Šta je novo?

Prijave gradskim službama

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492003#p492003:2xxt8tq5 je napisao(la):
laki72 » 13 Nov 2017, 17:40[/url]":2xxt8tq5]
A ako sam dobro razumeo, eto jos jednog dokaza da nam je drzava upravo onakva kakvu zasluzujemo.
Onakva, kakvi smo mi sami.
Upravo tako.

Sad nešto gledam na Street View, pa ovi napravili kuće ispod trase dalekovoda i onda se još nešto bune :roll:

https://www.google.rs/maps/@44.8833235, ... 312!8i6656

Kod nas su bile 2 ekipe iz EPS-a, u dva dana. Jedna je rekla da komsija nema papire za taj strujomer, i da ce videti sta ce da urade. A covek sto je bio danas je rekao da mogu samo da ga podignu malo visi da bude i da ga okrenu ka drugom komsiji?! Kad smo pitali sta ce biti kad svi budu menjali brojila rece da ce sve da kace na bandere, iako nema mesta.
Keva je bila u komunalnoj inspekciji Cukarice, rekose da nisu nadlezni tj da mozda mozemo da se zalimo Sekretarijatu za saobracaj (valjda) ako ometa prolaz pesaka.
Komunalnu policiju nismo zvali, ne znam da li njih posle svega da zovem ili da se nadam da ce cigani da skinu skalameriju.

Po informaciji do koje sam ja dosao (interesovanje drugim povodom), odustalo se od izmestanja "svih" brojila na bandere.
Izmestanje se radi kox neplatisa, na lokacijama gde se u duzem vremenskom periodu ne uspeva ocitavanje brojila.
I po zahtevu vlasnika nekretnine (o njegovom trosku).

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

I neradi se u stambenim zgradama sa vise stanova zamisli da ispred solitera sa 100 stanova stave brojila napolje

Za rupe i nedostatak asfalta na Zarićevom mostu:

Поштована/и,

Поштовани

Ваша пријава је евидентирана и прослеђена надлежним службама ЈКП Београд пут које ће изаћи на поменуту локацију и реаговати у складу са планом рада и поштујући непходну сагласност надлежних градских органа .

Срдачан поздрав

Лела Петронијевић-Стошић
Референт за маркетинг

Напомена: обавезно на поруку одговорите са reply!

--
Срдачно,
Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=491989#p491989:376obwup je napisao(la):
Somi303 » 13 Нов 2017 05:03 pm[/url]":376obwup]Тачно сам знао да је то у питању, они су сам померили ограде, а земља се и даље води на приватна лица и у томе је проблем.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492003#p492003:376obwup je napisao(la):
laki72 » 13 Нов 2017 05:40 pm[/url]":376obwup]Dakle, ulica nepostoji.
Bandere pretpostavljam idu po medji izmedju dva nekadasnja vlasnika, ili mozda cak preko jedne parcele koju je neko izdelio i prodao u placeve.
I naravno, vlasnici kuca sada ocekuju da ne mrdnu malim prstom, vec da drzava uredi ulucu, sa sve teotoarima i ostalom infrastrukturom...
Problem je samo sto papiroloski to nije javni prostor pa ni obaveza drzave, zar ne?
Mislim, tako sam razumeo.

A ako sam dobro razumeo, eto jos jednog dokaza da nam je drzava upravo onakva kakvu zasluzujemo.
Onakva, kakvi smo mi sami.

Ситуација на овој парцели је тотално лудило. Срби и земљишне књиге ...
Ја никада нећу разумети тај ниво неодговорности према сопственој породици да ти купиш од власника парцелу одокативном методом и да никад не извршиш препарцелацију и превод на своје име. Погледајте ову ситуацију. Не само да је улица на приватном плацу, него је и више домаћинстава на истом плацу.

Власник плаца је одокативном методом испарцелисао њиву, продао њене делове четворици нових власника не обезбедивши им ни пут, нити се зна шта је чије ...

2w7iidd.jpg

Skup geometar ko ce stim da se bakce sad recimo prodavac njive pane u dugove i izvrsotelj krene da pljeni moze da stavi njivu 2 klase na prodaju i onda krece veselje

Pravo stanje stvari u Gradu - brigo moja pređi na drugoga

Zbog čega ne radi sat na Trgu republike?
Beograd -- “Milenijumski sat“ na Trgu republike ne radi već nekoliko meseci, već konstantno pokazuje 22h, a nije poznato ko treba da se bavi njegovim održavanjem.

IZVOR: B92 PONEDELJAK, 18.12.2017. | 13:00 -> 17:00

Odgovor je svuda uglavnom bio isti – nije na nama, ne znamo na kome je.

Iz Grada Beograda kažu da oni za održavanje tog sata na glavnom gradskom trgu nisu nadležni, kao i da nije nadležan nijedan od sekretarijata.

S druge strane, iz opštine Stari grad navode takođe da nisu nadležni za sat, ali da jeste nadležan Sekretarijat za komunalne i stambene poslove Grada Beograda i da se obratimo njima.

Međutim, iz tog sekretarijata su potom naveli da ni oni nisu nadležni i da ne znaju ko jeste.

Reč je o jedinom javnom časovniku na teritoriji grada Beograda, a “Milenijumski sat“ na Trgu republike je kompanija “Delta holding“ 1999. godine poklonila Gradu Beogradu.

U jednom ranijem odgovoru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove iz avgusta ove godine koji se može pronaći na internetu, navodi se da je kompanija sat 2016. predala na održavanje Gradu Beogradu, a grad “prema saznanjima ovog Sekretarijata, do danas nije izvršio poveravanje Milenijumskog sata određenom privrednom subjektu koji bi trebalo isti da održava“.

e da je samo sat u pitanju. Tako je i sa zelenim ničijim površinama koje nisu predate na održavanje, krpljenje rupa na blokovskim saobraćajnicama, parkinzi i tako dalje. Ko održava parking npr. oko zgrada gde je korenje drveća podiglo kocke ili asfalt, ili se napravile rupe.

Ako je parking na parceli zgrade onda bi to trebali da rade stanari

gotovo nijedan parking nije na parceli zgrade. Jedino možda ove nove što se grade West, A Blok i dr.

Kome prijaviti ovoga koji je čitav grad oblepio svojim oglasima (?).
Komunalnoj inspekciji (?).

Ovo su današnje fotke sa Novog Beograda, kod raskrsnice Bulevara Mihaila Pupina i Bulevara umetnosti (ispred NLB banke).

Kao što se na fotkama vidi, jedan jedini strujomer je izlepljen na čak 12 mesta... :shock:
Dakle, po četiri oglasa na prednjoj i zadnjoj strani, i po dva oglasa na obe bočne strane strujomera... :shock:

I tako po čitavom gradu, po svim strujomerima i razvodnim kutijama od semafora, po svim stanicama JGS-a, po banderama, po stubovima bilborda, po stubovima semafora, čak i po stablima drveća, da ne nabrajam dalje... :evil:

Ovo je do takve mere iskazana drskost, bezočnost i bezobrazluk, da jednostavno zahteva urgentno reagovanje nadležnih službi...

Pogledajte prilog 4

Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

Idu ulicu po ulicu i lijepe kad se pocijepa ili poskida idu ponovo 3 bizgova idu lijepe imas detaljno o njima u temi stajalista

Verovatan odgovor bi bio da se nemoćni osim ako komunalac ne uhvati na delu idiota koji lepi.

Inače, mislim da broj telefona uopšte nije neki dokaz, jer lik uvek može da kaže da je to lepila konkurencija.

Neko iz odgovornih gradskih službi može sve to da proveri.

Ako ništa drugo, može da se javi na broj telefona iz oglasa kao zainteresovana mušterija.

Ali to i dalje ne dokazuje da je on lepio plakate.

Ista stvar kao sa plakatima političkih stranaka. Kako dokazati da su baš oni lepili?

poslaće prijavu komunalnoj inspekcije opštine gde se nalaze plakati

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=530991#p530991:3pfmj0y4 je napisao(la):
Vladivoje » 09 Апр 2018 01:09 am[/url]":3pfmj0y4]Poslao sam mejl, sa slikama u prilogu, na adresu: bpc@beograd.gov.rs.

Videćemo šta će dalje biti...
@Владивоје, почетком фебруара сам послао пријаву општини Нови Београд на "Грађанин инспектор" и до данас нисам добио никакав одговор и вероватно и нећу, јер општина и нема више инспектора !!! Послао сам пријаву и Алми Кватро јер се ова срања највише лепе по аутобуским стајалиштима, а и од њих нисам добио никакав одговор !

Пријаву са сликама сам послао када сам снимио типа (са брадом) који лепи ова срања на једном стајалишту на Бежанијској коси. О томе сам писао почетком фебруара на теми о "Јавном градском саобраћају" на подтеми "Стајалишта", прочитај од мог поста на страни 94. и следећу страну (95.) где има и краће објашњење нашег члана @Просторног планера после сусрета са исто овим типом кога сам ја сликао. Интересантно сазнање. viewtopic.php?f=18&t=1878&start=2325#p513594

@Хоботница је у праву, ови из града ће проследити Гамгули на општину Нови Београд. У сваком случају јави кад буде нешто, ако буде... :roll:

Ја се размишљам да обновим пријаву, али сад ћу сачекати још неко време да видим шта ће теби да одговоре.

@ Gago,

Hvala ti puno na informacijama.

Naravno, javiću ako dobijem nekakav odgovor na poslati mejl.

Ljudi moji, samo neko ko je psihijatrijski slučaj može jedan jedini strujomer da oblepi na čak 12 mesta... :roll:

Možda je u takvim situacijama najbolje pozvati policiju i Hitnu pomoć, pa neka to odvezu u LL. :mrgreen:

Dok inspekcija odreaguje ima da prođe bar mesec dana. Bilo bi mnogo efikasnije poskidati odmah oglase, doduše ovi stalno idu i lepe po celom gradu pa će strujomer biti ponovo izlepljen za par dana.

mislim da je inspekcija novi beograd identifikovala vlasnika telefona . Tako mi reče jedan od inspektora ali će se verovatno pravdati da nije on lepio

Vrh