Šta je novo?

Pogodite ulicu

Ne, žao mi je. I na ovom mestu nije bio kružni tok, ni tada, a ni danas.

Jel ovo blizu rekama? Karađorđeva?

da nije gavrila principa kod manakove kuce

Ne verujem da je Gav. Principa kod Man. kuće, tamo je mnogo viši nagib ulice.. Meni liči, možda, na Z. Venac, ili malo više kod Pevca. Skroz me zbunjuj ovo dvoje stepenica, jer ne znam gde bi one mogle da postoje.. :/

Igore - nije. Znam zašto te asocira, i meni je bilo palo na pamet.

Stevo - ne, nije Karadjordjeva, a relativno blizu jedne od reka... ne bih da kažem jeste ili nije, da ne navedem na pogrešan trag, nije baš uz reku, a nije i mnogo daleko.
Kažem da je mozgalica, ko pogodi svaka mu čast. A i rešenje otvara još jedno zanimljivo pitanje...

Ambassador":2n9gtakf je napisao(la):
Ne verujem da je Gav. Principa kod Man. kuće, tamo je mnogo viši nagib ulice.. Meni liči, možda, na Z. Venac, ili malo više kod Pevca. Skroz me zbunjuj ovo dvoje stepenica, jer ne znam gde bi one mogle da postoje.. :/
da da i mene te stepenice dosta bune, moguće je da su srušene u međuvremenu.

Nije ni Takovska...meni su dva mesta u Takovskoj bila sumnjiva, ali nije.

Au, e a da li je toplo Z. Venac ili Pevac? Hmm... Možda nešto između?!

Mene ova velika bela zgrada iza neodoljivo podseća na sinagogu, iako sam skoro siguran da nije.
Moglo bi biti par ćoškova, carice Milice sa marš. Birjuzova, ali tu je mnogo strmo, carice Milice sa Topličinim vencom, tu više nema ničega... Malo niže, tja ko bi ga znao.. Onaj deo odmah iznad tunela kod marš. Birjuzova, odn. Sremske, ali mi se opet čini da je nagib previsok.... :/

shmeksi":1w4oijp8 je napisao(la):
da li je u blizni sarajevske ili balkanske?
Balkanska i Sarajevska su malo širok pojam, ali nije ni u jednoj. Ali je mnogo blizu Balkanske, a daleko od Sarajevske.
Ambasador je blizu, ali nagadja...

Mmmmhm između Balkanske i Kneza Miloša?

dragan":3v6t74k7 je napisao(la):
Pa, kako ne znate, baš je lako. :) ... evo i malo bolje fotke.

A, nije ni u Zemunu - nismo imali u to vreme tolike 'solitere'.
mali offtopic, zar nije ova tvoj odgovor trebao da bude dosta ranije na threadu a ne sada?

Prvi odgovori su imali smisla, ovo je sad nagadjanje, metoda eliminacije.
Ambasador je bio blizu, ali i on nagadja, pardon dedukuje...

Sad Stevo, ili - ili. Nije mi namera da z****m ljude na forumu, ali je postalo interesantno.
Da postavim sliku sa rešenjem, ili da sačekamo da se u narednim danima pojavi neko ko zna i da odgovor sa argumentacijom?
- Pazi, tek može da postane zanimljivo...

I ne, nije izmedju Balkanske i Kneza Miloša...

Mmmmm, pretpostavljam da je ceo taj blok srušen i izgrađene posleratne zgrade, tako da tipujem negde na oko maršala birjuzova i sremske.

@relja, kakvo zezanje, meni je ovo jako interesantno :)

Steva":3092m5za je napisao(la):
Mmmmm, pretpostavljam da je ceo taj blok srušen i izgrađene posleratne zgrade, tako da tipujem negde na oko maršala birjuzova i sremske.
Bravo Stevo, svaka čast, ali si samo 50% u pravu. Evo iznenadjenja:

Unistenazgrada6.jpg

Unistenazgrada2008.jpg

Au pm, spomenuh ja to gore, ali sam stvarno nagađao sva moguća mesta (u editovanom postu).
Čekaj, oni su zapravo tu celu zgradu rekonstruisali posle Drugog svetskog rata? :wow: :D

au koja razlika, unakaziše kraj pogotovu ove stepenice su bile lepše pre..

sad ću da nađem nešto

relja":1inf0uv5 je napisao(la):
... Evo iznenadjenja:
Stvarno sam iznenađen ...... da ne kažem i uvređen. :)

Pa, to je bilo pitanje za 2,5mil.€ .. nemoj više da ti se to događa.

Mozda je kraj u estetskom smislu unakazen, ali je zato znatno prakticniji. Mogu samo da mislim kakav bi haos bio da nema tunela...

262kya0.jpg

@dragan daj ne zezaj, kakva uvreda, ovo je igra a i reljin zadatak je super, ja sam iznenađen nisam znao da je zgrada bila srušena ;)

Vrh