mradulovic
Higher intermediate
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=493440#p493440:2boe6hly je napisao(la):Max15 » 17 Nov 2017 09:43 pm[/url]":2boe6hly]Evo vam neki primeri iz sveta gde su nove zgrade izgradjene u starinskom stilu, Skoplje daleko od toga da je jedini koji gradi takve zgrade u 21 veku.
St. Petersburg
London
Poljska
Dalas, TX
Amsterdam (sve na slici novo)
Baku
I u Milanu se ruzne zgrade iz '70 prabacuju u starinski stil.
Ovo
...je postalo ovo
Madrid isto
Naravno ima jos milion primera iz celog sveta a najvise iz Evrope i Amerike.
Da se ja pitam promenio bi fasadu nekim socijalistickim zgradama u Beogradu koje se nalaze na udarnim mestima. Ko sto vidite to se radi i u razvijenim zemljama a ne samo u Makedoniji.
Najsmesnije je to sto se mnogi forumasi spradju sa Skopljem i kada se pojavi neka nova zgrada u Bg koja je u retro stilu...sa druge strane stranci se spradju sa nasom socijalistickom arhitekturom koliko je to ruzno.
mogao bi malo da se informishesh o arhitektonskim stilovima kroz istoriju u gradovima gde si nasao ove primere.
jedno je akademski klasicizam, kakav se gradio u 18-om i 19 veku u recimo Poljskoj. Milanu ili Petrogradu ili pravljenje klasichnih religioznih objekata (amsterdam a i mi to radimo sa 99% crkava u zadnjih 20 godina) a drugo pretvaranje centra grada u scenografiju serije Ja,Klaudije, u gradu gde to nije bilo nikada gradjeno tako. Josh koriste i gips karton na kome se vec hvata budj i na sve to zakacish spoljne jedinice klima (kao na onim brodovima u vardaru). Ako pored sve istorije krenemo da gradimo kao oni, treba da nam neko baci atomsku bombu.