Hteo sam danas da nastavim pisanje u nekom drugom smeru (o balansu između posla i ličnog života što su MC i Mariks pominjali) ali ova najnovija pisanja vradovica su me primorala da reagujem i nadovežem se na Vučkovu humanu reakciju.
@vradovic - moje lično misljenje, bazirano na osnovu onoga što sam pišes i iskazuješ ovde, je da si ti ili psihopata bez empatije, ili osoba koja živi u izmišljenim svetovima i ubeđjenjima bez dodira sa stvarnošću. Ovo ne kažem samo zbog tvog odnosa i stavova prema drugim ljudima, nego i zbog tvojih odnosa i stavova prema nekim idejama, tehnologijama, pogleda na svet i stvari koje te zanimaju i koje pasionirano komentarišeš.
Ti si, ako je suditi po tvojim dugogodišnjim pisanjima, predlozima i praksama, nešto nalik psihopati Patriku Batemanu iz filma Američki psiho. Reprezentacija svih onih loših osobina kapitalizma, egoizma, anarhizma, predatorizma i otimačine skoncentrisano u jednu osobu.
Bukvalno bih ti za kraj dodao jedan savet, ali neću jer bi ispalo da želim indirektno perfidno da vređam (a nije mi to želja) a i zato što znam da kod ljudi poput tebe saveti jednostavno ne rade, jer mislim da nisi sposoban za introspekciju, a još manje za menjanje. Jer znam da postoje ljudi kojima čak i kada sto drugih uputi kritike, ili pak i uvrede, njih to prosto ne dotiče. Tako da je besmisleno uopšte ulaziti u to i stoga mi to i nije namera. Samo iznosim svoje zapažanje i šokiranost nakon sumiranja svega što si izneo ovde, i na drugim temama.
Iskreno se nadam da će, kako vreme teče i ljudska rasa jako jako polako ali stabilno sazreva i poboljšava se, biti sve manje osoba poput tebe, a sve više osoba sa zdravom dozom samokritičnosti, introspekcije, empatije, upoznatošću sa mentalnom higijenom, i drugim humanim osobinama.
I da, možda jedino za kraj da ti kažem, ako smem - a verujem da će se i drugi složiti - ne d'o ti Bog da budeš u koži tih koje najviše mrziš, prozivaš i gledaš sa visine, tu mislim na tvoje podređene i na sve druge ljude i situacije u kojima bi voleo da su ti podređeni. Doduše, neko drugi bi sad rekao upravo suprotno, da bi ti on poželeo baš to, da se nađeš u toj situaciji, pa bi se onda itekako promenio i doveo u red. Ali ja zaista mislim da kod tebe to ne važi, jer se vidi iz tvojih pisanja da ti se ljudskost i dodir sa realnošću svake godine sve više erodiraju. Tako da mislim da nema šta da se predloži i uradi. Osim da se nadam da će toga u svetu biti sve manje i manje.