Vi ste učenik, ne možete da znate da li klima kaplje”
Autor: M. Beljan 18.02.2014. - 00:02 Komentara (1)
“Vi ste učenik, ne možete da znate da li klima-uređaj kaplje.” “Da znate, ubuduće kada budete prijavljivali nedostatak sadnica, povedite računa o godišnjem dobu.” Ovo su samo neki od odgovora nadležnih službi sugrađanima na raznorazne žalbe i pritužbe.
BIROKRATIJA - Jedan od onih koji je dobio gomilu ovakvih nesuvislih odgovora je i Filip Vukša, gradski aktivista, koji se od gimnazijskih dana uhvatio u koštac sa sekretarijatima, opštinama i direkcijama, a oni na sve načine pokušavaju da ga se reše.
- Mislim da im je obustava postupka najslađa stvar i zato su smišljali razne izgovore kojima sam se nekad slatko smejao. Ja sam to i shvatao kao šegačenje koje je bilo zanimljivo uprkos tome što je daleko od profesionalnog odnosa. S vremenom su shvatali da me se neće lako rešiti, ali i danas se desi da smišljaju razne izgovore kako bi obustavili neki predmet koji im nije baš zgodan - kaže Vukša.
Jedan odbijeni zahtev Sekretarijata za saobraćaj postao je prava anegdota među biciklistima.
- Sekretarijat za saobraćaj odbio je da nam dozvoli održavanje „Kritične mase”, tradicionalnog okupljanja biciklista u centru grada, pod izgovorom da će biti snega i leda. A prognoza je glasila: topli jesenji dan sa temperaturama do 15 stepeni uz moguću kišu - pričaju biciklisti.
S druge strane, i građani umeju da nasmeju administraciju.
- Sugrađanka je pitala da li je ikako moguće da se slava zemunskih alasa - Petrovdan, koja je padala u četvrtak, 12. jula, premesti na subotu, jer joj to više odgovara - kažu iz opštine Zemun.
Zanimljivo je da je samo opština Zemun odgovorila na naša pitanja o zanimljivim prepiskama sa građanima.
To je časovnik koji u stvari nije časovnik
- Učenik ne može da proceni da li klima kaplje. (Gradska inspekcija)
„Inspektor je utvrdio da je podnosilac prijave po zanimanju učenik, što znači da nije kvalifikovan da utvrđuje tehničku ispravnost uređaja...”
- Niste vi inspektor, nego mi! (Gradska inspekcija)
„...Podnosilac navodi da je vršio kontrolu te linije, a kontrolu mogu da vrše samo službena lica.”
- To je časovnik koji u stvari nije časovnik. (Opština Grocka)
“Satovi na kupoli crkve u Grockoj dugi niz godina ne služe kao časovnici već su deo kupole crkve, a isti se ne smatraju javnim časovnicima.”
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6421.phtml