Nisam ni videla ove najnovije poruke...
Već sam detaljno pisala o porudžbini od Japanaca (i kako su se proveli u majci Srbiji
), a čini mi se da sam i navela da oprema stiže tek krajem godine, početkom sledeće - ne sećam se sada tačno detalja, piše na prethodnim stranama.
U međuvremenu sam načula da je u Japanu bilo nekih problema (verovali ili ne), ali cenim da neće dozvoliti da kasne, ozibljna je zemlja, proizvođač i, što je najvažnije, ljudi.
Kod nas je novost što se prave spiskovi. Već je napravljen jedan od 200 imena, a na kome se nalazi ljudi ispod 40 godina starosti i koji će biti obučavani za rad u novim uslovima. Ostalih 300-tinjak (čini mi se da se taj broj spominje)... pa, videćemo. Ovo je sve, naravno, tehnologija. Prave se i spiskovi bolesnih ljudi (invalidi, ljudi sa dijagnozama kao što je rak i slično) što izaziva vrlo loše osećanje iako svi ovi gore tvrde da je to kako bi se oni zaštitili. Mmmm, da... Nešto im ne verujemo, loša iskustva.
Elem, ono što vas najviše zanima je sama zgrada. Ne znam za to konkretno potonuće, svašta se pričalo, čak i da je stepenište napuklo. Ono što sam ja konkretno saznala od čovek koji ima uvid u stvari je da je voda ušla u deo gde su instalacije, tako nešto. Čovek mi je tvrdio da nikakva greda nije pukla. E sad, to što se u unutrašnjosti nalaze zidovi između kojih ruka može da stane, to je druga stvar
. Ali to su stvari koje se rešavaju.
Koliko načuh, mada je to neproverena informacija, izgleda da su se sve tri strane u ovom "sukobu" izdogovarale (Pošta, glavni izvođač i podizvođač) i da je raspisan tender za dovršetak poslova. E sad, da li je prošao i kako, nisam čula. Ono što je sigurno je da tamo nema ni žive duše. Ne znam kako su kargo vrata mogla da se pokvare kada se nisu ni koristila.
Još jedna novost je bitna, ali nema veze sa građevinom... Ne znam koliko se vas seća posla koje su trebale da odrade Pošta i Železnice i da se uz prugu na koridoru 10 postave optički kablovi koje bi, praktično, koristila država za sve njene osetljive poslove (vojska, policija itd), a ostatak kapaciteta bio izdavan svakom ko bi želeo. Kada je prethodna vlast sišla sa glavne scene, jedna od afera je bila vezana upravo za Dulića, preduzeće Nuba, optičke kablove uz državne puteve... Kakve su veze tu imale Pošta i Železnica, pojma nemam, ali je vest da su se obe firme rastosiljale tog bremena i oslobodile pare. Dobro, Pošta je oslobodila, ne znam da li Železnica para uopšte ima. Reč je o oko 500 miliona dinara, a ta svota je sada namenjena unapređenju poštansko-finansijskih usluga (to su razne usluge koje možete dobiti na šalterima pošta), usluga iz oblasti informacionih tehnologija (na primer, elektronski potpis i vremenski žig), kao i za dalji razvoj i modernizaciju (pre bih rekla uzdizanje iz mrtvih) KDS i internet mreže. Ovo je zvanična informacija i, nadam se, lepa vest za naše korisnike ovih usluga.
Verovali ili ne, kod nas je do avgusta organizacija bila takva da su postojale dve radne jedinice (samim tim i dva direktora, dupla administracija) za internet i kablovsku televiziju
. Od 1. avgusta su spojeni u radnu jedinicu Pošta Net. Naime, naši su došli na revolucionarnu ideju da objedine ponudu kablovske televizije i interneta.