Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Evo jos jednog clanka u kome se opet spominje direktor Beogradvoda, Milos Milovanovic, i njegovo obmanjivanje,. Da li neko zna ciji je on kadar, odnosno ko ga je smestio na tu poziciju DS,G17,LDP,SNS,SPS...

Direktor JVP "Beogradvode" Miloš Milovanović obmanuo je građane kada je 28.03.2012. godine najavio izgradnju biciklističke staze u okviru Zemunskog keja. Istu stvar je uradio i Vidosav Stevanović iz CIP-a dana 31.08.2011. godine. Međutim, dosta građana ne bi primetilo da je izgradnja biciklističe staze započeta - završeno je čitavih 200m biciklističke staze, na potezu od Stare kapetanije do Restorana Šaran.
http://www.bck.rs/1/category/beogradvode/1.html

Он је нестраначка личност, али уз подршку ДС-а, није шија него врат !

Ево једног чланка из Политике из октобра 2008. године:

Усвојен Статут, изабрани директори јавних предузећа
Од 18 именованих челника, осам нестраначке личности. – Владајућа коалиција уверава да су одабрани стручњаци и да је кадровска комисија радила самостално и коректно. – Опозиција сматра да је конкурс био фарса

„Београд воде” –Милош Миловановић, нестраначка (подршка ДС)

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ca.sr.html
објављено: 18/10/2008

Malopre sam dobio mail, od komunalnog inspektor Damjanovica.
Naime on je osoba kojoj je prosledjena moja prijava (ili deo te prijave) upucena kabinetu gradonacelnika jos letos, a odnosi se na razne uoocene prekrsaje u sklopu nasipa na Novom Beogradu od okretnice tramvaja do Ostruznickog mosta.
Inspektor Damjanovic mi se obratio 17.8.2013 da je primio prijavu koja se odnosi na nelegalnu secu Drveca na delu nasipa od okretnice tramvaja do ostruznickog mosta, u pitanju je seca vise stotina drveca koje je stari preko 50 godina, a osim prirodne lepote, predtsavlja i zastitu samog nasipa od reke. U tom mailu od mene je trazio dodatne informacije, te ukoliko mu ne dostavim dodatne informacije, da ce moja prijava biti odbijena. Odmah sam primetio da mi odgopvara s nekog @gmail naloga dok je attachmant u kome je zvanicni odgovor sa zaglavljem sluzbe. Odmah sutra dan sam mu prosledio satelitske fotografije lokacije, na kojima se jasno vidi koje je drvece poseceno, ali i kada. Takodje sam ga zamolio da mi se javi ukoliko su mu potrebne jos neke informacije. Obzirom da sam primetio da je mail @gmail sa kog mi se obraca, te da su cesto korumpirani ili bahati, odmah sutra sam prosledio jos jedan mail, ali ovaj pu ne na njegov licni mail nego na mail inspekcija@beograd.gov.rs, sa kogfa su mi se isto obracali povodom sece drveca.

Evo maila koji sam uputio 20.8.2013

Postovana
zelo bih da Vam saopstim da sam ovo isto obavestenje vec primio u Petak , I to sa maila Aleksandra Damjanovica - damjanovic.rakovica@gmail.com, kao I u Vasem mailu, nije bilo nikakve kontakt adrese na koju bi uputio fotografije koje
se u odgovoru trazene od strane sekretara Mr. Miodraga Stojanovica. Nazalost ni tamo se navodi gde da posalejm dopunu – fotografije.
Obzirom da to neznam, ja sam fotografije prosledio na mail sa koga sam dobio prvi odgovor a to je damjanovic.rakovica@gmail.com , takodje I na mail koji sam pronasao u zagleavlju odgovora koji ste mi poslali, a to je inspekcija@beograd.gov.rs.
Nadam se da ste uspeli da prosledite fotografije Mr. Miodragu Stojanovicu, ili vec kome se potrebne.
Ukoliko Vam je jos nesto potrebno, a mogu da Vam pomognem, mozete me kontaktirati na mail oliveri@sbb.rs
Danas 5 meseci kasnije dobijam mail od tog istog inspektora Damjanovica u kome me obavestava da je moja prijava odbacena jer nisam podneo dodatne informacije, koje je on on od mene trazio.
Pozvao sam ga, i svasta sam mu rekao, ali bas svasta, cak me je pitao sto ne napisem adresu negu se krijem. Rekao sam mu da je sramotno to sto radi, i da se ne krijem ni od koga, ma svasta sam mu rekao.
Nakon toga sam nekako uspeo da dodjem do nacelnika inspekcije Stevana Lalica, pa sam mu se pozalio na rad njegovog sluzbenika, i uputio ga u slucaj. Naveo sam mu da sam dopunu poslao 20.8.2013 na njihov zvanicni mail, kao i na njegov privatni. Saopstio mi je da ce proveriti mail, te da postoji mogucnost da podnesem zalbu nadredjenom organu. Rekao sam mu da znam da to mogu da uradim, alis am prvo zelo da sa inspektorom, a onda i sa njim kao nacelnikom to resim, a da li cu podnositi prijavu kako su oni naveli ili cu se obratiti povereniku za informacije , advokatu, nikome... na menije da odlucim. Rekao mi je da ce proveriti mail i da mu je sve jasno, i dabas zbog toga postoji mogucnost zalbe.
Evo odgovora inspektora Damjanovica.
0lqhLtl.jpg

Takodje ne samo sto se pravi blesav, jer mi je u tom neprijatnom razgovoru u jednom trenutku rekao da mu ja saljem neke attachmente, sto mi govori da je on sve to video i namerno nista nije preduzeo, je pogresio i moje prezime kada mi je odgovrio, a takodje ni datume nije naveo u odgovoru, pa sam mu i to saopstio kao i nacelniki. Pre par minuta mi je stigao ispravljen odgovor sa tacnim prezimenom, i nekim datumima. Poslao sam mu mil u kome se jasno vidi da sam ih itekako obavestio. Videcu sta cu dalje.

Pa iz slucaja CSI ti je jasno da neznaju da koriste mejl tj da neznaju da vide atacment ,samo ostro ,a iz zalbe na inspektora dobices glupavo obavjestenje kao i csi

Bulevarac bravo na trudu. ovo samo pokazuje kakva sve bag** kod nas radi i da su svi spremni da zanemaruju i ocigledno i ne rade svoj posao da se nekome ne zamere. zato na ovom delu ni policija ne dolazi cak ni po pozivu da kontrolise saobracaj...

Bravo Bulevarac, samo oštro!
Damnjanović nekad zna da bude malo teži na rečima i prilikm razgovora i u dopisima, ali ne daj da te to obeshrabri.

Zbog takvih stvari od 31. decembra ponovo štampam prijave i predajem ih na šalteru, tako da ne mogu da kažu više da nešto nisu primili, niti više mogu da bacaju prijave u đubre. Zato sad i ja brojem podnesaka odgovaram na njihovu bahatost - za prvih 9 dana ove godine sam im podneo 92 prijave + još brdo prijava za Direkciju za javni prevoz. Naravno tu je i gomila prošlogodišnjih prijava koje još nisu završene. Zato sam juče i inspekciji po milijarditi put doživeo verbalni napad kako je to previše prijava i kako sam ja blokirao inspekciju jer već 2 dana radi samo po mojim prijavama i ne stižu da rade ostale stvari.
Blago nama sa sistemom koji može da blokira jedna osoba. :blah:

Ja cu takodje posjetiti sledece sedmice i donosim tuce prijava mogli bi da napravimo zagusenje inspekcije svi forumasi koji pisu prijave bulevarac, svet, astrodul,csi ,moja malenkost ko god jos hoce i ima volje i vremena svi po 50 prijava siznuli bi

Gde ste mislili da idete da podnosite prijave i kada ? Morao bih da vidim sta sve treba da opet da prijavljuem, mada imam sada vec situacije gde ne pomazu prijave jer nadlezni organ ne postupa po zakoni i zabole ga, jer zna da niko nece da ga tuzi ili sta vec, a tek da odgovara za to sto krsi zakon.

Milili smo da podnesemo prijave u 27 marta na salterima za komunalnu inspekciju ja imam nekih 12 tak prijava mozda bude jos koja mozemo 15 u srijedu recimo

...po milijarditi put doživeo verbalni napad kako je to previše prijava i kako sam ja blokirao inspekciju jer već 2 dana radi samo po mojim prijavama i ne stižu da rade ostale stvari.
Blago nama sa sistemom koji može da blokira jedna osoba. :blah:

Po milijarditi put dao si opravdanje da kao zastavom mašu opravdanost postojanja ,, iz fotelje,,
kolio puno posla imaju i kako su jako bitni za ovu veliku lokalnu zajednicu
a pri tome plata im mala a uslovi rada loši opasnost velika

Ja im ne bih dao, baš ništa jer - davao, ne davao - nema značajnih promena lokalnoj zajednici

Lek je u sistemskoj promeni da ako hoce da zasluže postojanje
povećati ,,internu normu rada,, po rešenoj situaciji a ne po br. pijava
i tada itkekao bi se ,,oznojili,, na terenu i pratili slučajeve do okončanja

Ne ispunjavanjem interne jednogodišnje norme
automatski bi išao na niže radno mesto
a šansu bi dobio neko nov :)
jer javna služba treba da je dostupna svima a ne onima koj su ,,za bradu zgrabili,,

što veca fluktacija manja korupcija :)

Relativno uskoro cu doneti moju dokumentaciju u vezi jedne od gradskih inspekcija, mislim da ce doprineti temi. Vise otom potom.

P.S.Direktore ako ista reknes ima da te zgazim munjom socijalizma.

Casna partijska stojim u liniji sa velikim vodjom partije vuckom

Stizu odgovori polako
okripice pasica nadam se skoro

dsc05693.jpg

pozeska behaton
dsc05695.jpg

nedostatak asfalta
dsc05694.jpg

direktor":36ldh9gt je napisao(la):

Ovako nešto kad mi odgovore, ja hoću da popizdim. Dakle, prosledili su prijavu. Nisu odredili odgovornost i dali nalog da se uočeni problem reši, nego su prosledili prijavu, otarasili su je. Kakve veze Sekretarijat za saobraćaj ima? Ako su u pitanju novi podzemni kontejneri, onda se daje nalog JKP "Gradska čistoća" da to urede ili Direkciji za puteve, odnosno JKP "Beograd put" ako je "Gradska čistoća" obavila svoj deo a prethodna dva nisu.

Mora nešto da se menja vezan za inspekcije definitivno i priključujem se svakoj akciji. Ako budete išli da ih zatrpavate prijavama, mogu i ja da se malo prošetam po kraju, verujem da bih prolaskom kroz jednu dorćolsku ulicu našao i više od 50 problema, jedino zavisi koliko me ne mrzi da kucam i štampam te prijave.

Гага":2n4n9yky je napisao(la):
Шоми, а како ће пола Заклопаче да зна да си баш ти пријавио ту нелегалну кладионицу ?
Једино ће знати, ако се ти сам негде изланеш ! По службеној дужности Беоком или било ко други, општинска или градска инспекција, комунална полиција, не смеју да говоре податке онога ко је пријавио.

Ma nemoj! Ja po zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja tražio da mi dostave svu dokumentaciju u okviru predmeta vezano za one nelegalne 1389 teretane što su postavljanje po gradu i oni mi poslali bez ikakvog prikrivanja niti informacija ko je inicirao predmet (prijavio), niti imena u zapisnicima kom. policije, niti imena onih protiv kojih se podnosi prijava itd.

Dobro, u ovom slučaju su sve to javni službenici a prijava je podneta protiv 1389 kao pravnog lica i uručena odgovornim licima u tom udruženju, ali opet čisto sumnjam da bi oni tu neke podatke osenčili da im bilo ko na isti način traži podatke vezano za prijavu. MUP na primer kada dostavlja podatke koji sadrže osetljive informacije uvek ih osenči.

Laki cekam da mi sve odgovore a onda idem da popricam sa potpisanom jelenom filipovic .Prijava za kontsi odnosi se na nadzemni kontis nisa nije bila asfaltirana iako je ulica rekonstruisana svijeze.Takodje to je samo mali dio prijave za stubice mi nisu odgovorili jos.
Sto se tice zatrpavanja mogli bi da spremimo odredjeni broj privava recimo za petak da se predaju

Ne shvatam to sa zatrpavanjem prijavama, kako to mislis? Prijave se podnose dole na prijemnici, oni samo zavedu prijavu i proslede je.
Prijave u zavisnosti sta se prijavljuje, predlaze.. zavrsavaju po raznim sluzbama, a onda je dobijaju razliciti sluzbenici. Ne znam koga si mislio da zatrpamo, one sto zavode prijave ? Oni su po meni korektni, odrade uvek sve i to odmah, posao je jednostavn i ne vidim zasto bi pokusavali njih da zatrpavamo, sta bi dobili time ? Ako mislis da zatrpavamo sluzbenike, onda moramo da imamo prijave za isti prekrsaj ili isti predlog, pa da znamo da ce nase prijave zavrsiti kod istog sluzbenika, ovako ne vidim poentu zatrpaanja.

Pa se razvrstavaju po nadleznosti ,inspektori komunalni dobijaju da provjere istinitost prijave tj da odu na teren i uvjere se u stanje ,kad csi podnese 100 prijava njima je potrebno 2 dana da to odrade ,moze se podnjeti po recimo 30 prijava po svakom sekreterijatu.
Za saobracaj,direkciji za javni prevoz ,direkciji za izgradnju itd .Takodje mozemo da saljemo prijave za isti prekrsaj cisto malo da siznu kao svojevremeno za drvorede .

Jedno pozitivno iznenadjenje od ZELENILA BG uveli su dezurnu sluzbu odrzavanja mobilijara brojevi telefona su

011 26 30 506 i mob 064 88 13 172
prijavio sam ostecenja na rekvizitima djecijeg igralista ,poslije prijave ,pozvan sam i obavjesten da je ekipa izasla na teren ,uklonila ostecenu njihalicu da nedodej do povrede i da ce biti sanirana u najkracem roku :)

OK, jasna mi je ideja, ali ja nemam 30 prijava niti mogu da ih sakupim tako brzo, a i ne planiram da trazim svakog mesec 30 novih prijava da bi ih zatrpavao sa poslom, za koji su placeni da ga rade. Vise sam se usresredio na probleme kada nadlezne sluzbe svesno krse zakon ili ga ne sprovode zarad intersa povlascenih bahatih pojedinaca. Ukoliko bi se takvi ljudi odstranili iz takvih sluzbi, a na njihovo mesto dosli neki novi, mozda mladji zeljni dokazivanja i izazova koji posao donosi (u nekom normalnom drustvu), verujem da bi i drugi problemi bili brze reseni. Po meni treba "pucati" jedino na najdrasticnije primere gde se zakon krsi ili ne primenjuje zarad interesa bahatih, povlascenih pojedinaca. Takvi primeri privlace vise pazne obicnih ljudi, koji najcesce dele nase misljenje. Mediji ne dozvoljavaju da se formiraju neke nove stranke, pokreti, udruzenja.mediji koja bi se aktuelnim problemima bavila na ozbiljan nacin a ne samo prenosili vesti i to na nivou sastava iz srpskog u osnonovnoj skoli.
U stvari postoje takvi mediji u kojima mozete procitati brojke, imena prezimena, datume, oko mnogih stvari o kojima u "prvim" medijima nikada nista ne procitate, ili tek onda kada Brankica napravi emisiju.
Ti "prvi" mediji su kontrolisani od sluzbi i ko zna jos koga, tu ne mozete nista reci.
Ne znam sta se desava kada neki mali medij postane dovoljno velik, da privuce veliku paznju gradjan, ali verujem da im je to najveca mora koja moze da im se desi, da narod postane svestan.
Kada se pojavio video Morava, tek posle tog video snimka je usledila neka nazalost opet losa akcija, za koju je malo tih "prvih" medija ikada i sumnjalo da je losa, cak i kada se placalo 500k eura za reklamu na platnu, teniskog turnira.
Naravno vlasnik firme koja izdaje mesto za platno je opet neki od poznatih.
Verujem da je najveci strah tih svih korumpiranih sluzbenika i njihovih mentora koji su celu tu pricu osmislili grupisanje vece skupine ljudi koja iznosi jasne i precizne cinjenice i ne boji se da ih javno predstavi svima koji su zainteresovani.
Verujem da je jedina sansa internet, obzirom da 14 godina posle Slobe, vidimo da od medija puno ne mozemo ocekivati.
Ukoliko bi se neki filmic, prilog o tim najdrasticnijim primerima njihove bahatosti prosirio po drustvenim mrezama, mozda neka buduca politicka organizacija bude znala to da iskoristi kao svoj program i ono sto nudi. Mozda se neko odvazi da naprvi prvi korak i kaze da je car go.

Mislim da vredi procitati tekst ministra Radulovica, verujem da tacno opisuje nasu situaciju i govori ono sto nijedan politicar nikada nije rekao, ni opozicioni.

Reforme u blatu parazita i političke volje
Saša Radulović RSS / 16.01.2014. u 21:51
Partokratija je pojela društvo. Upravlja svim segmentima društva. Privredom, kulturom, medijima, zdravstvom, školostvom, naukom. Negativna stranačka selekcija je zavladala celim društvom. Na mestima direktora, po upravnim odborima, nadzornim odborima, po ministarstvima, državnim organima i institucijama, javnim preduzećima, državnim i društvenim preduzećima, školama, bolnicama i domovima zdravlja. Ovo ovako više ne može. Odnosno može, ali je cena previsoka. Plaćaju je svi građani.
Reforme znače i jačanje urušenih institucija sistema. Poštovanje pravila i ukidanje samovolje pojedinaca.
http://blog.b92.net/text/23611/Reforme-u-blatu-parazita-i-politicke-volje/

Ni malo ne delim tvoje odusevljenje sa pomenutim ministrom i njegovim resenjima...
Zakon o radu za koji se zalaze je blago receno skandalozan, osim u pojedinim detaljima koji imaju neke logite.
Meni licno je ovo jedno od mnogih razocarenja gledajuci rezultate rada ove vlasti.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Od ponudjenih karata meni je ministar Radulovic ubedljivo najbolja opcija, nema tu nekog odusevjenja, situacija je takva.
Njegovo insistiranje na LK preduzeca, blokada prodaje vrsackih vinograda stopiranje kreditiranje chede i njegovih privatnih biznisa, uklanjanje mladjinh repova i kada je napustio vladu po 102 put, te insistiranje na tome da je problem u partijskom zaposljavanju i otvaranju novih bespotrebnih mesta da bi se partisjki kadar udomio, pa teznja da mali privrednici lakse zapocnu posao, sa manjim nametima, konstatacija da je nenormalno da su u drzavnim preduzecima vece plate nego kod privatnika, imenovanjem medija kao interesnu (DB oblozenu) grupa koje pise sarlatanske tekstove o ozbiljnim temama... Sukob sa svima, pogotovo studentima od 50 godina, vodjama sindikata u dzipovima.
To je ono sto me je navelo da izadjem na sledece izbore, ukoliko postoji opcija koja bi njega jasno podrzala, ukoliko toga nema, sledi saranje po glasackom listicu.
Nego... sta ti mislis da je tako skandalozno u tom njegovom predlogu zakona, da pokusam da shvatim, ako nekako uspem :S

Pretpostavljam to sto ces moci lakse da dobikea otkaz ako nema potrebe za tvojim radnim mestom.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Vrh