Navip
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 30.10.2018.
- Pohvaljen
- 5.474
To treba grad da uzme prazan lokal pa otvori tu na primer galeriju
Управо о томе и говорим, а ти фактори нису настали сами од себе. Демантујеш сам себе у истој поруци. Довољна је шетња од Славије до Калемегдана. А параноја је у твојој глави.Ko je to osmislio? Vatikan, CIA, Turci?
Ne daj Bože da je u životu nešto nasumično ili plod trenutnih ekonomskih konjuktura ili socio-političkih faktora.
Имају и други градови тржне центре, ништа мање од БГ-а. Мени је рецимо у Милану који је центар моде, индустријски град, град првог шопинг центра, симпатично што има гомиле и гомиле радњи у фронту улице које као да си ископао од пре 70 година. Мале занатилије, домаћа храна, мале бакалнице, антикварнице, продаја старих књига… Мислим да је у БГ или проблем власништва или власници не могу да прихвате да ће морати да издају те локале по далеко мањим ценама од када постоје тржни центри… за почетак би за умањивање овог ефекта требало растерати све киоске и монтажне објекте из централних општина, па ће многи од њих прећи у празне локале. Какав само циркус на улазу на Калемегдан имамо са оним тезгама, па гомила монтажних сувенирница у Кнезу…Како не знаш?! Све је одвучено у тржне центре. Уместо да је Краља Милана- Калемегдан излог Београда као што је увек био, то је сада бункерисана Галерија. И наравно, не случајно. Осмишљено пропадање се наставља.
NB - U Milanu možeš iz predgrađa doći do te zone metroom.Имају и други градови тржне центре, ништа мање од БГ-а. Мени је рецимо у Милану који је центар моде, индустријски град, град првог шопинг центра, симпатично што има гомиле и гомиле радњи у фронту улице које као да си ископао од пре 70 година. Мале занатилије, домаћа храна, мале бакалнице, антикварнице, продаја старих књига… Мислим да је у БГ или проблем власништва или власници не могу да прихвате да ће морати да издају те локале по далеко мањим ценама од када постоје тржни центри… за почетак би за умањивање овог ефекта требало растерати све киоске и монтажне објекте из централних општина, па ће многи од њих прећи у празне локале. Какав само циркус на улазу на Калемегдан имамо са оним тезгама, па гомила монтажних сувенирница у Кнезу…
Tako je i to treba da se nalazi na prostoru Slavija-Kalemegdan, a nema šta da se nalazi u Galeriji.Мале занатилије, домаћа храна, мале бакалнице, антикварнице, продаја старих књига…
Милано и остали градови у капиталистичким државама имају континуитет приватних радњи и приватног власништва локала.Имају и други градови тржне центре, ништа мање од БГ-а. Мени је рецимо у Милану који је центар моде, индустријски град, град првог шопинг центра, симпатично што има гомиле и гомиле радњи у фронту улице које као да си ископао од пре 70 година. Мале занатилије, домаћа храна, мале бакалнице, антикварнице, продаја старих књига… Мислим да је у БГ или проблем власништва или власници не могу да прихвате да ће морати да издају те локале по далеко мањим ценама од када постоје тржни центри… за почетак би за умањивање овог ефекта требало растерати све киоске и монтажне објекте из централних општина, па ће многи од њих прећи у празне локале. Какав само циркус на улазу на Калемегдан имамо са оним тезгама, па гомила монтажних сувенирница у Кнезу…
+ jači porez na poslovni prostor, koji nekim delom može povratiti zakupcima.Што се мене тиче, за почетак би требало забранити киоске где год могу трафике да буду у локалу неке зграде.