Hvala na savetima! Uzecu ih u obzir.
Ono sto meni kao pocetniku predstavlja problem je sto vecina pomenutih firmi ne zeli da me primi za rad u gradskom prevozu, jer nemam iskustva u voznji i nemam CPC sertifikat (planiram da ga zavrsim sto pre). Imam DE kategoriju i taho karticu.
C&LC nece da cuje bez iskustva, pritom kada odete na razgovor idete u njihovu garazu koja vise lici na deponiju nego na nesto ozbilnjije, a tek o zaposlenima u kadrovskoj sluzbi nemam reci. Ono je uzas ko im tamo radi. U Nis Expres moze i zavrsavaju CPC, ali se sa njima sklapa ugovor na 4 godine da ne mozete da napusite firmu i vracate na rate kroz platu troskove obuke za CPC, sto su isto nenormalni uslovi. Za Strelu jos ne znam.
U LDM deluje sve nekako ozbiljnije, odete na zakazan razgovor sa prijatnim ljudima, u novoj garazi i novoj i urednoj zgradi u sklopu garaze. Tako sve deluje, u poredjenju sa C&LC je celoukupan razgovor za posao nebo i zemlja.
Sto se tice GSP-a, sa njima se vec mesec dana ganjam od trenutka kada sam se prijavio, preko njih moze da se polaze za CPC i da se nakoj toga stupi u radni odnos uz ovavezu od 2 godine, ali sve to ide jako sporo, niko mi nista ne javlja da li moze ili ne, nego zovem na 10 dana i dobijam odgovor da se strpim.
Dumeco bih kontaktirao da se raspitam i kod njih.
Eto, to su za sada neka moja iskustva u poslednjih mesec dana, a ticu se potrage za poslom u gradskom prevozu. Nadam se da ce i neko moje iskustvo pomoci i drugima koji su u slicnoj situaciji.