Šta je novo?

Pošta Srbije

Да кажем то за Сименс. Зато што се у неким машинама за паковање од немачких произвођача које ја заступам, уграђује Сименсова ПЛЦ опрема са додирним екранима или С7, и знам како реагују моји принципали на њих кад им треба нека помоћ или савет. Долазе препотентно и не дају никоме да гледају шта раде и неке друге ствари. Због таквог односа и неких других ствари-разлога неки принципали су променили добављаче и отишли су код Мицубишија, Тошибе, Алан Бредлија, Омрона,..
За радијације се не секирај, нема је. Тошиба је у Токију, а земљотреса и цунамија је било на северу Јапана (на жалост). Јапан је земља коју изузетно ценим и поштујем. На Тошибином сајту имате део опреме коју је Пошта Србије узела од њих: http://www.toshiba.co.jp/sis/en/scd/postal/postal.htm
:kafa:
И ово што каже Директор је исто тачно.

Да ли је Сименс дрчан, арогантан, скуп, неквалитетан... није битно за добијање посла.
На српском тржишту их је оштетио одлазак ДС у опозицију.

2012":1hlda53r je napisao(la):
Stvarno to kažeš za Siemens?,a jesu li proverili nivo radijacije u japanskim mašinama? :wink: Ako delegacija putuje u Japan neka ponesu gajgerove brojače ali evropske Siemensove,trebaće im.. :kafa:
Која је поента поста?

Да буде духовит? Како ико може да се шали на тај рачун?

Да укаже да је Сименс квалитетнији? Тешко да јесте.

Гледајући постловну политику Сименса, лично ми је драго да су изгубили, па нек се замисле.

Nije duhovit,nažalost vrlo realan,jer je u predhodnom postu rečeno da će biti guranje ko će pre u avion za tokio..kako se brzo zaborave stvari kada nestanu sa liste udarnih vesti .Radiacija iz Fukušime je konstanta,i primetna i u ostalim delovima planete.U Japanu je to postalo nešto sa čime se živi i na šta su se ljudi prividno navikli,kao što je bili pre toga sa zemljotresima.Uostalom na yt.ili info svetskih agencija možeš da pogledaš dosta prilog na tu temu,a japanska vlada je "izmenila"skalu primljene doze za stanovništvo pa i skale na gajgeru,zato sam i rekao ponesi siemensove brojače kao ideš tamo.Do toga događaja nemačke fabrike su uvozile japanske čipove za te instrumente,sada više nije tako..
http://youtu.be/g-QW4uhp-TM
http://youtu.be/X4QXYyqdP2o
http://youtu.be/o47bxkX6gaA
http://youtu.be/XNzDg4O9dkw

Nego sta ce posta sa ovim kosturom mogla bi ga prodati zeljeznicama za radionice da tu premjeste koje su u savskom amfiteatru a od tih para da vrati fasadu posti u savskoj.[ZS ce paare za to dobiti od vlade naime modernizacije i svi srecni i zadovljni ]
postanski-centar.jpg

2012,
A možemo li metro vozove da uzmemo od Japanaca? Da li bi ti u njima smetala radijacija?

Pantograf,Nikako ni vozove ni aute ,sve što čovek koristi svakodnevno,također i iz Ukajine, koja je u teškoj ekonomskoj situaciji baš zbog Černobilja,pogledaj gore na predhodnom postu yt,filmove imaš u jednom merenje baš u metro vagonu..žao mi je japana,ali i moramo da vodimo računa i o tim stvarima..ne treba ignorisati.Eto povela se tema o tome sasvim slučajno, da ne pomisli neko da sada udaramo nogu nekom u korist siemensa..Dekontaminacija objekata jako skupo košta i nije 100%sigurna,a i vodu morate negde da odložite posle tog. :kafa:

Ne znam šta će se dešavati sa tim kosturom, o njemu baš niko ništa ne priča, kao da ne postoji.

Inače, u medijima je prethodnih dana izašla Krkijeva priča i potvrdila ono što sam ovde pisala - Japanci prave pet mašina (4+), kooperanti su neki žabari, dve godine za uvođenje u posao (ja sam to malo precizirala i rekla da su u pitanju dve godine da samostalno proradimo, bez njih) itd.

Inače, baš sam danas saznala od lika koji je išao na novi GPC da su se na objektu u pojedinim delovima, verovatno onim najvlažnijim, pojavile pečurke :laugh:. Ja se samo nadam da će se to sve nekako srediti jer stvarno ne bih da radim u zgradi gde je vlažno, ono, nije baš zdravo. Cenim da bi mi i šalter bio draži.

Значи Пошта ће имати и додатни приход од гајења печурака. :D
Извињавам се Јеланабг, али нисам одолео.

Potpisan ugovor Pošte Srbije i kompanije „Toshiba”
8. februar 2013. godine
Posle javnog nadmetanja, tendera i poštovanja svih procedura, Pošta Srbije je potpisala Ugovor o kupoprodaji tehnološke koncepcije i opreme za automatizovano sortiranje poštanskih pošiljaka sa grupom ponuđača koju čine kompanije „Toshiba Japan” i „Toshiba Europe” , kao i italijanska firma „Cinectic Sorting”, vredan oko 10,5 miliona evra. Ova grupa ponuđača, osim najniže cene, dala je daleko najpovoljnija rešenja i najkvalitetniju opremu, uz najduži, petogodišnji, period garancije. Primena ugovora startovala je 14. januara i definisano je da najdalje za 720 dana bude realizovano sve – od koncepcije, preko proizvodnje mašina, do instaliranja, testiranja i potpunog prelaska na novu tehnologiju rada. Predviđeno je da se nabave četiri mašine za preradu pisama (dve će biti u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu) i jedna za preradu paketa i krupnih pošiljaka. Nove mašine će moći da očitaju svaku adresu, bilo da je napisana rukom ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Ukoliko je reč o nepotpunoj adresi, takva pošiljka ide i na dodatni sistem očitavanja, na tzv. specijalno video-kodiranje. Tim povodom, u poseti generalnom direktoru Pošte Srbije, gospodinu Milanu Krkobabiću, bili su odlazeći ambasador Japana u Beogradu, Njegova ekselencija gospodin Tošio Cunozaki (Toshio Tsunozaki) i ovlašćeni predstavnik kompanije „Toshiba” za Evropu, gospođa Sajaka Usui (Sayaka Usui). Realizacijom ovog projekta od opšteg društvenog značaja Pošta Srbije prelazi na potpuno novu tehnologiju rada, s mogućnošću da se prate svi procesi i usluge. Sa instaliranjem savremene opreme s jedne strane i paralelnim uvođenjem novog tehnološko informacionog sistema Post-tisa s druge strane, moći će da se sačinjavaju različiti elektronski statistički izveštaji, da se upravlja pravcima sortiranja, potrebnim kadrovima i slično. Najviše koristi od ove aktivnosti imaće građani, jer dobijaju efikasniju Poštu s većim kvalitetom usluga, kao i nizom novih logističkih servisa, dok zaposleni mogu da računaju na uslove rada koji priliče 21. veku.
Izvor: www.posta.rs

Gradjani ce dobiti bolju uslugu i posiljke se nece gubiti

A građani ako nemaju posla neće imati šta da pošalju.. :D

Nisam baš najbolje shvatio.
Zar nisu i uvodjenje mašina i automatizacije u fabrike doveli do otkaza poštenih majstora.
Pa onda železnica koja je donela gubitak posla za rabadžije itd.
Uvođenje računara je ostavilo hiljade daktilografkinja besposlenima.
A tek traktori po njivama što su napravili pomor ... više ne možeš videti pošteno ralo da ore.
Sve su to bili pošteni ljudi.

Upravo smo čuli da su dva noseća stuba popucala na novoj zgradi. Ne znam da li poprečni ili uspravni, ne razumem se baš u te stvari, niti znam da li je to moguće popraviti. Ali cenim da do takvih stvari dolazi zbog uleganja zemljišta, a sve zbog podvodnog terena. Ne verujem da je zbog, ne znam, lošeg materijala.

jelenabg
+1 :) za revnosno izveštavanje
kako stvari stoje jeftinije biilo da se okrenu zaboravljenom a gotovo završenom i napuštenim poštanskom centru (isto je u Zemunu)
a ovaj novi kod Galenike da uvale nekom mega marketu kako bi izvukli novac sa koim bi završili gore navedni

Mislim da ta zgrada u Zemun Polju nema dovoljno prostora za nove mašine.

Inače, kod nas već postoji papir na kome je iscrtano kako će ona hala biti podeljena između različitih službi što znači da se sa organizacijom ipak krenulo na vreme. Verovatno je to urađeno kako bi se naši ljudi, oni koji baš rade u "proizvodnji", upoznali sa situacijom i dali primedbe ako imaju. Ipak će oni biti ti koji će tu raditi.

A rešavanje problema same zgrade će valjda krenuti kada u posao uvedu nove izvođače. O tome se još ništa ne priča. Inače, sasvim je moguće da ćemo se tamo seliti tek kada se mašine istestiraju i naši ljudi obuče, znači za neke dve godine.

Jelena čestitam na zaista vrednom izveštavanju o napretku ovog projekta.

To za stubove mi je pak dosta sumnjivo, pošto prosto ne mogu da poverujem da mogu da naprave takvu grešku tokom gradnje, nisu nam građevisnke firme baš toliko propale.

Prošao sam pre nekoliko dana pored i moram priznati da bar izgleda odlično i svi spoljni radovi su praktično gotovi već neko vreme(nisam stručan da sudim da li i jeste odličan funkcionalno).

Japanci koji su bili kod nas nisu previše gubili vreme tokom petodnevne posete. Posetili su sva tri Glavna poštanska centra, plus ovaj novi u Beogradu, kao i pošte različitih redova (postoji rangiranje po značaju pošta u okviru sistema) zaključno sa najmanjom. Želeli su da vide kakve su naše potrebe. Ugovor se primenjuje od 14. januara, a oni su već 17. bili kod nas. U njihovoj delegaciji bio je i predstavnik Pošte Japana.

U februaru su ti razgovori intezivirani kako bi se sve razjasnilo. Naši su očekivali da njihov konačan tehnološki predlog bude dostavljen do kraja marta. Ne znam da li se to zaista i dogodilo, ali cenim da tu neće biti nešto previše kašnjenja. A razlog za to je jer je ugovoreno da se proizvodnja mašina završi do decembra ove godine i da u toku poslednjeg meseca ove godine one dođu u Srbiju. Instaliranje, testiranje i prihvatanje tehnologije mora da bude završena do 14. februara 2014. godine. Japanci će praviti četiri mašine za pisma, a Italijani jednu paketsku.

Inače, da bi mašine uopšte ušle kod nas mi moramo da sredimo ovaj problem za zgradom u Ugrinovačkoj. Veštačenje dokumentacije i radova je u punom jeku, u martu je intenzivirana priprema konkursne dokumentacije i raspisivanja tendera za uvođenje novog izvođača u posao pa ćemo videti kako će to proći. Iskreno, nemam pojma da li se ikada desilo da nama tender prođe iz prve - možda kada su neke "manje" nabavke u pitanju. E sad, pošto je ovo veliki projekat gde ne smemo da kasnimo, moguće je da će se tu povući i političke veze kako ne bi bilo problema.

Svi reflektori javnosti upereni su u probleme sjaja projekta novog poštanskog centra kod Galenike. . .
Sdruge strane davno je isto tako bio važan projekat garaža-,,poštanski centar,, u Kumodraškoj, preko puta Soko Štarka
o kojoj ne rado se govori. . .
Podignuta je moderna ogromna više etažna garaža koja zvrji gotovo prazna. . .
pola garaže pretvoren je u magacinski prostor koj se izdaje drugim firmama
a u drugoj polovini pored paučine manji deo prostora popunjen sa par servisnih auto radionica pošte

Gledajuci zbirno i ostale projekte, retko koj ,,veliki,, projekat pošte da je ispunjen
već samo se uspešno ,,zaboravljaju,, promašaji prekrivajuci ih monopolskim ogromnim prilivom novca
tja. . .

Sticajem okolnosti solidno poznajem taj objekat :D. Ne bih se baš složila sa tom tvrdnjom (ne znam da li je tvoja ili si pročitao/čuo). Taj objekat ima dve celine - jedna je poslovna zgrada, a druga je ta etaža.

Poslovna zgrada je čitava popunjena, osim jednom dela u podrumu koji je bio dok služba Trezora nije prešla u Poštansku štedionicu (nemam pojma kako i zašto - uglavnom, prešli su i ljudi) i dok nismo prestali da budemo pratnja kolima sa novcem (recimo, obezbeđivali smo Pekabetu, pored naših kola). Bio je i smrtnih slučajeva, zbog pljački. Deo zgrade, kao što obično biva sa poštinim zgradama, zauzima Telekom.

Ova etaža ima i podzemni nivo gde se nalazi servis, kao i u delu prvog nadzemnog - tu su mali i veliki servis, ne pitajte me za razliku, ali cenim da je u vrsti popravke. Na gornjim nivoima, a čini mi se da ih ima još tri, nalaze se parkirana vozila, kako RJ Poštansko-transportna logistika (njoj je tu i sedišta), tako i polovine vozila GPC-a iz Savske. Tu se nalaze i slupana vozila, kao i rashodovna. Elem, zauzete su sve etaže. Ne kažem da tamo ne može da stane još vozila, ali više nego dobar deo je popunjen, tj. većim delom se nalazi po četiri reda kola - mora da postoji razmak između njih kako bi mogla da izlaze. Takođe, u tom delu, u prizemlju, nalazi se i regionalni i centralni depo Pošte - odatle se razni materijal vozi po čitavoj Srbiji i svim RJ.

Bilo je priče još davno da je Mišković bacio oko na tu zgradu, tačnije lokaciju, da je čak dolazio da gleda, ali ništa od toga nije bilo. Realno, dobra je lokacija, sada je tu i naselje Stepa Stepanović pa se promenila okolina dosta, a moguće je da će još da se menja baš duž Kružnog puta. Onaj deo uz Kumodrašku je ipak već izgrađen i namenjen poslovnim zgradama. Udaljena je od Trošarine par minuta hoda.

Da, postoji deo koji se izdaje drugim firmama, ali su to obično i firme za koje PTL obavlja i druge logističke usluge, u krajnjem slučaju, ne izdaje se taj prostor za dž. Mislim da su time počeli relativno skoro da se bave, pre neke tri godine, a sigurno će se Pošta aktivnije baciti na logistiku preseljenjem u Ugrinovačku.

jelenabg hvala na pojašnjenju :kk:
jasno niko ne izdaje za dž.
čisto radi vizuelizacije ostalim
ona liči na ostale javne garaže tipa Obilicev Venac, Masarikovu. . . .

Da, liči, ali uz jednu razliku - na etaže se ulazi sa spoljne strane, tj. preko ovih kružnih rampi. Jedna služi za silazak, a druga za ulazak. Kroz sredinu oba dela prolazi stepenište, ali se tuda ne ulazi/silazi kada se ide peške, već "ulicom" jer je tako jednostavnije.

jpetg6.png

Ovo "poslovna zgrada" je možda bilo malo preambiciozno rečeno :lol:.

Vrh