stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.094
Постоји огромна разлика. Улаже се у центар по мени минимално али и то минимално много кошта. Асфалтирање једне улице у центру кошта исто колико и 5 на периферији ...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429456#p429456:c352nqj8 je napisao(la):stanislaw » 23 Јан 2017 02:25 pm[/url]":c352nqj8][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=429451#p429451:c352nqj8 je napisao(la):stf » 23 Jan 2017 02:01 pm[/url]":c352nqj8]Град јесте почео да улаже далеко више у периферију него раније и за резултат имамо чињеницу да се центар града распада - то је изјавио читав низ форумаша - да град није био скоро распалији. Е, па то је последица повећаног улагања на периферију јер за оба - нема пара.
Ne znam na čemu baziraš ocenu da je grad povećao ulaganja u periferiju nauštrb održavanja centra grada. Jedan pogled na fasade u Karađorđevoj, Kosančićev venac, Obilićev venac sa garažom, muzičku Fontanelu, govori daleko od toga da je grad lišio centar većih ulaganja.
A koliko se oseća povećano ulaganje u periferiju (izuzev, eto, gročanske čaršije koja je i sama strogi centar jedne periferne opštine), mislim da je to dobro pitanje za stanovnike periferije.
Ja bih se pre usudio da kažem da menadžment grada vodi jedna st*** bezrepa koja se zavitlava sa milionskom fontanom na Slaviji, dok Grocka niti ima PDR-ove niti autobus može ulicom da prođe. Ali možda se nećeš sa mnom u potpunosti složiti...
Приметно је да у центру више нема иживљавања са трошењем вишка новца као предходних година. Нема више масовног парцијалног обнављања фасада, нема више беспотребног рушења читавих тротоара и мењање бехатоном б класе, нема више асфлатирања једних те истих улица сваке друге године, нема више хромираних канти за псећа говна и тако даље ... фонтана на Славији јесте беспотребна, али барем су одустали од вишемилионских и беспотребних подземних пролаза. За фасаде у Карађорђевој не слажем са градом, лично мишљење је да требају да натерају станаре драконским казнама да среде фасаде а не да се јавне финансије улажу у приватну имовину станара. Ни ту, нити игде другде у граду. Гаражана Обилићевом је инвестиција која ће се вратити, паркинг је најпрофитабилнија делатност у јавним предузећима.
Све у свему, у наш део периферије се улаже више него раније, али и то није довољно јер овде нема добре путне мреже, нема канализационе мреже, нема водоводне мреже, нема расвете, нема домова здравља, нема довољно школа, нема спортских центара, нема објеката културе, нема доброг јавног превоза ... а то је само Гроцка. Где су остали ободи.
Да би се периферија довела у пристојно стање, треба обуставити улагања у централне општине 100% на период од 10 година. А то је немогуће.