Koliko ima snage ibertura na autobusu, zar ne moze kočnicom.da ze uguši motor. Na autu može,lično sam probao, nažalost.Zato što motor ide u ogromne obrtaje, ima veliku snagu i pogurao bi ga dalje.
A drugo, nikako, otkako se priča o nesrećama sa iberturom, ne shvatam kako vozač ne isključi menjač, direktno ili isključenjem kompletne struje na vozilu
Primer iberturaže je onaj slučaj kad je Temsa udarila u banderu na Slaviji, ili kad je Temsa uletela u farbaru u Bulevar. Čuo sam priče da je problem kod njih napravio Apex kad je provlacio kablove za bus plus aparate.Kočnicom ne može kako objasni i @branik, al opet da niko nikada ne uspe da izbaci iz brzine, da isključi struju kako god. Dosadni su više sa jednim te istim izgovorom, a ibertura je bar lako dokaziva. Može elektronika da pobrljavi, jer su i papučice gasa elektronske, al sumnjam i da je to u pitanju. Svako izletanje, udesi itd., ibertura, ma sigurno, al kad bi se zezali.
Iberturaža je specifičan slučaj kada zbog kvara na turbini motor počne da sagoreva motorno ulje i dobija progresivno snagu dok motor ne polomi nešto ili se ne zapali. Dva načina za prekid iberturaže su fizičko zatvaranje dotoka vazduha na usisu ili gušenje motora kočnicom.Tu se već videlo da je bilo nekog zaletanja, al iskreno nije ni to ibetura. Poklopac motora je bio čist koliko se sećam. I vrlo moguće da su zeznuli elektroniku, tj da je papučica gasa zakazala. A mislim da su baš i menjane na svima Temsama po povlačenju iz saobraćaja.
А Икари у Неготину и Зајечару?Dumecov P45312 nastavlja svoku karijeru u As Tursu Negotin, slike prilikom primopredaje u Beogradu.
Po meni najbolje Cobre koje su radile u Beogradu.
Foto: Predrag Alovjanović
Pogledajte prilog 201137
Pogledajte prilog 201138
Pogledajte prilog 201139
Pogledajte prilog 201140
А Икари у Неготину и Зајечару?