Šta je novo?

Pošta Srbije

Upravo ovo što kaže Šomi. Ta pošiljka je imala neki broj sa kojim je poštar morao da se razduži. Obične pošiljke, one bez bilo kakvog broja, samo se ubace u sanduče. Obaveštenje se ostavlja samo u slučajevima kada se pismo mora uručiti korisniku koji potpisom overava isporuku. Takve pošiljke se interno prate, tj. postoje spiskovi po kojima se zadužuje i razdužuje. Kao što rekoh, ne znam šta je to moglo da se dogodi.

Uglavnom, sve pošiljke koje se ne uruče i koje niko ne traži se dva puta mesečno šalju referentima zaduženim za neisporučive pošiljke. Do pre izvesnog vremena, ceo Beograd je dolazio kod nas, u Savsku, ali su to sada decentralizovali. Ove sa brojevima se čuvaju godinu dana, a obične mesec.

Direktore mislim da je rok 5 radnih dana

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Jeste rok 5 dana fora je sto sam ja otputovao pa ce tih 5 dana proci i posiljka se vraca
Pa sam popunio zahtjev za odlozenu isporuku dok se nevratim
A sve zbog greske u komunikaciji unutar poste trazicu im refundaciju 23 dinara

Јелена, реци ми нешто више о мешању нбс у рад поште и надгледању пословања. Шта то доноси, осим криминалних казни за грешке радника?

Iskreno, pojma nemam o tome, nemamo veze sa tim finansijskim delom. Ali ne verujem da je išta rigoroznije nego drugima. Još mi imamo jako mali set finansijskih usluga u odnosu na banke, na primer.

Znam da su insistirali (baš NBS, čini mi se) da glavni i odgovorni u sektoru koji je baš zadužen za te "bankolike" usluge bude osoba sa iskustvom u bankarskom poslovanju. I nađena je, a onda je dotični, kao deo dogovora, sa sobom dovukao i svoje prijatelje.

Pa da ima skim da pije kafu NBS kontrolise mjenjacnice pa vjerovatno zbog toga
Inace se NBS ponasa kao cetvrta grana vlasti ito prilcno su bahati jer im se moze

Nema to veze sa menjačnicama, ti likovi su došli ima sigurno 2 godine, možda i više.

direktor":3g2j9re9 je napisao(la):
Pa da ima skim da pije kafu NBS kontrolise mjenjacnice pa vjerovatno zbog toga
Inace se NBS ponasa kao cetvrta grana vlasti ito prilcno su bahati jer im se moze
NBS nema nadležnost nad kontrolom rada menjačnica, sedi dole, jedan.

Do skoro NBS nije imala nadležnost nad radom Pošte koja i jeste Banka jer se kod nje vrše usluge Poštanske štedionice a i bavi se platnim uslugama. Pogotovu su bile česte situacije sa manipulacijom čekova, te se NBS proglašavao nenadležnim. Sada imaju ingerencije i nad time.

NBS nije savršena ali je manje loša u odnosu na recimo tržišnu inspekciju ili agenciju za bezbednost saobraćaja.

A kod koga mjenjacnice ostavljaju depozit po cijem odobrenju rade odobrenje se nalazi u svakoj mjenjacnici izdato id NBS vucko sjedi dolje 1 polozi bankarsko pravo pa se javi

City express distributivni centar
119884991015380278638582.jpg

izvor:Frigomex

Gde je ovo napravljeno? Onaj na Vozdovcu im je katastrofa, ne znam da l je samo za Bgd al bi mogli da ga srede malo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za sve one koji imaju ili će imati neke veze sa carinjenjem pošiljaka i potrebu da dolaze u Poštu/Carinu - sada se sve što je bilo u Savskoj (ostalo tamo) preselilo u Ugrinovačku i definitivno ništa više od Pošte 2 nije ostalo na staroj adresi.

Ogromna zgrada zvrji potpuno prazna osim prizemlja, dela (većeg) prvog sprata i dela četvrtog i petog (nešto sitno). A troškovi samo idu. Neko bi pomislio da se o ovim stvarima mislilo unapred i da se nešto smislilo. Ovako se samo rasipa.

Pljackali su mesecima za hram ljude, sada je doplatna marka za kao deciji nedelju. Da l postoji period duzi od 5 dana da nema doplatne marke...

loyola":28s52jqm je napisao(la):
Gde je ovo napravljeno? Onaj na Vozdovcu im je katastrofa, ne znam da l je samo za Bgd al bi mogli da ga srede malo

Дистрибутивни и логистички центар Сити Експреса је изграђен код аеродрома "Никола Тесла". Аустријанци су уложили 5 милиона евра у изградњу, пошто су они (Аустријске Поште) 100% власници Сити Експреса од 2007. године.
Пројекат за овај дистрибутивни центар је радио "Неимар пројект" http://www.neimarprojekt.com/reference

Koliko ja znam, doplatna markica nije Poština želja već moranje. E sad, da li je to tako zakonom uređeno ili nekom uredbom, nisam sigurna. Ali nemojte da me držite za reč, tako mi stoji negde u malom mozgu.

jelenabg":3sv3r2il je napisao(la):
....Ogromna zgrada zvrji potpuno prazna osim prizemlja, dela (većeg) prvog sprata i dela četvrtog i petog (nešto sitno). A troškovi samo idu. Neko bi pomislio da se o ovim stvarima mislilo unapred i da se nešto smislilo. Ovako se samo rasipa.

Ako mislis na Savsku
neki deo Mobtela se vec uselio a ocekuje se uskoro i nesto Vasine
Izgleda da ,,dvoriste,, Savske nije svo ptta vec dobar deo je vlasnistvo zeleznicke stanice
a na ime toga nekada (mozda i sada) davo se ,,mastan,, zakup...
:sesir:

Sta radi taj mobtel kad ce to da se ugasi vise

Iskreno rečeno, ne znam čemu služi Mobtel. Koliko sam ja razumela, oni imaju nešto što iznajmljuju i valjda od toga žive (i to jako dobro).
Mobtel je zauzeo direktorske kancelarije na prvom spratu gde je veći deo zauzela Pošta 6. Onaj drugi deo, gde je bila pošta carinjenja za pravna lica i post šped, iselio se tokom prošlog vikenda. Nešto kancelarija je zauzeto na četvrtom, jedna na petom i to je to. Drugim rečima, zgrada zvrji prazna.

Čula sam za priču o Vasinoj i kako će im prilagoditi drugi sprat (onaj deo koji se u visinu proteže i na treći) koji je i okrečen, ali je to i dalje na nivou priče.

Lep deo dvorišta ne pripada Pošti već železnici i to onaj deo iza onog "hangara" koji je izdvojen pa još ka poštinoj zgradi. Neka tri koloseka u širini, koliko se sećam. Koliko znam, ugovor je istekao, više se ne plaća, železnica traži da se prostor vrati u pređašnje stanje, a pošta nema sa čim (treba razbiti beton do zemlje). I to tako stoji.

Калуђерица добила нову, испоручну Пошту. Налази се на задњој станици на којој се већ налази супермаркет без паркинка па је ово као шлаг на торти. Поштица је јако мала, између ове месаре и мењачнице је и нема апсолутно никакав паркинг и душу је дала за :bg4:
Нова Пошта by Somi303, on Flickr

Jel posta mogla da nadje bolji poslovni prostor

Поинт центар је полупразан, а има подземни и надземни паркинг :kafa:

Za izdavanje poslovnog prostora, Pošta pravi tender. Traži se prostor određene minimalne kvadrature, sa mokrim čvoom i najmanje još dve prostorije (za šaltere i za upravnika/kontrolora). I naznači se koja lokacija je u pitanju u okviru naaselja (kod poslednje stanice tog i tog autobusa; kod pijace; doma zdravlja...). Koliko znam, ne traži se da ima parking ispred. Ulazi se tamo za šta se dobije ekonomski najpovoljnija ponuda na tenderu, a da odgovara traženim uslovima.

Trazi li se da ima adekvatan prilaz, ili je normalno da iznajme prostor na 10 godina od 'baje' kome je problem da izbetonira nekoliko kvadrata trotoara??

Ne.

t8vkb7.png

Moguće je da je ovo baš ta pošta. Ugovor je zaključen do kraja 2017-e godine.

Za konkretno ovaj tender, stigle su samo dve ponude, od kojih je prihvatljiva (ispunjeni uslovi) bila samo jedna. I ta jedna je prihvaćena.

Vrh