Šta je novo?

Pošta Srbije

Što bi rekao jedan moj drug - "Havaji".

2012":9ubwy7fm je napisao(la):
Jelena,složio bih se s tobom,DS nas je urnisao sa korupcijom,iskreno se nadam da će se skoro steći ti uslovi za otvaranje,pa da uklonimo onu rugobu od pošte u Savskom amfiteatru.. :kafa:

Шта да "уклонимо", ..? Ваљда мислиш да реконструишемо по предратном пројекту? :dil:

E samo jos to fali i ta zgrada mi je bila grozna..a gde bi našao novac za onovu i ko bi bilo sta radio u takvom zdanju?

Ima posta para kad su finansirali svasta nesto sto nije u njihovoj nadleznosti ,zgradu mogu pretvoriti u hotel ,poslovni prostor za izdavanje ,svasta nesto

Da se ne lažemo ne može i neće država više ništa sa takvim zdanjima,i ova koja su tu troškovi odžavanja zgrada koje su rađene isključivo sa kancelarijskim prostorom su preskupa i neodrživa,jedan SIV nam je dovoljan za primer ili sada skelet zgrada Beobanke,privatni investitori žele ultra moderna,zelena energetski održiva zdanja sa multifunkcionalnim prostorom,a ne replike robusnih retro kancelarijskih zdanja.A zar nije bolje da se taj novac uloži u rekonstrukciju stanica za gradske železnice,koja pak komercijalizacijom mogu da izdržavaju same sebe i uposle neke ljude,recimo da pošta otvori tamo svoje filijale i sl.budimo realni.

Ne znam na šta direktor misli kada kaže da Pošta finansira "svašta nešto što nije u njenoj nadležnosti", ali koliko sam upoznata pokrovitelj je, čini mi se, Vukove nagrade, biciklističke trke kroz Srbiju, sponzor je pojedinih reprezentacija (mislim da su to bili rukometaši kada su osvojili medalju na EP), učestvovala je u opremanju porodilišta (učestvuje i dalje). Ne mogu da se setim ničeg drugog. Ali to je ono što kažu "društveno odgovorna kompanija" i nismo jedini (štaviše, trebalo bi više njih da radi takve stvari).

Ali zaista ne vidim nijedan razlog zašto bi Pošta ogromne, mnogo veće pare nego što daje za ove gore pobrojane stvari, davala u vraćanju izgleda jedne zgrade koju je država (a pre toga rat) uništila. Da bi tu stajala jedna lepa zgrada? Baš me briga da se te pare daju za to. Bolje da se uloži u porodilišta, sirotišta, finansiranje kulture i amaterskog (neprofitabilnog) sporta.

A država/grad ako žele, neka ulože.

Da to su drustveno odgovorne akcije tu moze i da spada fasada ,platil ste univerzijadu jer jedino je kod vas bilo para pa je boza derikoza zahvatio nesjecam se da ste imali reklamu za te pare ,podigli ste avalski toranj prvobitini pa su vas laganoiselili odatle .
Zgrada u savskoj morace da se renovira kad se isele postrojenja iz iste ,U nutrasnje urednjenje da se prilagodi izdavanju ,naprave ploce koje fale ,Nevidim zasto se nebi vratila stara fasada ujedno uradla po standardima za energetski pasos .Ninko nije pominjao repliku retro kancelarija

Ta zgrada se rusi..nema renoviranja,zgrada je obicna kasarna..zasto mislis da ce da se renovira..

Zgrada je pod zastitom njen prijasnji izgled i treba da se vrati isti sta tu nije jasno nema rusenja

Kako zastita mislis ona srusena ili ova sada..sta su na ovoj kasarni zastitili,nije mi jasno

Pedhodan mada i u ovj ima ljepote ko zna da je vidi pre svega arhitekte ,ovo je djelo pavla krata

Da ova zgrada cini mi se neuspeo pokusaj moderne,Bigza i sl.

Što se tiče avalskog tornja, ne treba zaboraviti da je Pošta držala telefon do 1996-e kada je deo nje istrgnut i stvoren Telekom (bukvalno su razdvajani ljudi iz iste kancelarije). E sad, ne znam koliko je Telekom ingerencija imao nad tim tornjem. Koliko znam, od kada je Krkobabić došao, više se radi na tome da se razdvoji šta je čije (ne znam koliko vas zna da generalni direktor Telekoma sedi u Takovskoj 2, u zgradi Pošte). Cenim da je sve to zbog moguće privatizacije Telekoma. Biće tu čerupanja, a ne sumnjam da će država stati na stranu Telekoma jer će dobiti više para. Mi nikada nismo bili ni rupa na svirali, bar da dođemo do onog "poslednja".

Da, zaboravila sam na Univerzijadu, ali je sve to što spominješ već otimanje i pljačka (o tome koliko se preliva u stranačke kase da ne pričam). Ono što sam ja spominjala je "stvaranje pozitivnog imdidža" kroz društveno odgovorni rad i nešto što se ipak radi dobrovoljno.

Iskreno, pojma nemam šta misle sa ovom zgradom, ali sam nekako ubeđena da Pošta svojevoljno neće pristati na vraćanje fasade. Naravno, Vlada Srbije je naš vlasnik i moramo da je slušamo, je li. Ali, da li mislite da će Vlada pre da naredi Pošti da neke pare uloži u uređenje fasade ili da ubaci u rupu bez dna koja se odaziva na ime "budžet"? Potom, nemojte da zaboravite da Pošta svoje kancelarije ima i u Palmotićevoj, Kosovskoj, čak i onu zgradu u Vasinoj mislim da iznajmljujemo, bar deo, od Telekoma. Što njih sve ne bi roknuli u Savsku, iznajmili zgrade u Palmotićevoj i Kosovskoj kojima nije potrebno neko posebno preuređivanje, a prestali da plaćamo ono u Vasinoj? Da, bilo bi potrebno određeno preuređivanje (recimo, postavljanje plafona na drugom sprati i stvaranjem trećeg pošto najvećim delom okrenutim prema Savskoj on ne postoji), ali bi se, verovatno, isplatilo.

Ono što sam načula pre izvesnog vremena, možda sam već o tome i pisala, jeste da su se naši nešto domunžavali sa želznicom oko prostora u železničkoj stanici gde bi stavili šaltere. Ako je to zaista plan, onda je jasno da će naši zgradu skroz isprazniti, ali moraju šaltere da ostave u tom kraju jer je sigurno jedna od jačih pošta u gradu.

A placa li vama sta telekom za kancelarije generalnog ,kad vi njima placate zgradu u vasinoj totalna zbrka na kvadrat

Da.. Jelena lepo objasnjava situaciju,na kraju zasto Posta ne bi pravila novu modernu zelenu energetski odrzivu zgradu ,koj bi se uklopila u pricu Beograd navodi,mislim da je taj scenario verovatniji,s obzirom da Eps zida novo zdanje na drugoj obali Save..

zasto Posta ne bi pravila novu modernu zelenu energetski odrzivu zgradu ,
Placa sve troškove za mnogo više kvadrata nego što ih i stvarno koristi ,
zasto bi sada dodavali novac za neke kvadrate da im bude isplatljiviji kvadrat održive zgrade
a to je i objašnjeo u onom delu gde se pominje ,, ili da ubaci u rupu bez dna koja se odaziva na ime budžet"
Nisi ti skoro bio u manjim Bg poštama
ljudi se bore da opstanu od silnog izmužavanja -
rade za astalima, klasiririma , šalterima,. . . . starim i preko 30 i više godina
ne retko na plus 40 bez klime a nema ni prozora da se otvori
te rizikuju držeći ul vrata otvorena na izvolte ne bi li dobili koj tračak vazduha
i niko ih ne zarezuje a muzu ih i muzu.... :violina:

Čuj, da li plaćaju. Naravno da plaćaju, najbolje da im dajemo za dž :lol:.

Inače, Telekom koristi dosta našeg prostora i daje poprilično para za to. Neki tvrde da čak plaća više nego što treba, da može da nađe jeftinije... Čak sam pre više godina čula od dečka koji radi u Telekomu da oni žele da se većim delom, koliko je bar moguće, presele u jednu zgradu (njihova direkcija i administracija) jer ovako daju previše para. Spominjala se ona napuštena zgrada Rada (bar mislim da je on) kod NIS-a i Hajata, ali tu se još ništa ne zna i propala je ideja. Ali, činjenica je da ideja postoji i verujem da će se u jednom trenutku i ostvariti. Ako ništa drugo kada dođe strani vlasnik.

Kada sindikat želi da unese paniku, samo napišu da ćemo propasti kada Telekom izađe iz naših objekata i prestane da plaća zakup :mrgreen:. Naravno, niko ne pominje da te kancelarije neće zagaditi nuklearnim zračenjem i da će moći ponovo da se izdaju :). Ili da će se iz ovih manjih zgrada ljudi preseliti u Takovsku pa ćemo njih moći da iznajmljujemo.

Videćemo kako će se završiti ta preraspodela.

Što se tiče manjih pošta, da, rade u zaista lošim uslovima, kao i dosta pošta u ostatku Srbije. Pazite, oni čerupaju Železnicu koja nema para, pa šta mislite šta tek rade sa nama koji imamo? Budite srećni što smo napravili, skoro, i ovu tehnološku zgradu i to potpuno od svojih para, usput, naravno, dajući u budžet 8).

Mislim, nemam ja ništa protiv toga, ali boli kada znamo da u Železnicama imaju veće plate od nas i to, koliko znam, ne malo veće.

Neka uzmu cjelu stave finu fasdu a ono sto nestane otkaz i rijesen problem

Bio sam skoro u zgradi Poste kod Telekoma nekim poslom,nisam mogao uci u dugackim bermudama unutra ali zato bar 5 devojaka i zena je proslo pored mene u mini suknjama. Eh ta muska diskrimacija...

Tako je i u samoj Pošti, među zaposlenima (onima koje vi ne vidite) :mrgreen:.

I to je predmet gunđanja muškog pola, a zezanja ženskog. Čak se tmurno gleda i na golu nogu u otvorenoj obući (doduše, mnogo bi gore prošli od žena da na takvu obuću obuku čarape :lol:), ali to već zavisi od šefa do šefa.

Mislim da je slična situacija (bar što se korisnika tiče) i u ostalim državnim ustanovama. A kod nekih je kodeks oblačenja zaposlenih daleko rigorozniji nego kod nas. U MUP-u u SIV-u, na primer, gde korisnici baš i ne zalaze. Tamo nema patika, a farmerke se tolerišu, ali samo ponekad, ne mogu stalno da se nose.

У зграду Пореске управе филијале Нови Београд (у Тошином бунару) можете слободно да улазите и у бермудама, шорцевима,.. Обезбеђење у опште не реагује, тако да странке које су овако обучене, слободно иду до шалтера (у приземљу) или до канцеларија (на спрату). То ми никако није јасно !

Ја радим у приватној фирми и ситуација је, па слична. Нема мини сукњи али су сукње изнад колена дозвољене.

По мени муштерија-корисник-грађанин треба да има права да се обуче како год хоће само да није нешто увредљуво, типа без мајице или у купаћем и сл. Није то црква или шта ти ја знам. И ово је 21. век.
Са друге стране, по мени жене смеју да носе сукње али искључиво преко целих колена. Бретеле не долазе у обзир. Поред тога што мислим да је глупо да се људи кувају који немају додира са муштеријама, мислим да је јадно да се са одређеним нивоом примитивизма (сексуалног нагона) са одобравањем гледа на мини сукње и сл.

I u Stokholmu su štrajkovali muškarci u javnom prevozu, u znak protesta su svi obukli miniće.. :D Ako mene pitate ja bih da svi budu goli.. :kafa:

Krkobabić ponovo najavljuje useljenje u novu zgradu početkom godine što je i neki zacrtan rok. Prošao je tender za nameštaj, ali još uvek nemam informaciju šta je sa tenderom za završetak zgrade.

Inače, sve interne obuke u Pošti su zaustavljene za ovu godinu i prebačene za narednu zbog, kako je navedeno, tehnoloških obuka. Cenim da se misli na ove nove mašine, mada će možda nastaviti i sa obukom radnika za PostTis.

Vrh