Ne sporim ja da je dobar, nego realno pricam. Jos malo pa ce 200 godina kako je Beograd prestonica. Niko od nas ovde, a ni nasi ocevi, dede, pradede... nisu bili prevareni kada su dosli da zive ovde.
Svi smo znali da smo u prestonici. Kome je do pogleda na sume i livade, neka ide na selo ili manji grad. Nije to napadanje nikoga, niti teranje. Nismo rodjeni u nekoj sumi koja je suma oduvek, daleko od civizacije, pa je sad neko odlucio tu da digne grad po principu Dubaia.
Novi Beograd je omogucio Beogradu da dise. Pisao sam da su mi Prokop i Zeleznicka stanica Novi Beograd jednako udaljeni vazdusnim putem, a na NBGD dodjem za 6 minuta, a do Prokopa za mislim 17 ili 18.
Izadjem ovde na Pozesku, Most na Adi i tu sam, cekam voz. Da idem na Prokop, samo dodatno pravim guzvu po gradu. A da ne pricam kad bih isao u Rakovicu na primer.
Jos se na slici koju je terdzuman postavio vidi jedan i dalje prilicno zelen, posumljen i prazan deo.
K distrikt je zlocin i protiv toga se treba boriti, ali zaliti za svakom gradnjom u PRESTONICI jedne zemlje i ocekivati da bude kao pre 200 godina je budalastina.
Zlocin je ovo sto se radi ovde na Banovom brdu oko Hipodroma, ispod policije... gde u malim i uskim ulicama nicu zgradetine umesto privatnih kuca. A da nema NBGD-a, to bi se desavalo jos puta 5. Svi bi bili nacickani po ovim beogradskim brdima.
Sedni sa Banovog brda na 85 pa idi do Zemuna i sedi na 50 pa idi do Banjice kroz Rakovicu, Miljakovac...
Kazem, jednostavno je onda, nisi za veliki grad, oces da gledas na sume i livade sa prozora, odes u neki manji grad ili na selo.
Ako si odlucio da zivis u Beogradu, moras da imas dozu realnosti. Ima na toliko toga da se kuka i svasta nam rade, ali ne mozes bas na sve da kukas i da ocekujes da prestonica bude kao selo ili manji grad.