Hoćemo li dočekati nekad da prođe ova era najezde ovih buljavih klaparajućih čuda iz iransko-turskog konzorcijuma. Iskreno, nemaju se čime tu puno pohvaliti. Kako oni međusobno, mislim na prevoznike, ne komuniciraju po pitanju iskustava iz eksploatacije tih autobusa, pa bar oni mogu koliko toliko da biraju šta će uzeti. Na više strana sam slušao o dobrim iskustvima sa Isuzuom, Otokarom, pa i Cobrama, al ni od koga još ne čuh da su zadovoljni Akiama i BMC-om, dok je bilo i te kako onih koji su za MAZ pričali da je solidan. Shvatam i uštedu i sve, al ovo je i mazohizam Iskreno. Nisu ni ostali "Turci" cvećke, al Akiama je dokazano i karoserija pucala, pod propadao u prvoj godini rada, i uopšte vidljiv je osetno lošiji kvalitet od ostalih, pa i od BMC-a. Presto je dobar sa održavanjem, al džaba i to. Sad one i izgledaju dobro, al iz vožnji onim Banetovim, isto tako novim, apsolutno vidim da neće to dugo biti u iole prihvatljivom stanju. Ako već nama uvaljuju bez pitanja, privatnici su mi već fascinantni sa druge strane, jer ipak bi trebalo da im je u interesu da kupljeni autobus bude koliko toliko i kvalitetan. Od tolikih proizvođača iz Turske da ne mogu da suze izbor tolike godine na ove iole sastavljene, jeste posao za psihijatra iskreno.