relja » Сре Јун 10, 2020 5:00 pm[/url]":1y948r8d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746582#p746582:1y948r8d je napisao(la):
Mikie » 10 Jun 2020 03:46 pm[/url]":1y948r8d]
С тобом је немогуће полемисати.
Написао си:
Veliki je bio otpor "modernista" ovakvim, tada već arhaičnim rešenjima, a posle rata su što zbog ranije smene generacija, što zbog novih uticaja, što zbog naravno - finansija u razrušenoj zemlji, konačno dobili priliku da "isprave" ono sa čime se nisu slagali. Taj Korunovićev izraz je izumruo još pre rata, a pričamo o zgradi koja je postojala ukupno samo nekih 17-18 godina...
Ако си прави историчар, а не као ја наводно "докон и квази", онда ми објасни како си дошао до овог закључка?
Jel pre rata postojao unutar esnafski "sukob" arhitekata oko upotrebe stilova? Jeste.
Da li su "mlađi" forsirali modernu - jesu,
Da li su takve zgrade bile posle rata ekonomičnije za gradnju u razrušenoj zemlji? Jesu.
Da li su predratne arhitekte posle rata menjale "tuđe" predratne javne zgrade? Jesu.
Da li je MK dobijao poslove od države KJ kao drugi? Slabije, koliko ja znam. I nisam jedini koji je to prokomentarisao.
Jel Pošta II podignuta 1927. g, teško oštećena 1944? To mu dođe samo 17 godina? O toj zgradi pričamo?
Ne vidim da sam izvukao ikakav "zaključak". I nisam istričar, nisti sam rekako da jesam.
A iskreno - ja ni ne tražim polemiku sa tobom, mislim da je obrnuto.