem, prvo rusi posle resavaj
Sent from my iPhone using Tapatalk
Могу они да сруше, али после нпр. путари и инсталатери неће да раде ту ништа без папира.Ma kad je to bilo problem, prvo rusi posle resavaj
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iz moje generacije rođene u Beogradu, samo su stariji brat i njegova žena ostali u Srbiji. Imaju privatne biznise u Beogradu, upravo u stanovima, i upravo u identitetskim zonama vezanim za klijente. Ionako je odnos cena/kvalitet/upotrebna vrednost/ekonomska dostupnost nekretnina među najgorima u Evropi. Još da neki inkvizitor zabrani poslovnu delatnost u stanovima pa da i oni napuste Srbiju. Jedna sestra o d tetke u Kanadi, druga u SAD, mlađi brat u Holandiji, ja u Belorusiji.pa to...
baš bedno deluje-pogotovo ako još znamo koliko para mlate na svima nama ti notari i izvršitelji...
Bar oni bi prvi morali da se presele u ljudske prostore i batale to ''delovanje'' iz stanova po 400 evra!
Eno na dušanovcu, maltene ceo sprat poslovnog prostora preko puta bivše robne kuće zvrji prazan godinama, da ne pominjem koliko je takvih objekata po gradu!
Sve ove frizere i lakirere noktiju po gajbama, raznorazne agencije i koješta još bi trebalo izbaciti iz privatnih stanova..
I sta je ovde pisac hteo da kaze?Iz moje generacije rođene u Beogradu, samo su stariji brat i njegova žena ostali u Srbiji. Imaju privatne biznise u Beogradu, upravo u stanovima, i upravo u identitetskim zonama vezanim za klijente. Ionako je odnos cena/kvalitet/upotrebna vrednost/ekonomska dostupnost nekretnina među najgorima u Evropi. Još da neki inkvizitor zabrani poslovnu delatnost u stanovima pa da i oni napuste Srbiju. Jedna sestra o d tetke u Kanadi, druga u SAD, mlađi brat u Holandiji, ja u Belorusiji.
meni je u ulazu salon lepote (lepo zvuči ali nije lepo ni malo), kao i salon za tetoviranje.I sta je ovde pisac hteo da kaze?
Trebalo bi dopustiti aljkavost i nered, zarad odrzanja ekonomske aktivnosti?
Nije isto naravno ni imati advokata kao komsiju, kao salon lepote, pa bi neke aktivnosti koje ne remete red stanara i okoline i mogle da dobiju dozvolu za rad po stanu, nemam protiv toga nista. Ali sve ostale pod katanac i na kaznjavanje.
Ja sam i sam osetio kako je to na kozi, gde sam imao dobru i tecnu svadju sa komsijom stolarom koji ni posle 45 godina zivota u gradu nije naucio osnovna pravila ponasanja, i koji ima neku radionicu/garazu 15ak min kolima, ali cesto je u stanu voleo da "dovrsi" zanat sa busilicama i brusilicama. Sve dok nije prekipelo i licno sa drugim stanarima pozivima komunalnoj jedva obuzdali stoku.
centar kod Šumica je kao iz prošlog veka...improvizovani parking, improvizovana pijaca, restoran ''šumice'' koji je bio kao popularan onomad sada je ograđen raznim barakama na platou...pa one 4 kuće na nekadašnjem poligonu ''zelenog signala''..da ne pominjem onaj kostur zgrade prekoputa, koja treba da se ruši već 40 godina...Разлог пуцања "Устаничке" је што је више једна велика пролазна соба и претежно иде кроз студентско-пензионерски крај. Нема слободан простор у количинама потребним за разне пословне паркове и комплексе као што има НБГ (мада ако би сравнили онај русвај око аутопута могло би да се направи нешто). Има само 4 чворишта: Аутокоманду, која је је превелика и незграпна за такве ствари, Душановац код поште - неискоришћен услед ужасног плавог мостића одмах испод, Шумице, где је развој абортиран с оним никад-довршеним стаклеником где је Аман, и на крају окретницу трамваја, које је уствари главно чвориште. Једноставно је предалеко од центра за већину пословања, а ипак преблизу за неке крупније ствари.
"Kostur zgrada" je počela da se pravi početkom 90ih. Kako su mi stariji ljudi rekli investitor je preminuo i tako je ostala nedovršena. Viđao sam tu parkirane kombije Apoteke Beograd. Da li je zgrada sada njhova ne bih znao. "Plavi mostić" je napravljen 60ih godina kao privremeno rešenje na 5 godina. Slažem se da Husova ulica treba da se proširi, ali to ima veze sa izgradnjom celog puta od petlje Hipodrom, pa probijanje tunela, izbijanje na Autokomandu i spajanje sa auto-putem. To ćemo baš da sačekamo, ako dočekamo. Bilo je na forumu reči o ovome u nekoj od tema. Nego, kad pročitaš temu "Autokomanda - tri nove ulice ka auto-putu" videćeš da još uvek nije izvršeno spajanje Triše Kaclerovića i Tabanovačke sa auto-putem. To je jedno parčence, ali mnooogoo dugoooo traje. Kao i sva proširenja u gradu. Samo se započne posao i ostavi ni tamo ni ovamo. Čast izuzecima (Višnjička, Bul. Z. Đinđića).centar kod Šumica je kao iz prošlog veka...improvizovani parking, improvizovana pijaca, restoran ''šumice'' koji je bio kao popularan onomad sada je ograđen raznim barakama na platou...pa one 4 kuće na nekadašnjem poligonu ''zelenog signala''..da ne pominjem onaj kostur zgrade prekoputa, koja treba da se ruši već 40 godina...
Mislim da bi se sa malo planiranja ovaj prostor baš uredio..! Povezavši ga sa platoom kod rk beograd na Dušanovcu-mislim da ne bi bilo potrebno više poslovnog prostora u ovom delu grada.
Jeste, ''plavi mostić'' na dušanovcu je zreo za rekonstrukciju...vazda je gužva tu. Ne znam zašto se više ne proširi onaj deo na koji se sa mosta desno isključujete ako hoćete na autoput..? Kućice su odavno raseljene od originalnih stanara a sada devastirane i u njima žive apsolutno bespravno određeni ljudi.
Ja sam za kostur zgradu čuo da je statika loša ("kriva je") i da ne sme da se nastavi gradnja nego da se ruši. Čudno bi bilo da se do sad niko nije dogovorio sa naslednicima ako je stvar "čista"..!"Kostur zgrada" je počela da se pravi početkom 90ih. Kako su mi stariji ljudi rekli investitor je preminuo i tako je ostala nedovršena. Viđao sam tu parkirane kombije Apoteke Beograd. Da li je zgrada sada njhova ne bih znao. "Plavi mostić" je napravljen 60ih godina kao privremeno rešenje na 5 godina. Slažem se da Husova ulica treba da se proširi, ali to ima veze sa izgradnjom celog puta od petlje Hipodrom, pa probijanje tunela, izbijanje na Autokomandu i spajanje sa auto-putem. To ćemo baš da sačekamo, ako dočekamo. Bilo je na forumu reči o ovome u nekoj od tema. Nego, kad pročitaš temu "Autokomanda - tri nove ulice ka auto-putu" videćeš da još uvek nije izvršeno spajanje Triše Kaclerovića i Tabanovačke sa auto-putem. To je jedno parčence, ali mnooogoo dugoooo traje. Kao i sva proširenja u gradu. Samo se započne posao i ostavi ni tamo ni ovamo. Čast izuzecima (Višnjička, Bul. Z. Đinđića).
Hvala boze da se ukljanjaju...konacno!Otisle kucice po mac, sa nekim najavljenim gradilistima koje ruse znacajan deo kucica, valjda ce impotentni gradski organi uspet da realizuju ovaj epski projekat prosirenja...
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Rugoba od zgrade...još od prvog dana! Sad se još i lepše vidi...
Pa i jeste iz proslog veka. Mozda si mislio na pretproslicentar kod Šumica je kao iz prošlog veka...improvizovani parking, improvizovana pijaca, restoran ''šumice'' koji je bio kao popularan onomad sada je ograđen raznim barakama na platou...pa one 4 kuće na nekadašnjem poligonu ''zelenog signala''..da ne pominjem onaj kostur zgrade prekoputa, koja treba da se ruši već 40 godina...
Mislim da bi se sa malo planiranja ovaj prostor baš uredio..! Povezavši ga sa platoom kod rk beograd na Dušanovcu-mislim da ne bi bilo potrebno više poslovnog prostora u ovom delu grada.
Jeste, ''plavi mostić'' na dušanovcu je zreo za rekonstrukciju...vazda je gužva tu. Ne znam zašto se više ne proširi onaj deo na koji se sa mosta desno isključujete ako hoćete na autoput..? Kućice su odavno raseljene od originalnih stanara a sada devastirane i u njima žive apsolutno bespravno određeni ljudi.
Mislio samPa i jeste iz proslog veka. Mozda si mislio na pretprosli
Nije sve tako crno...ta strana se i ne dira-ruši se ona prekoputa..!Vidim da se u Žičkoj sprema izgradnja neke nove zgrade- ergo nada da će bar do BDP-a da dođu 2+2 trake ode.
Kombinacija je zlata vredna