Šta je novo?

Privatni prevoznici

Svi ti GSP solaći na svim linijama su posledica debilne i retardirane kupovine čak 244 solo autobusa odjednom.
Jeste, ali opet potpuno je sumanuto da se u sred letnjeg reda vožnje vikendom šalju solaći, što se neretko dešavalo proteklog leta.
Niš Ekspres od GSPa dosta bolje vodi računa o održavanju. Primera radi, sredinom novembra je jedan njihov Šrilančanin napravio jako lepu ogrebotinu na njihovom BMCu 25017, koja je nestala već sledećeg dana. I za vreme haosa zbog snežnih padavina su brzo popravljali svoje BMCe kad su proklizali, pa nikad za sad nisu bili u gubitku.

Na 305 uopšte nije vraćen ta ukinuti polazak, tj Saga je stavila šihtaša na 6/305, ali su iz sekretarijata posle 2 dana ukinuli taj polazak jer nije bio predviđen po ugovoru. Šteta što neko iz Boleča nije podneo zahtev da se to vozilo uvede jer Saga ima višak od 8 autobusa i mogu lagano da ga uvedu, njima od 5 Mazova izlaze samo 2 i od toga je samo 1 redovan na 33, a ostali stoje u garaži i skupljaju prašinu.
305 заслужује дефинитивно бољи интервал, знам да је пре пар година био исти интервал на 305 као на 307 (11 мин) и од тад су само продужавали по пар минута. Такође је на потезу 300 викендом добар интервал само на 307, 308 и 309. Искрено ме чуди што макар 302 није појачан викендом.

Јуче је наш возач Спораћа возио, па ја бих рекао бар 70 на сат. Вероватно је због тога висио панел све време код оног седишта код трећих врата. Нисам ишао да му кажем вероватно га је брига. Спораћ напоље из Београдског градског превоза!

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

@Вељко
Prosto, prevoznicima sekretarijat pravi red vožnje, dok Strela sama sebi pravi red vožnje kako njima odgovara. Zato smo i dobili ovakav red vožnje, kakav ne bi dobili za 100 godina da nije Strele. Imali smo slican interval ranije, ali nikad ovakav uveče i naročito vikendom gde smo imali sraman red vožnje u večernjim časovima. Samo uporedite večernje polaske i vikend.

Prilozi

• A0C37E6A-3870-4CA9-834B-CB377DC791C7.jpeg
    A0C37E6A-3870-4CA9-834B-CB377DC791C7.jpeg
    188,4 KB · Pregleda: 114
  • 0D8704D3-DADF-4FDB-BC44-4B1C00D994D4.jpeg
    0D8704D3-DADF-4FDB-BC44-4B1C00D994D4.jpeg
    174 KB · Pregleda: 112
Оваквог интервала се сећам кад сам био дете 😂. Не могу да се сетим који је приватни превозник возио са белим лиазима на 307? Нешто ми се чини да је био беобус, али нисам 100% сигуран.

Оваквог интервала се сећам кад сам био дете 😂. Не могу да се сетим који је приватни превозник возио са белим лиазима на 307? Нешто ми се чини да је био беобус, али нисам 100% сигуран.
Saga Trans pod konzorcijumom Beobus, stvarno su vrhunski radili svoj posao, a najzanimljivije u ovom redu vožnje je bilo preklapanje polazaka Gsp-a i Sage u 13:40 i 13:43 gde sam uvek kao klinac išao ovim drugim busem koji bude prazan.

Кад се само сетим тог периода, док сам чекао аутобус молио сам Бога да ми дође лиаз, а не нека гсп-ова кршина.

Realno da se ne lazemo strelu ne ukinuti ali im oteti tj vratiti nama linije i da daju gspu koliko god mogu buseva znaci potez 100,200,300,400,700,600 i ne vracati gradske linije privatnicima vec ostaviti gspu za sad ne ukidati trole
Potez 300 je bio uvek los sto se toga tice linija 303 vidis je jednom u nikad
309 dodje jedan pun drugi prazan treci se sam vozi
304 takodje los jedino su poboljsali 305,306,311 ali vratiti i 309 gspu saga vozi vec dugo ne kazem da su losi super su ali preteruju zaista ostale linije polako vracati postepeno prvo vracati ove skorasnje otete pa onda starije danas pored pogona kosmaj kosmaj pun buseva ne znam vise ni na kojoj liniji sad radi kosmaj znaci haos podrska strajku radnika gsp od mene

Потез 600 је проглашен за приградски потез тако да једино да се изгласа у скупштини града да потез 600 постане поново градски потез мислим да би тако могло.

Dok su Arriva & Lekon držali 47, 48 manje više nije bilo većih problema.

Danas i uopšte svakodnevno je ovako:

1000049683.jpg

A tu je i "trkanje".
1000049685.jpg

Ali dobro, vlasnik Prestoa će reći da OKC nema zamerki na njihov rad i kako kritike nisu tačne. 😆

Daleko od toga da je bilo dobro sa Arrivom na 47, dosta matoraca je tu radilo i jedva da su odvozili pola predvidjenih polazaka. Lekon na 48 masovne prazne vožnje u uvek završe u kontra smeru da bi se ranije isključili za garažu

Nije bilo savršeno, ali sada je još gore.
Ja sam se uvek žalio na vozače Lekona, ali su 5x bolji od gerijatrije Beobus-.

Ljudi a cekajte pod tackama hoce da vrate linije sve poteze al oce li onda kod 300 ako ga budu vratili da stave i 309 ili cemo biti osudjeni na sagu zauvek

Ljudi a cekajte pod tackama hoce da vrate linije sve poteze al oce li onda kod 300 ako ga budu vratili da stave i 309 ili cemo biti osudjeni na sagu zauvek
Па шта фали саги на 309? Врхунски раде посао уопштено на целом потезу 300. Стрела је добра, али им је хигијена возила крајње упитна. Транс-југ колико могу да приметим не ради толико лошије од стреле и саге.Уопштено мислим да није нека разлика од кад је гсп радио на потезу 300, сем за 307 који је коначно добио ред вожње какав заслужује.

Ја бих волео да се промени нешто дај Боже, али биће јако јако тешко. Гангула ће да окрене причу како 0,07% запослених у ГСП-у истиче ове захтеве.

Sagi na 309 ne fali nista al ponekad znaju bas da budu ocajni od toga da stoje na okretnici dok ne dodje sledeci bus do toga da ponekad idu kao vozic i da je svaki bus uvek pun i da se ne moze uci nikad.307 je pre bio oduvek dobra linija malo ponekad bude problema ali opet ima ono dobar red voznje i dosadilo je da od 2016 saga vozi preselo mi

Sagi na 309 ne fali nista al ponekad znaju bas da budu ocajni od toga da stoje na okretnici dok ne dodje sledeci bus do toga da ponekad idu kao vozic i da je svaki bus uvek pun i da se ne moze uci nikad.307 je pre bio oduvek dobra linija malo ponekad bude problema ali opet ima ono dobar red voznje i dosadilo je da od 2016 saga vozi preselo mi
Pa ja bih te razumeo da je taj prevoznik loš, ili da nešto ne funkcioniše kako treba.
Ne znam da li si upoznat radom ostalih privatnika (čitaj Transprodukt na 57)???
Kakvih ljudi problema imaju, na raznim linijama i takvih bahanalijama da nije dobro.

A tebi je dosadno da vidiš istog pp....

Većina nas, čak i onih drugih, neupućenih građana je mnogo zadovoljnija sadašnjim stanjem nego pre, pod GSP.

Гсп је одувек каналисао потез 300, слао је најгора могућа возила, једним делом и разумем зашто. И наравно зато што су кршине, на свака 2 круга се искључи понеко возило. Конкретан пример ик 112 ле 5/307 #3222. Тај аутобус је у ретким случајевима изгуравао 2 смене, стално су били неки проблеми с њим. А у СП кошмар решавају проблем тако што га скину лупам са 307 па га дају на 305 док тај други возач не напише грешке и онда га опет скину са 305 па га дају неком другом.. Ван сваке памети шта је гсп радио на потезу 300.

Saga je pokazala i na ovom tenderu da je najozbiljniji privatni prevoznik u gradu, 309 funkcioniše odlično, kao i sve linije koje drže, a takođe imaju i ubedljivo najveći procenat rezervnih vozila od svih prevoznika. Iznenađenje je jedino to što još uvek ne farbaju vozila jer su prvi farbali svoja vozila u crveno, a nemaju ni najavu, ma da verujem da će sve to odraditi odjednom, a ne da imaju šarenilo sa vozilima.
Čak i kad se promeni ova vlast, Saga Trans se dokazala kao odličan prevoznik koji zaslužuje da ostane u gradu, a s obzirom da su u Leštanima, potpuno je normalno da rade na potezu 300.

Ja znam da je saga dobar prevoznik i znam kakvi su haosi u gradu sa drugim pp ali saga koliko god bila dobra ne moze da bukv izdrzi da joj svaki bus bude pun koliko god 309 isao redovno bus dolazi uvek pun kad bi imala neka infrastruktura pa da se napravi da 309 bude zglob ili tako nesto zamislite solaris na potezu 300 recimo (302,309)

Nervira me puno sto indusi mnogo lose voze pa su stalno na 309 saga je vhr prevoznik sli vozaci su bas bas losi

Ja znam da je saga dobar prevoznik i znam kakvi su haosi u gradu sa drugim pp ali saga koliko god bila dobra ne moze da bukv izdrzi da joj svaki bus bude pun koliko god 309 isao redovno bus dolazi uvek pun kad bi imala neka infrastruktura pa da se napravi da 309 bude zglob ili tako nesto zamislite solaris na potezu 300 recimo (302,309)
To nije do Sage, da dođe Gsp, opet će biti solo. Jedini veliki minus im je to što su kupili Cobre od 32 sedišta sa jako malo prostora za stajanje. Grešku su delimično mogli da isprave da su stavili svih 10 Bmc-a sa 26 sedišta i velikim prostorom u sredini na 309, a Cobre na 305 i 311. Poenta je da su oni Bmc stavili na 305 i 311 čisto zbog marketinga, da bi se videla nova vozila kad preuzmu potez.
Primetio sam da su su se i neki ljudi u 305 ili 311 žalili na premalo sedišta u tim Bmc, jer su svi navikli na Higer ili Ik 112Le sa više sedišta gde mnogo lakše dođeš do mesta i kad nagrne masa ljudi na Ustaničkoj.
Zato je po meni Strelina Cobra sa 28 sedišta idealna za linije 302,305,307,309 i 311, taman ima neki balans gde imaš i dovoljno mesta za stajanje i dovoljno sedišta.

Vrh