laki72":2gu8f7lq je napisao(la):
Koliko lupetanja, na osnovu medijske hajke...
Hejteri, uvalite se i vi na salter, sa gluvom babom, nepismenom strinom, agresivnim komsijom...
Budite na meti raznih sitnih i manje sitnih kriminalaca...
I UZIVAJTE, BEZ STRESA!!!
Е Лаки, оплете ме ти олако!
Свако је слободан да промени радно место које му не одговара. Ако ћемо тако да разговарамо...
Што се зараде запослених тиче она је мала и мислим да није достојна човека свакако, зато сам и помињао неке уштеде, рационализације па да то можда уз стабилну добит буде и више. Никако не много више, а они други са државних сиса, са којима се ови из поште мере морају да зарађују мање, много мање.
Тај вишак није њихов по мени, већ свих радника, па и оних што за дупло мање пара на трафици, имају дупло веће ризике и дупло чешће сусрете са ситним и крупнијим криминалцима али и са ситном багром, пијаним тинејџерима, наркоманима који би их пробуразили сечивом за 500 динара. Знам да није лако и да ово што пишем неће нико поздравити јер је напаћених људи много. Само таквих је пуно и у другим фирмама а посао им није ни мало сигуран а притисак је апсолутан. То не мора ваљда ни да се црта, свакако да и запослени у пошти знају да су повлашћени у односу на оне код приватника са још мањом зарадом, још већим притиском, ко зна коликим радним временом...чији дан увек може да се заврши отказом!
Е то је стрес на који сам мислио.
Да ли се у пошти ради 15 сати или колико хоће газда тај дан?
Да ли су плате 22 000?
Да ли се посао губи и са разлогом и без као добар дан?
А баш ти људи код приватника омогућавају и финансирају државне системе. Сваки добитак државе мора њима да се врати и олакша, побољша... Па тек тада да бринемо о овима са државним послом.
Мислим да сам био јасан и по цену да испаднем груб! Приоритети и ред морају да постоје, а овако сви знамо да је наша мука најтежа увек.