Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Da ovo sto je Delija postavio treba pod hitno prijaviti dok se ne stavi pod krov ako vec i nije.

@Делија, ово је већ пријављено инспекцији општине Нови Београд и инспектор је већ био на терену. Мислим да ће ускоро почети рушење те скарабуџевине.
Чланак из прекјучерашњих Новости:

Нови Београд: Кућа на крову зграде!
М. Љ. П. | 02. новембар 2017. 23:59 | Коментара: 14
Дивља градња на Новом Београду: Пре неколико месеци нелегално градилиште освануло је на крову једне вишеспратнице у Улици др Ивана Рибара 56

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 0%B4%D0%B5

Ovo je nevidjena drskost i bezobrazluk, trebalo bi odmah podneti i Krivičnu prijavu.

Može se i raspitati kod Skupštine zgrade, tj. nekog 'odgovornog lica' šta su preduzeli.

Tek kad ovakve divljake budu slali u zatvor, može se očekivati prestanak ove gradnje.

Колико сам накнадно чуо, ипак су станари те зграде "дозволили" да тај бахати инвалид у мозак сагради викендицу на крову зграде. Наиме те зграде немају лифтове и то су "Рад"-ове зграде, а за дозволу, бахати инвеститор је обећао да ће им уградити лифт.

Уствари он је добио пристанак-дозволу од станара да само преуреди тавански простор и на тај начин прошири квадратуру стана, који му је испод. Али ето он је направио ово што је направио и превеслао станаре !

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489560#p489560:3ut6692x je napisao(la):
Гага » 05 Nov 2017 03:36 am[/url]":3ut6692x]Колико сам накнадно чуо, ипак су станари те зграде "дозволили" да .. сагради викендицу на крову зграде...
Уствари он је добио пристанак-дозволу од станара да само преуреди тавански простор...
Nisi mogao da čuješ za 'vukendicu na krovu', već samo za adaptaciju i pripajanje dela tavana.

Sad stanari mogu da podnesu Krivičnu prijavu, jer tačno znaju ko nelegalno gradi na krovu.

@Имењаче, управо сам то и тако чуо "викендицу на крову" и да "преуреди тавански простор" од познаника који живи у том крају.

На основу обећања да ће им изградити лифт, добио је сагласност да постојеће мере таванског простора добије за стан тј. преуреди тај простор за стан. Међутим урадио је што је урадио и направио ту скарабуџевину на крову.

Наравно да могу да га туже и надам се да ће то и да ураде.

Svojevremeno sam prijavio ovu udarenu/krivu banderu

Pre neki dan videh da su je skratili. Ima li neke logike ovakvo rešavanje problema?
e6c442e1ddc79e4a17c0d3d0a28d3ef6.jpg
80b7b4a87862586ed983ff39b88e9dc3.jpg

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Pa vjerovatno je po ocjeni nadleznih postala staticki nestabilna pa su je skratili da ne bi pala iz ma kog razloga

To je meni jasno. Zašto je nisu skroz isekli? Instalacije su sigurno mogli da ostave u zemlji. Zar je toliko komplikovano da u jednom danu uklone staru i postave novu banderu?

Da ne ulazim u to, da baš niko od nadležnih mesecima nije primetio opasnu banderu, ali to je već neka druga priča.

Očigledno mora projekat i elaborat uticaja na životnu sredinu.
Ove stare sa betonskim temeljom moraju da se iskopaju .... ,daleko je lakše sa ušrafljenim banderama.

Гага":15r3b6bk je napisao(la):
@Имењаче, управо сам то и тако чуо "викендицу на крову" и да "преуреди тавански простор" од познаника који живи у том крају.

На основу обећања да ће им изградити лифт, добио је сагласност да постојеће мере таванског простора добије за стан тј. преуреди тај простор за стан. Међутим урадио је што је урадио и направио ту скарабуџевину на крову.

Наравно да могу да га туже и надам се да ће то и да ураде.

http://www.politika.rs/scc/clanak/39220 ... ovu-zgrade

MUKE U BORČI: Vozači zaobilaze bandere na ulici!
S. VIDAČKOVIĆ | 11. novembar 2017. 20:17 | Komentara: 0

Ugrožena bezbednost u Mihaila Šolohova u naselju Borča. Žitelji se godinama muče sa tri stuba rasvete

BG-BORCA.jpg

BANDERE nasred puta nisu scenografija nekog nadrealnog filma, nego su deo Ulice Mihaila Šolohova u Borči. Već 14 godina tri stuba javne rasvete predstavljaju urbanističko ruglo i ugrožavaju bezbednost ljudi koji automobilima prolaze kroz ovaj krak Ulice Mihaila Šolohova.
- Kada smo 2004. godine, posle nekoliko bezuspešnih pokušaja, stupili u kontakt sa nadležnima u MZ Borča, odgovorili su nam da bi mi koji tu živimo trebalo da napravimo projekat o izmeštanju bandera - kaže Jovan Dragičević, koji već 22 godine živi u ovoj ulici.

Trebalo je o svom trošku da nabave komunalne i sve druge saglasnosti, da nadležnima dostave predračun i da im plate da uklone te bandere. To naravno nisu uradili.

Ovaj krak ulice je nekada bio samo prolaz između parcela, od kojeg je nastao sokak. Betonski stubovi su prvobitno bili postavljeni na makadam, a kako nam je Dragičević rekao, svi su od svojih parcela odvojili po četiri metra za put:
- Nadali smo se da će komšije prekoputa izdvojiti po četiri metra za asfaltiranje i da će ova rasveta biti premeštena, ali to se nije dogodilo.

SAOBRAĆAJNE NEZGODE

DOSAD je zbog nemarno postavljenih bandera nasred puta bilo sedam saobraćajnih nezgoda. Srećom, bez težih posledica.
- Ljudi zaborave na bandere, parkiraju vozila, imaju taj mrtvi ugao koji ne vide u retrovizoru, krenu u rikverc i udare u stub. Sad vozimo levom stranom kao Englezi, a kad se vraćamo kući, onda idemo desnom - kaže Dragičević.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... e-na-ulici

odgovorili su nam da bi mi koji tu živimo trebalo da napravimo projekat o izmeštanju bandera

Trebalo je o svom trošku da nabave komunalne i sve druge saglasnosti, da nadležnima dostave predračun i da im plate da uklone te bandere.

1474.gif

Prijaviti komunalnoj inspekciji da nalozi uklanjanje istih sa puta kakonih nije blam da se prave blesavi svu tu bagru placamo

Ne vidim šta je problem ovde. Ovo je divlje naselje i svi ti objekti su nelegalno izgrađeni. Bandere verovatno prate prvobitnu regulaciju po kojoj to uopšte nije bila ulica nego neki makadamski put, sokak ili šta već. Onda je došla ova ekipa koja je nelegalno napravila kuće i nelegalno proširila put pa sad hoće da im neko drugi plati izmeštanje bandera. Neka plate lepo o svom trošku za urbanistički haos koji su sami izazvali i neka budu srećni što žive u Srbiji. U nekoj ozbiljnijoj zemlji bi im odavno poslali bagere.

Zamisli neko je dao nalog da se postave neko je potpisao prikljucak
Drzava divlju gradnju treba da onemoguci nedavanjem prikljucaka

Pa kolko sam ja razumeo iz članka, jeste odgovornost stanara koji su na divljaka digli te kuće, ali je odgovornost i službi koje su mrtve ladne asfaltirale ulicu tako da na njenoj sredini ostanu bandere. Bez ikakve zaštite i upozorenja.

Takođe, ako su se ovi stanari već iscimali i dogovorili da povuku svoje posede za tih par metara (što je izuzetno redak i neverovatan događaj u Srbiji), nadležni su mogli bar da im ponude neki dogovor da lepo zajedničkim snagama i finansijama pomere te bandere u stranu. Ili da se nađe neko bolje, konkretno i zakonsko rešenje. Mene ovo ostavljanje bandera posred kolovoza podseća na:

lmwfl.jpg

Meni ovi ljudi sto su digli ilegalne kuce, vikendice ili sta vec nisu nista bolji od bahatih vozaca.
Od njih su samo gori ovi sto su im dozvolili prikljucke za struju, vodu i ostalo...

Treba mi savet.
Moji roditelji zive u ulici u kojoj su samo privatne kuce, kod bazena na Kosutnjaku. Komsija prekoputa je resio da (jedini u celom naselju a i sire) postavi novo brojilo na banderu, doveo je privatnu firmu (ne EPS) i oni su danas to brojilo zakacili na banderu na visinu od oko 1 1,5 m od zemlje. Bandera je tacno na medji naseg i placa od drugog komsije, doduse na trotoaru, javnoj povrsini i to brojilo koje je bas veliko pravi vizuelnu barijeru mojima kad se isparkiravaju iz dvorista, ulica im je sad nepregledna. Druga stvar, posto niko drugi nema brojilo na banderi, kad bi odlucili svi da ih postave na banderu ne bi bilo mesta za ostale. Tu jesu kuce, ali svaka kuca ima po vise stanova, nije prigradski tip kuca vec jedna kuca ima i do 8 stanova, znaci 8 brojila, a bandera dodje na otprilike 8 kuca. Znaci da bi na jednu banderu doslo 64 brojila!!!

Znam da po novom Zakonu o energetici postoji odredba gde je predvidjeno izmestanje brojila van stambenih objekata, ali samo tamo gde postoje tehnicki uslovi sto mislim da tu nije slucaj.
Moji su se vec zalili (pisala keva mejlove EPS-u i Komunalnoj inspekciji opstine jer danas ne rade) ali vas pitam sta jos da radimo? Bojim se i da neko dete ne nastrada jer je ulica puna klinaca a to brojilo im je na dohvat ruke.

Kakvo je uopšte to brojilo kad je tako veliko? Pretpostavljam da je spakovano u neki orman ali ne bi trebalo da bude toliko da pravi vizuelnu banderu.

Evo kako izgledaju ti ormani sa brojilima koje sam viđao na više mesta po gradu. Postavljeni su bez problema i ne ometaju nikoga.

Bar duplo vece. Ne znam zasto je toliko, 2 sata su unutra koliko sam videla. Jel to sme bilo ko osim EPS-a da kaci?

I na fotografiji su 2 brojila ako je duplo vece onda su 4 brojila .Niko sem epsa ne smije da pomjeta brojila jer moraju da imaju plombu .Prijaviti komunalnoj inspekciji i komunalnoj policiji i epsu kradju struje onda ce brze da dodju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=491542#p491542:272ak9bz je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Нов 2017 01:39 am[/url]":272ak9bz]MUKE U BORČI: Vozači zaobilaze bandere na ulici!
S. VIDAČKOVIĆ | 11. novembar 2017. 20:17 | Komentara: 0

Ugrožena bezbednost u Mihaila Šolohova u naselju Borča. Žitelji se godinama muče sa tri stuba rasvete

BG-BORCA.jpg

BANDERE nasred puta nisu scenografija nekog nadrealnog filma, nego su deo Ulice Mihaila Šolohova u Borči. Već 14 godina tri stuba javne rasvete predstavljaju urbanističko ruglo i ugrožavaju bezbednost ljudi koji automobilima prolaze kroz ovaj krak Ulice Mihaila Šolohova.

Проверио сам на катастру. Та улица не постоји, то је приватна парцела. Да би се бандере изместиле, неопходна је сагласност власника парцеле. Могуће је да је он не да.

Тачно сам знао да је то у питању, они су сам померили ограде, а земља се и даље води на приватна лица и у томе је проблем.

Dakle, ulica nepostoji.
Bandere pretpostavljam idu po medji izmedju dva nekadasnja vlasnika, ili mozda cak preko jedne parcele koju je neko izdelio i prodao u placeve.
I naravno, vlasnici kuca sada ocekuju da ne mrdnu malim prstom, vec da drzava uredi ulucu, sa sve teotoarima i ostalom infrastrukturom...
Problem je samo sto papiroloski to nije javni prostor pa ni obaveza drzave, zar ne?
Mislim, tako sam razumeo.

A ako sam dobro razumeo, eto jos jednog dokaza da nam je drzava upravo onakva kakvu zasluzujemo.
Onakva, kakvi smo mi sami.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Vrh