Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Moze li savjet kojoj sluzbi se obratiti.
Bahati vozaci su odlucili da kod zgrade pocnu da se parkiraju na zelenoj povrsini, koja je pod nagibom inace i na njoj je invalidska rampa), nekako se tu uvuku i dijelom na ulicu pa em sto su unistili zelenu povrsinu em sto otezavaju izlaz sa regularnog parkinga koji je s druge strane jer zauzmu dio prolaza.

Trebali bi stubici/neka niza ukrasna ograda kao kod drugih zgrada da se postavi, vec su i bili stubici jer i dalje stoje s druge strane ali tu su maknuti od strane toplane ili vodovoda kad su se vrsili neki radovi (jaaaako dugo im je trebalo da vrate). Nazalost taj dio zelenila je bio i sredjen, ostatak ima cvijece, drvece itd al tu uz ulicu je sada unisteno. Nekad se parkiraju toliko na ulicu da se ne moze izaci sa parkinga s limuzinom, samo s nekim manjim autom...
 
11011 i mediji. Naravno obavezno fotografisati, i tamo gde su stubići i situaciju sa parkiranim kolima. Ako imate nekog invalida ili roditelje sa malom decom, i njih obavezno pomenuti, kako im je onemogućen prilaz rampi zgrade.​
 
Nema tu spasa.

Moraš uzeti stvar u svoje ruke i postaviti samoinicijativno neko kamenje umesto stubića.

Stubiće te neće staviti koliko god bio uporan.
 
Ne pomaže tu kamenje. Ako se barijere prilikom radova po gradu pomeraju (čak i one betonske), šta je nekoliko večih kamenova.
 

Градоначелник Београда Александар Шапић: Нови слоган града ће бити – Београд град радости


Недавно је почео са радом Сервисни центар 11-0-11 путем којег грађани пријављују комуналне проблеме, добијају информације и дају сугестије ради бољег функционисања града И то је нешто што сте да тако кажемо „пренели” са Новог Беграда. Да ли је било компликовано све то осмислити И реализовати за цео Београд?

Имате право, идеју сам иницирао пре око годину и по дана, по узору на слични центар, само мањег обима, који је направљен у Општини Нови Београд док сам био на њеном челу. Требало је мало више времена, јер је читав простор Сервисног центра 11-0-11 посебно уређен са инфо-службама свих јавних предузећа. На једном месту су сада инфо-службе Комуналне милиције и инспекције, „Инфостан технологија”, „Градског стамбеног”, „Паркинг сервиса”, „Јавног осветљења”, Јавног превоза, „Београдског водовода И канализације”, „Београдских електрана”, „Градске чистоће”, „Зеленила – Београд”, „Београд-пута”. Овај систем је објединио све њих и у све позиве имамо увид, тако да неће постојати ниједна информација коју добијемо од Београђана, а да остане зачаурена унутар система. Истовремено, систем ће подићи и квалитет наших јавних предузећа , а и сам ћу обављати контролу да ли се реаговало по притужбама грађана. У систем ће се укључити још неке градске службе које до сада нису имале контакт центре, као што су „Београдске пијаце” или „Ветерина Београд”. Намера је да се до краја године имплементирају све установе у граду, међу којима су и установе културе и спортски центри. Мислим да је Сервисни центар 11-0-11 револуција у комуникацији са Београђанима,пре свега револуција у подизању приправности свих градских служби. Тешко да ће убудуће моћи да се провлаче ствари које су се до сада провлачиле, јер сада мора да се одговори на све разумне пријаве и указивања грађана. Рок за добијање одговора на питање које сте поставили је 72 сата, али не и за решење, јер постоје ствари које не могу да се реше за тако кратак рок. Сама чињеница да грађани добијају повратну информацију јесте нешто што овај систем никада до сада није препознавао. Квалитет услуге се неће побољшати одмах, требаће нам времена. Мислим да је важно то што више нема других бројева већ само један 11-0-11 који је отворен 24 сата сваког дана у години. Сигуран сам да сви будући градоначелници неће ово укинути и да се неће вратити на нешто што је било пре овога, а ми ћемо се потрудити да га још више у периоду испред нас унапредимо и отворимо још неке опције којима ћемо Београђанима упростити комуникацију са својим Градом.

Шта ће бити са могућношћу да се проблем пријави преко друштвених мрежа, какав је план?

Град Београд је отворио већ твитер налог сервисни центар, који је и верификован, где сви могу увелико да пријаве проблем, планирана је и апликација ускоро. Једина разлика у односу на оно што је било да ћете сада да бисте добили одговор у року од 72 сата морати да се претходно и региструје, да оставите своје податке. Верификација је неопходна јер, уколико неко пошаље лажно обавештење угрожава све, шире се лажне информације, а онда тај мора и да одговара. На пример, неко пошаље стару фотографију нагомиланог смећа од пре четири године, екипа Градске чистоће изађе на терен, а испостави се да је пријава лажна. Неко пријави да је пукла цев, екипа Водовода и канализације реагује, изађе на лице места, а испостави се да се неко „само шалио”. Сваки излазак екипе на терен кошта и средства не могу да се троше зато што се неко „шалио”. Претходни систем „Пријави проблем” није давао резултате, грађани су били незадовољни јер, они пошаљу слику, пријаве проблем и добију аутоматски одговор „Хвала, проследићемо надлежнима” и ту све стаје. Након тога, углавном се ништа не догоди или веома ретко, али је „одговор” да је прослеђено стигао и тиме се скинула сва одговорност са тог сервиса. Нови систем је потпуно другачији, он преузима одговорност, али је и очекује од оних који пријављују, јер у супротном трпе сви Београђани. Ми ћемо на све да реагујемо, али баш зато морамо да се заштитимо да нема злоупотребе. Желимо да решавамо проблеме, да будемо ефикасни а за то је потребан добар систем. И за ово нам је потребно одређено време, јер желимо да све што радимо буде истинито и ефикасно, а не лажно ради сликања и испуњавања форме.

 
Poslednja izmena:
Претходни систем „Пријави проблем” није давао резултате, грађани су били незадовољни јер, они пошаљу слику, пријаве проблем и добију аутоматски одговор „Хвала, проследићемо надлежнима” и ту све стаје. Након тога, углавном се ништа не догоди или веома ретко, али је „одговор” да је прослеђено стигао и тиме се скинула сва одговорност са тог сервиса. Нови систем је потпуно другачији, он преузима одговорност, али је и очекује од оних који пријављују, јер у супротном трпе сви Београђани. Ми ћемо на све да реагујемо, али баш зато морамо да се заштитимо да нема злоупотребе. Желимо да решавамо проблеме, да будемо ефикасни а за то је потребан добар систем. И за ово нам је потребно одређено време, јер желимо да све што радимо буде истинито и ефикасно, а не лажно ради сликања и испуњавања форме.
Za razliku od starog sistema, sada dobijem odgovor da je problem prosleđen nadležnima, a ako hoću da dobijem odgovor da li je problem rešen, da treba da ostavim lične podatke. Prijavio sam neke probleme, pre desetak dana i više, i još uvek nisu rešeni, a to znam zato što sam prijavio u neposrednoj okolini mesta stanovanja, pa mogu da ih maltene svakodnevno proveravam. Shodno tome da priupitam koliko će vremena biti potrebno da se sistem razradi, da postane efikasan, pošto osim promene imena i traženja ličnih podataka, nisam primetio bilo kakvu promenu?​
 
Zar nije bolje u tom konkretnom slučaju zvati Gradsko stambeno. Mislim da oni baš imaju na govornom aparatu broj za hitne intervencije u vezi liftova?
 
Opet juce lice zaglavljeno u liftu...Ja pokusala na 080011011 al broj neispravan pa sam okrenula 11011 ( videh sada da je Dejan 011 pozivao na 0800110011)...i dok sam dobila operatera i dok su oni uzeli sve podatke, zena panicno pocela da place u liftu ,,Hocu da izadjem!,,
Sledeći put nazovi vatrogasce, verovatno će pre da stignu nego ovi iz Stambenog
 
Mogu reci da je ekipa hitne intervencije relativno brzo dosla ali je problem u pozivu 11011 jer predugo traje dok automat izdeklamuje sve pa jos razgovor sa opraterom kom po 2x ponavljas sve podatke a on ih upisuje i nekome tamo usmeno prenosi...Bar da su uveli poseban broj za lift...
 
U liftu u zgradi pišu brojevi za hitne intervencije 00-24h Gradsko stambeno preduzeće:
011/3950-300 i 011/3950-301
Moguće da su još uvek u funkciji.
 
20230419_170951.jpg
 
Možda vidimo uskoro u autobusima:

Nemate kartu?
11-0-11, opcija 5
 
Ово је практичније решење. Неефикасно је да један оператер дежура поред броја само за лифтове а додатно постоји проблем ако буде више позива истовремено. Са јединственим центром то може да се оптимизује. Наравно позиви ове врсте треба да имају највиши ниво приоритета
 
Pozdravite se sa (istinski) anonimnim prijavama i pozivima

 
Zar ovo ne postoji godinama unazad? Znam za nekoliko slučajeva gde ovo nije moglo bez lične karte da se odradi.
 
Ne, mogao si do sad da kupiš prepaid. Negde te kao pitaju šta će ti, ali to je to, kažeš treba mi za pos'o ili šta god.
 
Poslednja izmena:
Prijavio sam u ponedeljak na 11011 mini deponiju, odnosno smece u Tresnjinog Cveta kod parkinga koje je ostalo jos od onog rezimskog mitinga. U sredu je vec bilo ocisceno tako da svaka cast na brzini intervencije.

Ocigledno sistem donekle funkcionise. Moj predlog svakom forumasu je da kakav god problem vidi u gradu prijavi ga na ovaj broj, cekanja nema uopste. Ako vec rade po prijavama da iskoristimo to.

Drugi je problem sto moramo sve da prijavljujemo a da sluzbe to ne primete i ne rese same, pogotovu za ovako ociglednu stvar kao sto je gomila smeca na zelenoj povrsini u centru NBGa.
 
Vrh