Ja sam čuo negde da će kasnije biti uspostavljena neka nova linija na potezu 300 , koja će ići od skretanja linije 308 iz Bulevara kralja Aleksandra za VML , 20. oktobra , Pavla Vasića , Nova A4 i Bulevar Kralja Aleksandra.
vucko":szdl4qx8 je napisao(la):Kako bi se resilo zagusenje koje bi se stvaralo jer tamo vec okrece veliki broj autobusa? Da li mozda neki odatle prebaciti na okretnicu Konjarnik?
vucko":243m5i98 je napisao(la):Kako bi se resilo zagusenje koje bi se stvaralo jer tamo vec okrece veliki broj autobusa?Da li mozda neki odatle prebaciti na okretnicu konjarnik?
zidar":3hklv4v3 je napisao(la):vucko":3hklv4v3 je napisao(la):Kako bi se resilo zagusenje koje bi se stvaralo jer tamo vec okrece veliki broj autobusa?Da li mozda neki odatle prebaciti na okretnicu konjarnik?
Treba razdvojiti pojam polazne/zavrsne stanice i okretnice.
Bitno je da prva/poslednja stanica poteza 300+ bude na raskrsnici Ustanicka-Vojislava Ilica, a sâmo vozilo moze da okrece i pauzira dok ceka red voznje gde god hoce.
Recimo ulica paralelna sa Ustanickom (vodi se kao Ustanicka) severno od Lastine stanice je dusu dala za to jer ima parking celom duzinom. Na taj parking moze da stane autobusa koliko i u okretnice Ustanicka, Sumice i Konjarnik zajedno.
Autobus se spusti sa Bulevara niz Ustanicku do raskrsnice sa Vojislava Ilica, tu putnici izlaze i hvataju presedanje na autobuse/trole, a vozac nastavi nizbrdo pa skrene desno u spomenutu ulicu i tu se parkira, kafana je na 150 m .
Kada dodje vreme za polazak, majstor nastavi pravo tom istom ulicom u kojoj se parkirao, bez okretanja, na kraju ulice skrene desno u Vojislava Ilica kao da izlazi iz Lastine stanice, zatim levo u Ustanicku i tu pokupi putnike na pocetnoj stanici.
- Investicija: 0 € , kolovoz, stanice i semafori vec postoje
- niko nista ne gubi (osim komsije par parking mesta)
- potez 300+ dobija presedanje na 17, 31 i trolejbuse
Матеја Бељан":bffqcu4o je napisao(la):Van naseljenog mesta sme da ga obiđe.orion":bffqcu4o je napisao(la):Обично је обилажење аутобуса који врши измену путника прекршај раван проласку кроз црвено светло.
ja sam imao slican predlog samo mnogo bolji, pogledaj par stranica unazadilicmilovan":3d9yrlfz je napisao(la):Predlažem da se uvede nova linija (310) sa Trošarine preko hiljadu Ruža ,Bubanj potoka.Leštana pa do Vinče ili Boleča,Ekstra bi značila i rasteretila liniju 50.Npr krenite iz Leštana do 1000 ruža-ima 6 kilometara i treba vam pešaka oko sat vremena a prevozom imate skoro 25-30 km i treba vam više od sat vremena sa tri presedanja a takvih putnika ima monogo
prigradski":334h3s95 je napisao(la):309 nikako ne treba dirati
prigradski":334h3s95 je napisao(la):Nadam se i da ce jednog dana odraditi kao sto je odavno u planu da se paralelno sa ulicom vojvode stepe uradi put koji ce ici preko kolektora kaludjerackog potoka(sto je i najlogicnije resenje)
prigradski":334h3s95 je napisao(la):Hvala na dobrodoslici, nadam se da cemo mi forumasi Grocke nam mile doziveti da se smederevska dzada prosiri na 2+ profil, bar sa unucima da se vozimo ako se bar sad u mladosti mucimo :kafa: