JohnyBgood
Advanced
Sta je bre ovo sa ovom koskom u parku? Neko je dobio "boner" od silnih statua Aleksandra Makedonskog?
Erysimum Cheiri":2iu4m709 je napisao(la):Firebird-011":2iu4m709 je napisao(la):Гага":2iu4m709 je napisao(la):......a u levoj ruci drži pištolj naopako dok na desnoj ruci ima 6 prstiju....
Да није неко скривено значење... :?:
Verovatno jeste, posto i zastava Kosova ima 6 zvezdica koje simboliziju teritorije gde zive albanci na Balkanu: Kosovo, Albanija, Presevo, Ulcinj, Zapadna Makedonija i Severna Grcka.
Bivis":2aqa76fl je napisao(la):
Woland":39n7lhyf je napisao(la):
JohnyBgood":36k5n3ye je napisao(la):Do sada mi je Vasington bio pojam grada zakrcenog spomenicima i memorijalima ali ovi stvarno ubedljivo odnose titulu sampiona.
Bivis":4ok15su4 je napisao(la):Prvobitno planiran projekat...
.:Aleph:.":zgbhpnz1 je napisao(la):JohnyBgood":zgbhpnz1 je napisao(la):Do sada mi je Vasington bio pojam grada zakrcenog spomenicima i memorijalima ali ovi stvarno ubedljivo odnose titulu sampiona.
:shock:
S jednom ogromnom, proždirućom, džinovskom razlikom da je Washington planiran kao grad po baroknim principima još 1791. godine (L'Enfantov plan) i da su ga gradili ponajbolji američki arhitekti, skulptori i klesari. L'Enfant je inače, jasno, bio Francuz, i njegov plan, plan usvojen, dakle, pre Haussmannovog, i dan-danas osnova je razvoja federalne prestonice.
tragac":2beekwbm je napisao(la):Skoplje radi ono sto smo i mi radili 1920-ih u Bg: mnogo akademizma i neorenesanse, pogledajte samo zgradu Vlade, Ministarstva spoljnih poslova, upravnu zgradu Zeleznice, tehnicke fakultete, studentski dom na Bulevaru itd, izgledaju kao zgrade koje su u Berlinu, Parizu, Rimu itd izvedene jos sredinom 19-og veka.
JohnyBgood":2rbopfcn je napisao(la):Woland":2rbopfcn je napisao(la):
:shock: :lol: :bash: :o :lool: :shok: :mrgreen:
PS Ovo je izgleda izlozeno u nekoj galeriji. Zivo me zanima gde i kojim povodom. Ali najtragicnije je sto me posle svega ovoga ne bi iznenadilo da vidim na ulicama Skoplja.
Aleph":2d9lxzbz je napisao(la):S jednom ogromnom, proždirućom, džinovskom razlikom da je Washington planiran kao grad po baroknim principima još 1791. godine (L'Enfantov plan) i da su ga gradili ponajbolji američki arhitekti, skulptori i klesari. L'Enfant je inače, jasno, bio Francuz, i njegov plan, plan usvojen, dakle, pre Haussmannovog, i dan-danas osnova je razvoja federalne prestonice.
vranac":1524418d je napisao(la):Aleph":1524418d je napisao(la):S jednom ogromnom, proždirućom, džinovskom razlikom da je Washington planiran kao grad po baroknim principima još 1791. godine (L'Enfantov plan) i da su ga gradili ponajbolji američki arhitekti, skulptori i klesari. L'Enfant je inače, jasno, bio Francuz, i njegov plan, plan usvojen, dakle, pre Haussmannovog, i dan-danas osnova je razvoja federalne prestonice.
U Vasingtonu je dominantan neo-klasicizam a ne barok.