Malopre sam dobio mail, od komunalnog inspektor Damjanovica.
Naime on je osoba kojoj je prosledjena moja prijava (ili deo te prijave) upucena kabinetu gradonacelnika jos letos, a odnosi se na razne uoocene prekrsaje u sklopu nasipa na Novom Beogradu od okretnice tramvaja do Ostruznickog mosta.
Inspektor Damjanovic mi se obratio 17.8.2013 da je primio prijavu koja se odnosi na nelegalnu secu Drveca na delu nasipa od okretnice tramvaja do ostruznickog mosta, u pitanju je seca vise stotina drveca koje je stari preko 50 godina, a osim prirodne lepote, predtsavlja i zastitu samog nasipa od reke. U tom mailu od mene je trazio dodatne informacije, te ukoliko mu ne dostavim dodatne informacije, da ce moja prijava biti odbijena. Odmah sam primetio da mi odgopvara s nekog @gmail naloga dok je attachmant u kome je zvanicni odgovor sa zaglavljem sluzbe. Odmah sutra dan sam mu prosledio satelitske fotografije lokacije, na kojima se jasno vidi koje je drvece poseceno, ali i kada. Takodje sam ga zamolio da mi se javi ukoliko su mu potrebne jos neke informacije. Obzirom da sam primetio da je mail @gmail sa kog mi se obraca, te da su cesto korumpirani ili bahati, odmah sutra sam prosledio jos jedan mail, ali ovaj pu ne na njegov licni mail nego na mail
inspekcija@beograd.gov.rs, sa kogfa su mi se isto obracali povodom sece drveca.
Evo maila koji sam uputio 20.8.2013
Postovana
zelo bih da Vam saopstim da sam ovo isto obavestenje vec primio u Petak , I to sa maila Aleksandra Damjanovica -
damjanovic.rakovica@gmail.com, kao I u Vasem mailu, nije bilo nikakve kontakt adrese na koju bi uputio fotografije koje
se u odgovoru trazene od strane sekretara Mr. Miodraga Stojanovica. Nazalost ni tamo se navodi gde da posalejm dopunu – fotografije.
Obzirom da to neznam, ja sam fotografije prosledio na mail sa koga sam dobio prvi odgovor a to je
damjanovic.rakovica@gmail.com , takodje I na mail koji sam pronasao u zagleavlju odgovora koji ste mi poslali, a to je
inspekcija@beograd.gov.rs.
Nadam se da ste uspeli da prosledite fotografije Mr. Miodragu Stojanovicu, ili vec kome se potrebne.
Ukoliko Vam je jos nesto potrebno, a mogu da Vam pomognem, mozete me kontaktirati na mail
oliveri@sbb.rs
Danas 5 meseci kasnije dobijam mail od tog istog inspektora Damjanovica u kome me obavestava da je moja prijava odbacena jer nisam podneo dodatne informacije, koje je on on od mene trazio.
Pozvao sam ga, i svasta sam mu rekao, ali bas svasta, cak me je pitao sto ne napisem adresu negu se krijem. Rekao sam mu da je sramotno to sto radi, i da se ne krijem ni od koga, ma svasta sam mu rekao.
Nakon toga sam nekako uspeo da dodjem do nacelnika inspekcije Stevana Lalica, pa sam mu se pozalio na rad njegovog sluzbenika, i uputio ga u slucaj. Naveo sam mu da sam dopunu poslao 20.8.2013 na njihov zvanicni mail, kao i na njegov privatni. Saopstio mi je da ce proveriti mail, te da postoji mogucnost da podnesem zalbu nadredjenom organu. Rekao sam mu da znam da to mogu da uradim, alis am prvo zelo da sa inspektorom, a onda i sa njim kao nacelnikom to resim, a da li cu podnositi prijavu kako su oni naveli ili cu se obratiti povereniku za informacije , advokatu, nikome... na menije da odlucim. Rekao mi je da ce proveriti mail i da mu je sve jasno, i dabas zbog toga postoji mogucnost zalbe.
Evo odgovora inspektora Damjanovica.
Takodje ne samo sto se pravi blesav, jer mi je u tom neprijatnom razgovoru u jednom trenutku rekao da mu ja saljem neke attachmente, sto mi govori da je on sve to video i namerno nista nije preduzeo, je pogresio i moje prezime kada mi je odgovrio, a takodje ni datume nije naveo u odgovoru, pa sam mu i to saopstio kao i nacelniki. Pre par minuta mi je stigao ispravljen odgovor sa tacnim prezimenom, i nekim datumima. Poslao sam mu mil u kome se jasno vidi da sam ih itekako obavestio. Videcu sta cu dalje.