Šta je novo?

Prijave gradskim službama

То су мењали стари плочник пред Евровизију. Пошто су масовно делегације ишле пешке од СЦ и Интерконтинентала до Арене.

Moracu ovih dana opet do sekretarijata za sobracaj sa novom prijavom, jer i ono staro nisu do kraja odradili kako treba, a naravno da ima jos mesta koja nisam prijavio, da vidim koliko su bahati.
U poslednjem odgovoru od sekretarijata povodom poslednje moje prijave , koja je u potpunosti resena u moju(zajednicku valjda) korist, navedeno je npr. da ce obeleziti 12 parking mesta koja su do sada pipadala privatnim licima. Od 12 mesta mozda je 4-5 pravilno obvelezeno, jedno mesto je obelezeno, ali nisu stavili broj za to parking mesto, pa mislim da kada se tu neko parkira i ne plati parking, ne znam sta ce da mu napise gde je bio parkiran kada nema broja ?
Ostala mesta su i dalje nepravilno obelezena, iako sam dobio pismeno da ve biti obelezena.
Od dobijanja odgovora je proslo mesec dana, od podnosenja prijave skoro 2 meseca, a mesta su nepravilno obelezena 6-7 godina prosek.

Prosli put sam okaciio dopis u kome se navodi koja ce mesta biti pripojena parking zoni, ali nisam okacio plan koji su mi poslali.
Ne znam zasto su mi poslali samo 1 plan, jer sam se ja u tom mom dopisu zalio na parking mesta koja se nalaze ispred vise razlicitih zgrada u vise ulica. Trazio sam da mi posalje kopiju plana, za svaku, ali sam dobio samo za jednu? Iako je sve reseno kako sam zeleo, pa nisam insistirao da mi salju i za ostale planove, sada opet kao skeptik razmisljam zasto je to tako ?

Evo te jedne kopije plana , u pitanju je velika zgrdada , koja se prostire na 2 placa, i nalazi se na cosku Gajeve i Kajmakcalanske, jedna je od prvih sagradjenih (pre 8 godina) ,i useljenih zgrada u kraju. Bivsa gradonacelnica se po okoncanju izgradnje doselila tu. Investitor je srpsko-ceska firma Negast, Sumnjam da ima 4 sprata, nisam ni brojao , a ni broj stanova sigurno nije kao na planu, ali ti planovi ocigledno nicemu i ne sluze.
Ono sto mi je privuklo paznju na ovom planu je situacija desno, gde se vide kao neki skicirani automobili i neki krugovi, za koje ne znam sta predstavljaju, da li je to mozda drvece ?
Bas me interesuje da vidim sada i ostale te kopije koje mi nije poslao, da li su i na njima skicirani automobili na mestima okucnice, drvece ?
Ovo pisem jer mi jedna prijava za sada nije uspela a sitacija je istao kao i kod svih ove zgrade , parkiranje u okviru okucnice, a zgrada ima podzemnu garazu. Razlog zasto prijava tamo nije prosla je kopija plana sa skiciranim automobilom u okucnici, i to je sve.
Nikakav teskst, dozvola kojom se regulise ulazak na to parking mesto, ili nesto vise, samo kopija plana na kojoj se kao isto kao i ovde vidi auto u okucnici.
Kako ovde nemoze a kod mene moze da se parkira u okucnici, odnosno nigde nemoze sem na tom jednom mestu :)
Videcu i za to da ih smorim...

KDP8OD4.jpg

Ti krugovi bi trebali da predstavljaju drvece treba pogledati legendu plana vidim da je planove radio CEP divota

Kome ovo prijaviti i kako? Kod hotela Jugoslavije je, ranije su bili parkinzi sada ili treba da bude zelena povrsina ili treba ugraditi podzemne kontejnere.

Ako neko zeli da prijavi koristeci moje fotke od danas, slobodan/na je :)

dsc2147.jpg

dsc2148.jpg

dsc2149.jpg

dsc2150.jpg

Послаћу ја пријаву данас, не би било лоше да то уради више нас.

Иначе што се тиче оне моје две пријаве за блок 22 (шеталиште и корење које подиже паркинг), примљене су. Обавестили су ме коме су дате на решавање и под којим су бројем пријаве заведене. Сад чекам да делају!

@trejsi + od mene, videcemo da li ce nesto uraditi, i ne znam da li uopste oni imaju sredstava i za tako male popravke , jer ih ima na stotine.

Trejsi":zy6u8a25 je napisao(la):
Ево слика оне локације са разораним плочником у Блоку 22. Пријавио сам на пар места.

htDYF44.jpg

Znaš li kako će da reše ovaj pločnik? Tako što će izvaditi polomljenje kocke i asgaltirati / betonirati. Ne znam da li je bolje da ostave ovako ili da urade ovo što predpostavljam (tako su rešene neke moje prijave za slične stvari)

Da li postoji neki propisani nacin za popravke ili se one izvode van svih normi ?
Da li se moze postaviti pitanje na koji nacin misle da saniraju problem, tj. da li planiraju da divljacki otaljaju posao, ili ce da urade kako treba ?
Koliko vidim sa ove fotografije, izgleda da je problem podloga, jer nije dobro nabijena, pa pojedine kocke ulegnu, i onda se lakse polome.
Verovatno bi trebalo skinuti sve kocke, opet pripremiti podlogu, dobro nabiti, pa postaviti opet ove krs kocke.

Не може да постоји прописани начин поправке када већина плочника не постоји у документима. Рецимо, за овај плочник потребно је да у документацији пише који модел калупа, која боја, који слог.

Али, како се ти предизборни ад хок тротоари раде без документације и обавезно не предају ни на какво одржавање никоме, у документацији нема тих података јер ни документације нема па поправка резултира вађење плоча и бетонирањем.

Prošle godine sam prijavio par sličnih stvari i rezultat je baš užasan. Mermerne stepenice su samo zabetonirali, kao i ploče na trotoaru. Kad ugrabim slobodnog vremena ponovo ću obići sigurno 100-njak mesta koje sam prijavio pa da vidimo rezultate...

Trejsi":2x0tfkmj je napisao(la):
Послаћу ја пријаву данас, не би било лоше да то уради више нас.

Иначе што се тиче оне моје две пријаве за блок 22 (шеталиште и корење које подиже паркинг), примљене су. Обавестили су ме коме су дате на решавање и под којим су бројем пријаве заведене. Сад чекам да делају!

Hvala Trejsi!

Pa ja sam imao slucaj sa neadekavtnim krpljenjem uz razna opravdanja smaro sam ih dok nisu uradili odgovarajucim behatonom [boja je na kraju bila pogresna]inspektor kad sam mu rekao da boja nevalja rekao je nemoj molim te slicne su
Inace pola autobuskog stajalsita kod ETF je nestalo u bari od pucanja cijevi prijavljeno BVK bas me interesuje koliko ce im vremena trebati da to pokrpe

Ја бих био срећан кад би повадили ове расклимане све, фино средили подлогу испод и онда узели исте ове постојеће које су извадили + да некако склопе ове разломљене. Само да не буде ко минско поље кад киша падне и да старији људи не дај Боже се саплићу. На страну што је ружно...

Evo sad "mog" slucaja. :)

Na Banovom brdu, u neposrednoj blizini osnovne muzicke skole postojala su dva otorena sahta. Ovde NIJE rec o ukradenim poklopcima, vec je rec o novonaprevaljenom parkingu, koji su napravili tako da su ostale dve rupe od sahtova i nikad nisu zatvorene. Ovuda prolazi na desetine klinaca u skolu i gomile gradjana. Uvece je mracno i pitanje je kad ce neko upasti i povrediti se ili nesto jos gore.
Napisao sam prijavu, elektronsku, gradskoj komunalnoj inspekciji i opstinskoj. Sve lepo, gde, sta, kako, adresa, sa sve fotografijama, cak googleearth i objasnjenje koliko je opasno i poslao 6. marta ove godine. Dobio sam odgovor od optinske inspekcije da su izasli 25. marta (toliko o hitnosti!?) i da je uradjen zapisnik i izdato resenje (KOME?) da se sahtovi zatvore. Ubrzo nakon toga jedan saht je betoniran i uradjen, ALI NE I DRUGI, koji je na samo par metara od prvog i takodje prijavljen i vidi se na fotografijama. Napisao sam opet inspekciji da NIJE uradjeno sve sto treba i poslao sliku. Nikakav odgovor nisam dobio. Danas je 30. maj i dalje saht opasno zvrji otvoren. Svako vece klinci tu sede i gledam samo kad ce neko upasti. Sta sad?

Сад одеш у 27. марта и предаш им пријаву. То слање мејлом није баш најсрећније решење. Ипак је ово Србија где је и даље, такорећи, 19. век. Увек могу да се ваде да нису примили мејл, пао им систем, завршио мејл у спем фолдеру итд. Зато, лепо, одеш тамо директно, предаш, добијеш печат, потврду да је заведено и чекаш да ти одговоре.
Иначе, пријаву предајеш Секретаријату за комуналне и стамбене послове, Управи за воде.

Broj bvk za hitne prijave je 3 606 606 kad budes zvao obicno pitaju odakle zoves kazi iz sahte ili na broj
Beo-kom servis - komunalni vodič

Građani Beograda imaju pravo na kvalitetne komunalne usluge!

Mi smo nadležni!
0800 110 011
(besplatni poziv)
30 90 007
(poziv sa mobilnog telefona)

Komunalna inspekcija dezurni
3227-000, 3222-262.

Ja moram da priznam da su na vecinu prijava, elektronskih odgovorili u roku od do mesec dana i cak da je dosta toga do sada uradjeno. Medjutim, ove sahtove ne mogu da izguram, tj jedan jesam. :D
Inspekcija gradska nije odgovorila, ali je odgovorila opstinska u roku od 20tak dana i lepo su mi napisali da je izdato resenje da se sahtovi odrade i zatvore. Jer ne radi se samo da neko spusti poklopac, mora da se uradi okolo. I "neko", neka sluzba komunalna je bila, ja ne znam ko i kada, ali sam video da su jedan obradili i sredili, ali drugi jok. Pisao sam opet za taj drugi iako je on bio obuhvacen prvom prijavom i nista.

Ovo je slika od 6.03.2013.
sahtstraskapindzura60320.jpg

Odgovorili su iz opstinske komunalne inspekcije 25.03.2013. da je uradjen zapisnik i da je izdato resenje da se to odradi. Malo potom su uradili JEDAN (onaj blize drvetu), a drugi nista. Na ponovnu prijavu jos nema odgovora. Prodje eto nekoliko meseci. Tu je nocu potpuni mrak i pravo je cudo da neko nije upao.

Slucaj dva, koji sam prijavio, takodje elektronski jeste zavrsi sloj aslfalta na trotoaru, kod Doma zdravlja na Banovom brdu. Troroar je dosta uzak, neka sluzba je radila nesto, asflatirala i nije postavila zavrsni sloj. Trotoarom se jedva prolazi, ako gurate recimo decja kolica, a tuda cesto prolaze roditelji, jer je preki puta Dom zdravlja. Ovo stoji sigurno nekoliko godina. Prijavio sam i nakon 20tak dana dobio odgovro da je izasao inspektor, da je uradio resenje da se dovede u prethodno stanje. Resenje je izdato 21.01.2013. Do danas nije nista uradjeno!? Ponovio sam dopis i nista?

Evo fotki:

petra-mecave-1.jpg

petra-mecave-2.jpg

Pre 3-4 dana sam prijavio Beograd putu krater koji se stvorio oko uništenog slivnika na stanici tramvaja (u pravcu grada) kod Sava Centra.. Danas su ga sredili:

img0129.jpg

Ево следеће приче веома интересантне. Паркинг у Николаја Гогоља у близини Дома здравља, испод Мека и Пожешке улице је максимално пребукиран и у овом крају већ традиционално без паркинг места је један од ретких где се може паркирати, понекад. Међутим, он се буквално распада. Никада није рађен завршним слојем асфалта и рупе су све веће! Написао сам пријаву секретаријату за саобраћај, комуналној и саобраћајној инспекцији (општинској и градској), Београд путу...
- Од Београд пута сам добио одговор да могу радити паркинг ако добију налог од Дирекције ѕа путеве, што сам и знао.
- Од Инспекције добијам одговор да тај паркинг "није у програму одржавања ЈКП "Паркинг сервиса". Тако да нисмо у могућности да донесемо решење да се исти поправи." ???
- Од Секретаријата за саобраћај добијам веома занимљив одговор: "Одржавање улица и путева је у надлежности Дирекције за путеве. Према достављеним фотографијама површина која се користи за паркирање се налази изван јавне саобраћајне површине. Одржавање наведене површине је у надлежности власника односно корисника.
Уједно Вас обавештавамо да смо допис проследили Секретаријату за инспекцијске послове, Саобраћајној инспекцији на даљу надлежност уз молбу да Вас обавесте о исходу. За све даље информације можете се обратити поменутој инспекцији"

Та иста инспекција је рекла да нема коме да изда решење, јер су власници-корисици надлежни за одржавање.
Шта ово заправо значи? Ко је власник/корисник датог паркинга? Станари оклоних зграда и/или грађани који долазе да завршавају своје обавезе у Пожешкој улици или Дому здравља? Да ли станари околних зграда, треба да скупе новац и санирају паркинг и поставе рампу, стубиће, јер су према овим одговорима, корисници - власници тога, што наравно није тачно? Или то треба да ураде грађани који ту свраћају свакодневно? Пре извесног времена је неко поставио стубиће и убрзо су уклоњени од стране Инспекције, што је сасвим у реду! Међутим, када је коришћење паркинга у питању сви га користе, а када је одржавање у питању - нико није надлежан, односно имагинарни власници - корисници?

20130130155222.jpg

20130131163211.jpg

Btw, писао сам и Председнику општине, али одговора нема.

Kakav užas. Pa neka saobraćajna inspekcija koja je isključivo nadležana na inspekcijski nadzor utvrdi ko je korisnik iliti vlasnik predmetne površine i onda naloži krpljenje. Kada zoniraju i to parče možda će se znati ko je nadležan ili su nadležni samo ako mogu pare da se uzmu.

Kizo 2 x + od mene, sve mi je jasno kroz sta prolazis, i ja kroz sve to uvek prolazim, i za sve moram da se samoinformisemn, jer su uglavnom sluzbe neobavestene, ili nisu odgovorne za to sto prijavljujes.
Ako ti zatreba pomoc, kada budem isao (a ici cu uskoro opet u 27, Marta) mogu da im podnesem i pismeno ako treba.
Moj savet je da probas opet sa Beokom servisom, i to kako ti je hobotnica rekla.
Trazi od Beokoma informaciju ko je vlasnik tog parkinga da bih mogao da uputis zahtev za popravku istog.
Obavezno uzmi broj koji ti daju, i pitaj ih za koliko dana da ih zoves.

Onaj saht je smrtna zamka za svakog penzionera , pa ocekujem da ce biti saniran kada prvi unutra upadne.

Bulevarac, hvala na ponudi da odneses prijavu. Moram da napomenem da su iz inspekcije rekli da ce kao Opstina da uradi taj parking ali nema para, pa ce biti... jednog dana. Do tada propada, rupa do rupe. Poenta je sto je to jedan od najvaznijih, gotovo jedinih parkinga ispod Pozeske ulice (ne racunam onaj kod Opstine).

Sto se sahtova tice jos veca opasnost je po decu. Kazem, na manje od 100 m je osnovna muzicka skola. Tu se klinci okupljaju i lako moze neko da upadne. Ne znam sta da radim, da odustanem? Zvacu Beokom servis, jer inspekcija grada uopste ne odgovara, a opstinska je uradila resenje i vise se ne javlja. Vreme prolazi, jedan jeste odradjen i zatvoren, ali drugi ni pipnut.

Danas svratio do 27. Marta da podnesem novu prijavu za gradnju van projektnih planova, opet u mojoj ulici od 100m.
Ovo naime nije prva zgrada koja se zida van dokumentacije, i to tako sto se povecava spratnost ili sta vec, pa objekti ostaju u postupku legalizacije godinama, a opet useljeni. To dovodi do toga da npr. nemaju zajednicku garazu, ili je ne koriste kao garazu, a parkiranje u novim objektima je uredjeno parkiranjem u podzemnim garazama.
Kada podnesete prijavu da ne koriste garazu, dobijete odgovor da je objekat u postupku legalizacije, i dolazite u krug iz koga nema izlaza.
Sve to imam utisak bi moglo biti spreceno da se na vreme reagovalo, kako zakon nalaze i omogucava.Tada do zavrsetka objekata i njegovog useljenja ne bi ni doslo, a kada ipak do toga dodje, sve postaje mnogo teze, odnosno nemoguce.

Sticem utisak (priznajem uvek sam neki paranoik oko sluzbi i svega u ovoj drzavi, iako nekada nisam u pravu), da sluzbe namerno odugovlace, da bi se objekat zavrsio, a to onda potpalo pod standardni neresiv problem, takoreci tradicionalan.

Elem, za taj isti objekat sam podneo prvo prijavu anonimno, nista se nije desilo.
Onda sam se interesovao sta je sa tom anonimnom prijavom (imam broj , koji sam dobio prilikom predaje), dobio sam odgovor , obzirom da je anonimna da nemogu nista da mi kazu, osim da je inspekor bio na terenu. (u medjuvremenu, sam od pravnika u kancelariji poverenika za informacije saznao da imam pravo da im trazim da mi posalju napismeno, na kucnu adresu, sve sto su preduzeli po prijavi pod tim brojem,a ukoilo se u dokumentu spominju neka imena, ona moraju biti zacrnjena).

Sledecu prijavu za isti objekat sam podneo preko Beokom servisa, telefonski. Isto se nista nije desavalo mesec i vise.
Onda sam opet zvao Beokom da se raspitam sta je bilo sa mojom prijavom. Nasli su je zavedenu, ali nisu znali da mi kazu zasto mi niko nije odgovorio, iako sam to trazio i tada mi je receno da mogu da trazim. Opet sam Beokomu naglasio da zelim da mi odgovore na moju prijavu.
Nakon desetak dana sam dobio odgovor od gradjevinske inspekcije, da je prilkom izgradnje predmetnog objekta doslo do istupanja od overene projektne dokumentacije.
Nalozeno im je da pribave izmene glavnog projekta u roku 30 dana, sto nisu ucinili, te da im je resenjem (imam broj resenja, ali ne i sta pise u resenju) iz aprila ove godine naredjeno uklanjanje svih radova izvedenih mimo overene projektne dokumentacije, kao i radova izvedenih nakon donosenja ovog predmeta.
Sada je jun mesec, radovi na pomenutom objektu se ne prekidaju, prakticno se dovodi kraju.
Pozvao sam pre neki dan inspektorku koja mi je poslala odgovor da je pitam sta se desva. Saopstila mi je da investitor izbegava da primi resenje, ali da postoje zakonski nacini da mu se resenje uruci, ako sam je dobro shvatio, mada mi nije spominjala rokove i sta to u stvari znaci.
Onda sam danas otisao tamo i trazio da mi dostavi to resenje kojim se nalaze uklanjanje necega (ne znam cega), te da mi kaze koji su rokovi da se investitoru uruci resenje , obzirom da se radovi i dalje neometano izvode.
Kada sam odneo prijavu u 27, Marta trazili su mi novac, da bi primili prijavu.
Saopstio sam da je nenormalnlo da ja prijavljujem nerad njihovih sluzbenika i da za to jos moram da placam, saopstila mi je da tako pise na vratima i da mogu da procitam.
Onda sam joj saopstio da sam potpuno besplatno dobio informaciju preko Beokom servisa, te razgovarao sa njihovom sluzbenicom, koja mi je pismeno odgovorila, i kojoj se obracam, pa ne vidim kako Beokom to ne naplacuje, a oni naplacuju.
Malo je cutala, onda uzela prijavu popunila je, dala mi papir sa brojem bez ikakve naplate.
Ufff, Srbija.

Vrh