bojackhorseman
Beginner
- Učlanjen(a)
- 24.05.2015.
- Pohvaljen
- 58
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=370524#p370524:ydm57gki je napisao(la):jelenabg » Sun Feb 07, 2016 6:55 pm[/url]":ydm57gki]Poštanski broj je poštanski broj, tj. Zip/postal code, tako da i dalje možeš njega stavljati. PAK omogućuje da mašina automatski razvrsta pošiljku u odgovarajući grad ili deo grada (ako je u pitanju veći grad), mada prepoznaje i rukopis, tj. samo uadrsu.
PAK naši pokušavaju da isforsiraju zato što se broj lakše mašinski čita od slova, a i pomoću PAK-a se odmah baca u odgovarajući deo grada.
Pretpostavljam da mašina može da prepozna PAK čak i ako je napisan u tim dodatnim informacijama.
Pa vidim da forsiraju i slazem se sa tom odlukom, hteo sam i ja da krenem da ga forsiram i da ga koristim umesto postanskog broja, pa me je zanimalo da li je tako nesto uopste izvodljivo, tj. da li ce uopste prolaziti na carini/posti.
Znaci suma sumarum, PAK je moguce koristiti i bez postanskog broja? Jer ja ne vidim zasto ne bi, postanski broj za sada samo oznacava Grad/odredjenu postu, dok sa PAKom je moguce odrediti i adresu. Ali koliko sam shvatio, PAK nije jedinstven broj, moguce je da postoji isti PAK u vise gradova? Tako da je obavezno navodjenje grada?