Šta je novo?

Pošta Srbije

Malo je nezgodno što nalazi na suprutnom delu grada u odnosu na buduci novi poštanski centar
kilometar puta dinar je popriličan neretabilan rashod

Bice zanimljiva sudbina ovog kompleksa sobzirom da je idealan
za bilo koju dostavnu kompaniju tipa ,, od vrata do vrata,, a i dr. delatnosti
Neophodna je rekonstrukcija zgrade (sa kancalarijama)
a to ce doprineti podizanju ,,sjaja,, poprilično oronuloj okolini tog dela grada
koja se vec sada ka boljem munjevitom brzinom menja . . .

Pa kada se useli novi centar u Ugrinovačkoj, čitav posao oko logistike će se tamo preseliti. To znači da će preći i kola, a moguće je i regionalno i centralno skladište Pošte. Drugim rečima, mislim da će se ta zgrada poprilično isprazniti. A šta će sa njom biti, pojma nemam. Ali, da jeste savršena za te firme koje si naveo, jeste. Problem je što su to naši direktni konkurenti :D. Nadam se da naši neće biti toliko glupi da daju taj prostor konkurenciji :).

Siguran sam da ni upravni odbor nema pojma ni cilja dokle god sede u nj. ljudi koj poštu doživljavaju samo kao kravu muzaru
jer nisu ni svesni
koliki je potecional uticaja pošte na sve segmete društva i nj. kretanja. . .

Сликано у суботу-03.08. касно поподне 18:16, пар слика новог Поштанског центра, само да нам тема не замре :D

cekam potvrdu i vidjenje nase Jelene oko potonuca jednog ugla za 28 cm
a ranije je bilo pomenjano i naprslina neke velike betonske grede
jedna cargo vrata su pokvarena
nisam siguran da li su to sve ,, zli jezici,, ili istina
ako je istina , ko bi tako vrednu opremu stavio u tako rizicnu presu tj zgradu. . . .

Evo kontra pitanje, ko bi radove na toliko skupom projektu poverio neozbiljnom izvođaču...

Ronche":1yexe5jy je napisao(la):
Još nije stigla oprema za koju je ugovor potpisan u februaru ove godine i ne zna se kada će da stigne.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ic-Sorting
@Рончи, тај чланак из е-капије је писан 08. фебруара о.г., а уговор са јапанцима за опрему је потписан чини ми се крајем фебруара или почетком марта. По уговору опрема треба да се уради до краја ове године, а до средине фебруара 2014. године, иста треба да се монтира, пусти у рад и истовремено обави школовање људи из Поште који ће радити са тим машинама. У питању је пет машина и то није тек тако произвести, јер машине нису серијске. За машину треба 2-3 месеца да се произведе, а то зависи од саме машине, посебно кад су у питању ПЛЦ машине, са додирним екранима, итд.
Радим са машинама за производњу и паковање (заступање страних фирми) у прехрамбеној и кондиторској индустрији, па ми је тематика и те како позната.

boca-ica":3ntli1qb je napisao(la):
cekam potvrdu i vidjenje nase Jelene oko potonuca jednog ugla za 28 cm
a ranije je bilo pomenjano i naprslina neke velike betonske grede
jedna cargo vrata su pokvarena
nisam siguran da li su to sve ,, zli jezici,, ili istina
ako je istina , ko bi tako vrednu opremu stavio u tako rizicnu presu tj zgradu. . . .
Немам речи. Тако нешто неозбиљно урађено. Надам се да се то може санирати..

Nisam ni videla ove najnovije poruke...

Već sam detaljno pisala o porudžbini od Japanaca (i kako su se proveli u majci Srbiji :) ), a čini mi se da sam i navela da oprema stiže tek krajem godine, početkom sledeće - ne sećam se sada tačno detalja, piše na prethodnim stranama.

U međuvremenu sam načula da je u Japanu bilo nekih problema (verovali ili ne), ali cenim da neće dozvoliti da kasne, ozibljna je zemlja, proizvođač i, što je najvažnije, ljudi.

Kod nas je novost što se prave spiskovi. Već je napravljen jedan od 200 imena, a na kome se nalazi ljudi ispod 40 godina starosti i koji će biti obučavani za rad u novim uslovima. Ostalih 300-tinjak (čini mi se da se taj broj spominje)... pa, videćemo. Ovo je sve, naravno, tehnologija. Prave se i spiskovi bolesnih ljudi (invalidi, ljudi sa dijagnozama kao što je rak i slično) što izaziva vrlo loše osećanje iako svi ovi gore tvrde da je to kako bi se oni zaštitili. Mmmm, da... Nešto im ne verujemo, loša iskustva.

Elem, ono što vas najviše zanima je sama zgrada. Ne znam za to konkretno potonuće, svašta se pričalo, čak i da je stepenište napuklo. Ono što sam ja konkretno saznala od čovek koji ima uvid u stvari je da je voda ušla u deo gde su instalacije, tako nešto. Čovek mi je tvrdio da nikakva greda nije pukla. E sad, to što se u unutrašnjosti nalaze zidovi između kojih ruka može da stane, to je druga stvar :). Ali to su stvari koje se rešavaju.

Koliko načuh, mada je to neproverena informacija, izgleda da su se sve tri strane u ovom "sukobu" izdogovarale (Pošta, glavni izvođač i podizvođač) i da je raspisan tender za dovršetak poslova. E sad, da li je prošao i kako, nisam čula. Ono što je sigurno je da tamo nema ni žive duše. Ne znam kako su kargo vrata mogla da se pokvare kada se nisu ni koristila.

Još jedna novost je bitna, ali nema veze sa građevinom... Ne znam koliko se vas seća posla koje su trebale da odrade Pošta i Železnice i da se uz prugu na koridoru 10 postave optički kablovi koje bi, praktično, koristila država za sve njene osetljive poslove (vojska, policija itd), a ostatak kapaciteta bio izdavan svakom ko bi želeo. Kada je prethodna vlast sišla sa glavne scene, jedna od afera je bila vezana upravo za Dulića, preduzeće Nuba, optičke kablove uz državne puteve... Kakve su veze tu imale Pošta i Železnica, pojma nemam, ali je vest da su se obe firme rastosiljale tog bremena i oslobodile pare. Dobro, Pošta je oslobodila, ne znam da li Železnica para uopšte ima. Reč je o oko 500 miliona dinara, a ta svota je sada namenjena unapređenju poštansko-finansijskih usluga (to su razne usluge koje možete dobiti na šalterima pošta), usluga iz oblasti informacionih tehnologija (na primer, elektronski potpis i vremenski žig), kao i za dalji razvoj i modernizaciju (pre bih rekla uzdizanje iz mrtvih) KDS i internet mreže. Ovo je zvanična informacija i, nadam se, lepa vest za naše korisnike ovih usluga.

Verovali ili ne, kod nas je do avgusta organizacija bila takva da su postojale dve radne jedinice (samim tim i dva direktora, dupla administracija) za internet i kablovsku televiziju :). Od 1. avgusta su spojeni u radnu jedinicu Pošta Net. Naime, naši su došli na revolucionarnu ideju da objedine ponudu kablovske televizije i interneta.

Једно питање за Јеленубг:

У данашњем Куриру пажњу ми је привукао један чланак о Пошти, односно некаквој Републичкој агенцији за поштанске услуге (РАПУС).

Први пут чујем за такву агенцију па ме интересује, који је обим пословања односно шта у опште ради ова Агенција, где се налази,... ?

Надам се да ће је укину, као што је најавио Расим Љајић !

ZET NIJE DUGME: Branko Ružić uvalio svastiku za platu od 1.600 evra!
DRUŠTVO,07:57, 21.09.2013. Autor: Ekipa Kurira,Foto: Zorana Jevtić

Ministar bez portfelja za evropske integracije, zaposlio ženinu sestru Milenu Karić u Republičkoj agenciji za poštanske usluge, gde je prosečna zarada 187.351 dinar

BEOGRAD - Dokazivanje pred tazbinom.
Branko Ružić, socijalista i ministar bez portfelja za evropske integracije, zaposlio je svoju svastiku Milenu Karić u Republičkoj agenciji za poštanske usluge (RAPUS), gde je prosečna plata 187.351 dinar, saznaje Kurir. Ružić je, prema našim informacijama, urgirao za ženinu sestru i svojim političkim vezama uspeo da svastiku Milenu udomi u ovu agenciju, koja, inače, ima svega 17 zaposlenih.

http://www.kurir-info.rs/zet-nije-dugme ... nak-995631

П.С.: да се мало нашалим, ја сам наслов овог члана прво прочитао као : Б. Р. увалио свастики .... ! :lol:

Ma to je bre pravi alfa mužjak! :laugh:

kad smo kod alfa mužijaka ,
nema više ni onog ,,alfa,, vučijaka , koj je čuvao skoro završeno gradilište novog poštanskog centra
da nije i njemu hteo neko da uvali svastiku
pa mučenik pobegao :lool: :laugh: :lool:

@Гага
Rapus je jedna agencija, kao i sve ostale, za uvaljivanje podobnih, zaista ne mogu drugačije da je opišem. Kada je osnovana u njoj je bilo par ljudi (neki od njih su ranije radili u Pošti) i trebalo je, koliko sam ja shvatila, da rade na zakonima o poštanskom saobraćaju i uređivanju tog područja. Kao što znate, Pošta Srbije nije jedini operater u Srbiji i, naravno, tu se svašta nešto dešava - i u skladu sa zakonom, a i mimo zakona.

E sad, pošto je momcima bilo pomalo dosadno (naravno, nisu radili bog zna šta), odlučilu su da sebi malo ublaže muke pa su zaposlili par osoba ženskog pola (neke od njih su radile u Pošti). I to je otprilike poslednje što sam o njima čula. I ja pročitah u istom članku da je taj brlog narastao do 27.

Inače, na novom GPC-u se još ništa ne radi, a mašine bi u neko skorije vreme trebalo da dođu. Valjda je propao tender za radove koji treba da se dovrše, pa moramo sve ispočetka. Problem je što ne mogu da uđu u nezavršen prostor. Naš direktor je rekao da mi tamo nećemo ući dok se ne dobije upotrebna (i sve ostale) dozvole, dok se ne razvuče informatička infrastruktura itd. Uostalom, bez toga i ne može da se radi.

Ne znam, sada se čak priča i o letu 2014. Cenim da ćemo Japancima da plaćamo neku ležarinu, ne verujem da će tamo mašine držati za dž. Ili će ih uvaliti ovde negde. Potpuno ludilo.

Inače, za divno čudo, od kada je Krkobabić na čelu, nije bilo masovnih smenjivanja po direkciji. Došao je novi zamenik generalnog, čovek iz Pošte koji zapravo i vodi posao, je li, promenjeni su direktori pravne i kadrovske direkcije, logistike i marketinga (došla neka koja je bila predstavnik za medije Viner Štediše, kao i poštanske mreže). Kod pravnika, kadrovika i ovih iz mreže su došli ljudi iz Pošte (kod prvih dvoje to su bili zamenici direktora direkcija, a ovaj treći je bio direktor radne jedinice). Za ovu iz marketinga rekoh ko je, jedino ne znam iz koje priče je nova direktorka logistike.

Јеленабг, плусићћћ.

"Момцима било помало досадно, па запослили женске", хм па то тамо у том Рапусу изгледа да је, да извиниш, општи јеб....к !!!! "Јадна" она свастика !

За произведену опрему произвођач може да наплатити пенале, ако се из неког разлога иста не може испоручити купцу, а из разлога ако је сам купац допринео томе (неизграђена хала на време или слично где је купац опреме објективно крив). То су такозвани пенали за кашњење пријема робе од стране купца. У неким случајевима, ако се дође у овакву ситуацију, могу се договорити произвођач и купац, да се опрема, уз сагласнос купца, може излагати на сајмовима на којима излаже произвођач и на тај начин се избегну пенали !
Све зависи од тога, какав је уговор закључен.

Dugovanja,dugovanja prema izvođačima,šta bi drugo bilo :wink:

Ne verujem da su u pitanju dugovanja. Pošta izmiruje svoje obaveze, imamo dovoljno novca. Uostalom, za ovaj posao je već izdvojena gomila para.

Ta firma je u nezvaničnom vlasništvu Dušana Petrovića iz DS-a i ljudi koji rade u oblasti građevine samo zakolutaju očima kada čuju za njih. Drugim rečima, ne prati ih dobar glas. Naravno, posao su dobili na tenderu u vreme kada je DS držao vlast i, samim tim, Poštu. I, generalno, završeno je skoro sve, ali je ostalo još nešto da se dovrši, ima i nekih problema itd. Iskreno, ne verujem da bi svi ti završni radovi dugo trajali. Takođe, verujem da bi država i grad učinili što je do njih da se dozvole brzo dobiju i da tu ne bi bilo odugovlačenja.

Jelena,složio bih se s tobom,DS nas je urnisao sa korupcijom,iskreno se nadam da će se skoro steći ti uslovi za otvaranje,pa da uklonimo onu rugobu od pošte u Savskom amfiteatru.. :kafa:

А како се зове то незванично предузеће у власништву дотичног Душана Петровића ? Знам да је многа предузећа, док је био министар пољопривреде, урнисао и завио у црно !

Inter kop radio je bka u beogradu sve ulice asfaltirao dok se nije posvadjao sa djidom

Везано за телекомуникациону опрему коју Железница купује, а што је Јеленабг поменула - управо су у завршној фази преговори између Железнице и компаније Хуавеј о овом послу.

Vrh