Šta je novo?

Prijave gradskim službama

A na ovoj skici, između građevinske i regulacione linije gde su ucrtani oni automobili. šta je bilo pre nego što je nikla zgrada. Je li to bilo nečije dvorište i gde je stajala ograda ako je ograde bilo ili je i prethodna kuća bila uvučena na granici građevinske linije. Naprimer intersentna je stvar sa onim kućerinama na Bežanijskoj kosi. Vlasnici su kupili kuće a onda uzirpirali javni prostor , produžili se, napravili dvorišta, ogradili sve do ulice pa bi rekao čovek da je sve to njihovo. A nije, klasična uzurpacija javne površine ispred kuća.

Evo plana, sa detaljima koje sam ucrtao i objasnjenjem kako je sada, kako je nekada bilo.

TAgfJGy.jpg

Stambeni objekti 1 i 2 su se nekada nalazili na placu pod brojem 12, gde se danas nalazi nova zgrada.
Na mestu zelene linije je bila ograda, a na mestu parkiranih automobila basta sa cvecem.
Pod brojem 3 je privatna kuca u broju 12, koja je do ulice i ima vecinom zadnje dvoriste.
Pod brojem 4 i 5 su lokali, pre 20+, za vreme slobe, su se na tim mestima nalazile 2 garaze, koje su potom pretvorene u lokale. , oni se nalaze na placu pod brojem 14
Objekti 6 i 7 su takodje na placu broj 14 i to su 2 stambene kuce, uvucene od ulice.
Objekat pod brojem 8 je privatna kuca u broju 16

Zelena linija predstavlja liniju ograde, koja se kod nekih placeva spajala sa objektom. Svi objekti u ulici su imali ogradu.

@direktor obzirom da je kod svih buducih i novoizgradjenih objekata gradjevinska linija uvucena, da li to znaci da sve nove zgrade mogu taj prostor da ograde, a mozda i dobiju iz tog prostora izlaz frontom na javni put (kao zgrada 12)?

Mogli su da omoguce prilaz tom "njihovom" delu i sa bocne strane, tada bi moglo da se formira javno parking mesto.
Da li to znaci da sve zgrade taj prostor mogu npr da iskoriste za baste i nikome ne placaju nikakvu nadoknadu jer su na privatnom vlasnistvu, dok drugi objekti moraju da placaju za zakup baste ?

Izlaz na javni put je definisan urbanistickim uslovima mogu da ga dobiju jer i stari objekat je izlazio na put
Umjesto sto je napravljen parking moglo je biti zelenilo ili basta kafica
Za bocni ulaz mislim da nema prostora za manevrisanje kolima recimo to je uslov u vojvode stepe
Nadoknadu za bastu i dozvolu trazis samo ako istu pravis na javnoj povrsini bilo kolovozu,parkingu ,trotoaru i za to zauzece povrsine placa se gradu beogradu ,parking servisu itd .
Uslikacu par primjera iz komsiluka slicna stvar se desava , znam da si stavljao slike nebi bilo lose da stavis ponovo cisto zbog vizuelizacije

Судећи по плановима, ПДР-ови су очигледно лоши, јер регулациона линија није повучена, што значи да је простор од некадашње ограде до зграде остао у приватним рукама и не представља јавни простор.

То је очигледно урађено из разлога штедње. Наиме, инвеститор је купио и платио цео плац и све таксе за његову површину. Да би се део плаца конвертовао у јавну површину, град би морао тај део да откупи, што очегледно у старту нису имали у плану.

Још једна лоша урбаниистичко-политичка одлука која годинама деградира овај град.

Рецимо, сада је јасан и она суманута реконструкција Пожешке где је поплочан само тротоар 1.5 метара од ивице коловоза. Највероватније је таква регулација тамо, и град нема обавезу да инвестира у "приватан простор". Град и може, ако има политичке воље, али у тендеру је то једноставно правно немогуће и зато су остале пешачке површине асфалтиране накнадно и од стране Београд пута.

На шта ли ће личити Војводе Степе када се буде завршила реконструкција?

Е, сада је питање осталих урбанистичких услова, тј. да ли они дозвољавају паркинг места на том делу плаца, колика је количине неопходнох зеленила итд.итд.

Hvala na brzim , i poprilicno jasnim odgovorima. Iz svega gore navedenog sam shvatio, advokat je bio u pravu, te da niko nikada i nije vodio racuna na sta ce da lici grad, i to najuzi centar, nego je interes da se sve odradi na brzinu bio prevashodan. Verovatno se ta brzina merila duzinom polkiticke vladavine.

Nazalost sadasnji gradonacelnik je sastavni deo tog tima, koji je zacrtao kao cemo ziveti narednih decenija.
Mislim da je iluzurono da jurim dozvole za zelenilo,ali da je svaka zgrada na mestu parkinga zasadila samo 1 drvo, mi bi danas imali ulice sa drvoredima, ovako, imamo na svakih 20 m prepreku u vidu nekih privatnih stubica.
Obzirom da sam osim ove jedne prijave o kojoj sada razgovaramo, isto to trazio za jos 9 lokacja u susednim ulicama, pretpostavljam da cu dobijati ove iste odgovore, kopiju sa nacrtanim auticem i to je to.
Neki pametan savet za opste dobro svih nas ?

Pazi izmedu dva parkinga uvijek se moze uglaviti drvo ,sutra stavljam slike iz komsiluka pa kad vidis da se radi u cjelom bg tako mzda ti bude lakse

'de ce mi biti lakse, samo se jos vise smaram sto zivim u nekoj selendri gde je sve moguce.

Данас сам пријавио Београд путу, наравно г-ђи Нади Петровић, оштећења на коловозу у мом крају на Бежанијској коси. Конкретно ради се о оштећењима која су буквално на сред раскрснице улица Љубинке Бобић, Недељка Гвозденовића и Др. Хуго Клајна, a код зелене пијаце "Бежанијска коса".
Ове рупе на раскрсници сам снимиоу петак 15.03. у поподневним часовима, а ево данас су те рупе још веће и дубље ! Можда на сликама не изгледа баш тако, али ... Непосредно неких 10-так метара даље, пре/после пешачког прелаза, је попречно оштећење и удубљење на коловозу у улици Др. Хуго Клајна, које до пре месец дана практично није било присутно !
Кроз ову раскрсницу саобраћај је великог обима, а туда пролазе и четири линије градског превоза, 72, 74, 75 и 82.
Видећемо колико брзо ће Београд пут одреаговати, пратићу сваки дан ситуацију.
Ако пролазите овуда са колима, возите пажљиво и опрезно.

Ево и слика тих рупа и оштећења.

I ja videh iste rupe, ali sam prepun obaveza pa ne stizem da prijavljujem. Ja polako dizem ruke od svih tih prijavljiivanja problema jer vidim (prateci prepiske drugih sa sluzbama i gledajuci svaki dan stvari koje sam prijavio a koje se ne resevaju) da se stvari vrlo tesko menjaju i da oni koji treba da rade svoj posao ne rade i da ih bas za**le za ovaj grad...

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id= ... ja=Beograd
To je udarna vest na Studiju B. Ja bih kaznila one koji to redovno ne održavaju
Tako se rešavaju ovako teški i veliki komunalni problemi. I ništa bez Studija B.
Zaista tužno u šta se pretvorila ova televizija. Mislim da se Djoka Veštica prevrće
A tek ona bedna rubrika jutarnjeg programa 3 pitanja-tri bedna odgovora
Onolike deponije na javnim površinama, rupetine po kolovozima....ali tasteri su rešeni.

@hobotnica a tek kada se setimo akcije komunalne policije, te novinske naslovne strane posvecene efikasnosti iste te policije u slucaju napada pcela na nase sugradjene ? Jel se seca neko kako su nam onda pomagali da ako imamo problem sa pcelama koje su se uselile u nas dom. Vazno je znati da su te sluzbe uvek tu kada nam zatrebaju, to je taj spin informacijama, kojim od nas prave budale.

Ako vam je za utehu do kraja 2014 Studio Dj ce biti privatizovan,i to ce biti otkupljen i spojen sa B92.

Ako smatrate ovo dezinformacijom sacuvajte ovaj odgovor i tada ga prenesite,videcete da sam bio u pravu.A kako i zasto,nije vazno ;)

e pa važno je. A nije za utehu. Hoće li da ga kupi gradonačelnik?

Ionako je i ovako nekupljen njegov, ili svakog na vlasti, a nikada nas.

astrodule":21btlvsp je napisao(la):
I ja videh iste rupe, ali sam prepun obaveza pa ne stizem da prijavljujem. Ja polako dizem ruke od svih tih prijavljiivanja problema jer vidim (prateci prepiske drugih sa sluzbama i gledajuci svaki dan stvari koje sam prijavio a koje se ne resevaju) da se stvari vrlo tesko menjaju i da oni koji treba da rade svoj posao ne rade i da ih bas za**le za ovaj grad...

И ја се често носим мишљу да одустанем, али знам да ако одустанем - сигурно ништа неће бити никаквих промена, односно побољшања. Овако, макар постоји нека мала шанса да реагују бар на једну од десет пријава.

Иначе, недавно сам пријавио ижврљане и оштећене табле са називима улица на појединим локацијама, и добио сам одговор да надлежни Секретаријат нема пара да их очисти. Ако је заиста тако, ако овај град нема 100 динара да купи жице и неки детарџент да очисти те табле, онда под хитно треба прогласити банкрот.

Rupe na Bežanijskoj kosi su pripremljene za popunjavanje i tako stoje već sigurno 4 dana potpuno neobeležene i duboke, a sada i pune vode. Ta raskrsnica je dosta prometna. Za mene je to skandal za koji neko mora da plati - ali ko da plati i kome (grad da plati samom sebi)

Da uzmemo vrecu hladnog asfalta u za 1500 din pa da po principu uradi sam uradimo zovnemo novinare pa da objasnimo kako stvari stoje pa da se pus kad glavonje iz bg puta dodju na ribanje

Pa moze ekipa sto neko sam ja sam za akciju ps[mozda bg put ceka ljepse vrijeme strpljenja ] i obaveznao u novine i poslati racun naravno samo za matrijal ili da upisemo i dnevnice

direktor":33wyvv5w je napisao(la):
Da uzmemo vrecu hladnog asfalta u za 1500 din pa da po principu uradi sam uradimo zovnemo novinare pa da objasnimo kako stvari stoje pa da se pus kad glavonje iz bg puta dodju na ribanje

nema novinara u ovoj prici, ima samo osoba koje glume novinare, ali nisu novinari. :cry:

Moze li neko da mi da link beograd puta gde da prijavim jednu finu rupcagu zahvaljujuci kojoj padoh voznju danas?

Takodje gde da podnesem prijavu i pismenim putem vec u ponedeljak.Cisto da nakrpe tu rupu to sledeceg polaganja,inace cu morati da to uradim sa telom nekog iz Beograd puteva :D

Evo i ja da se prijavim kao zainteresovani za taj link...a evo i zasto:

imag1245.jpg

imag1244.jpg

Banjica, na uglu Crnotravske i Paunove.

Vrh