Šta je novo?

Pogodite ulicu

262kya0.jpg

Stevo, gde je ovo? ... u Beogradu? :)

Kako bilo kome da padne na pamet - pa to je na ulazu u današnji Terazijski tunel!!!!!!!!!!
Obratite pažnju na stepenice pored Zlatnog Burenceta - i dalje postoje i vode ka ulazu u zgradu, a pored su podigli nove stepenice za plato u Sremskoj...Tuda sam skoro svaki dan prolazio na putu za posao. Ono što me fascinira, to je kako je zgrada obnovljena - čak i fasada. Ko, kada, je restaurirao zgradu? Za vreme okupacije? Sumnjam. Posle rata? Verovatnije, ali - fasadi je vraćena sva dekoracija. Mislim , ne sećam se 100% da na ulazu u zgradu, u prolazu gde je ona prodavnica cipela ima neka tabla sa natpisom.... ako neko prolazi neka baci pogled

Zelenivenac1941.jpg

Stevo, svaka čast!

Ihaaaaj, 1900. godina. Pa to moze da bude bilo gde... Ni jedna od zgrada na slici verovatno vise nije u zivotu.

ulica i dan danas postoji doduše sa minimalno korigovanim pravcem, ali ne da značajno utiče o pogađanju iste ;)

Steva":aaxv45pk je napisao(la):
ulica i dan danas postoji doduše sa minimalno korigovanim pravcem, ali ne da značajno utiče o pogađanju iste ;)
Nije meni problem kolovoz nego zgrade :lol:

Vlado, lopta je u tvom dvorištu... :D

A, kad malo bolje razmlislim...laku noć :) sutra je radni dan...

Ambassador":imz0id88 je napisao(la):
Terazije? Zgrada preko puta Albanije, sa okruglom sobom na vrhu?
Bravo, tako je, na njoj i dalje stoji amblem PKB - Praška Kreditna Banka (99% sam siguran), na ćošku Terazija, Sremske i Kneza.
U kući do nje je bila čuvena kafana Zlatni Krst, u kojoj je održana prva filmska projekcija u Srbiji.

Dalje...

edit: Praška Kreditna i Zemaljska Banka

Onaj tvoj edit sam kasno video, izvinjavam se...

...noć!

Lol, od kako sam bio mali do malopre sam bio ubeđen da je PKB bilo za PKB (polj. komb. bg.). :D
Ko me tero da pogađam, sad moram da nađem sliku..
:/

dobro de dragane ajde preko reda kafana albanija tj sadasnja palata albanija :D

e ambasadore da nije ovo bul vojvode misica

Vrh