Znači u Iranu je najjača ekonomija i najbolji kvalitet života?
U Iranu je bilo dobro pre ovih nereda i incidenata, bas sam se nadao da putujem tamo s obzirom da sam cuo jako lepa iskustva nekih poznanika. Sada su se unazadili jos vise, i nije dobar kvalitet zivota kao preMisliš da je u Iranu dobar kvalitet života? Ništa rat, Izrael, mala kupovna moć...?
Ti dani odmora nemaju nikakvog smisla osim da prikaže kako su najjače ekonomije sa najmanjim danima odmora.
Šta znam, Ja bih pre da radim i da budem sit nego da ne radim i budem gladan. Mada ima nas raznih. Malo rada i uživanje baš ne ide zajedno osim ako si već milioner.Vreme ne moze da se vrati nikad.
Verovati u najjacu ekonmiju, raditi 355 dana u godini znaci biti fanatik, neoliberalni taliban, odbaciti svoj zivot u korist Carstva nebeskog, na racunu u banci.
Nista nije bolje nego malo rada i mnogo uzivanja i kontemplacije.
Umesto zgrtanja novca uzivanje u zivotu.
Znači da ćeš moći da živiš i ostvariš prihode koji su potrebni da prehraniš porodicu. Znači da ćeš imati primanja u skladu sa radom. Znači da država ima novca da ti omogući šta god ti treba u zavisnosti od tvog angažovanja. Inače mi u Srbiji živimo najbolje, imamo dosta razvijenu privredu i poljoprivredu... Onda kada se budeš odselio na selo i živiš od zemlje tada ću ti uvažiti tvoje konstatacijeSta za ljudski zivot, neponovljivi ljudski zivot znaci "najjaca ekonomija"?
Znam da si dobronameran Noki, ali nije to uopste naivna tema da bi joj olako pristupali. Postoji mnogo neprepoznatih oblika depresije kod ljudi i laicki pristup moze da bude kontraproduktivan. Zamisli u slucaju najgoreg ishoda neko pronadje tvoj javni oglas o nestrucnoj pomoci, verujem da bi mogao da odgovaras za to pred zakonom. Kazem to kao neko ko ima psihijatra u porodiciAko u zapadnom svetu postoji paralegal zašto ne bi postojao i parapsihoterapeut...
Može i ovde javno, ne mora putem poruka ako želite da pomognemo drugima koji dele vaš problem a nemaju hrabrosti o tome da govore...
Posto nemamo temu AI - Machine learning stavicu ovde.
Desio se istorijski momenat koji prolazi dosta nezapazeno.
Prakticno ChatGPT je uz pomoc API funkcija povezan na server i onda ti mozes da mu kazes sta da ti poboljsa i napravi u softwareu na serveru. (pogledati twitter thread). To je revolucija prakticno zato sto od tog trenutka mozes da mu zadaas i kazes napravi mi takav i takav sajt. Mislim da smo 3-5 godina daleko od totalne promene svega sto se tice rada. Kada ugrade ChatGPT u Optimusa onda dolazimo do situacije da ce sve morati da se menja.
Људи неће да раде >:0, за минималац.. Svima kao fale radnici, a kad pitas, svi bi na puno radno vreme.
Jbg, u nekom poslu ti odu živci, dobiješ visok pritisak, ili dijabetes, a negde odu kolena..Da su trazeni i placeni, jesu. Ali taj posao pojede kolena do 40. godine. Masa njih je na stalnim operacijama ili u hronicnim boljkama.
Mnogi to ne kapiraju. Pa rad i na +40c i na -10c... Problemi sa kolenima, lomiš ruke, noge... Ali da, najteže je sedeti u klimatizovanoj kancelariji po ceo dan.Људи не капирају некад зашто су неки послови добро плаћени.
Ја када причам људима да сам узимао веће паре када сам поправљао кровове него сада на пракси за инжињера чуде се што сам уопште ишао на факс, али не капирају да буквл 10 пута месечно будем јако близу да погинем или сломим кичму, посебно када се радило у јесен (Кошава) , док сад могу буквл да не радим ништа по цео дан и требаће им 10ак дана да примете.