Šta je novo?

Pošta br 6, Savska ulica

Trulost sistema - zapravo, društva - ogleda se upravo u činjenici da mediji izveštavaju o samoubistvu anonimne ličnosti. To se ne radi u pristojnim društvima, ni ovde se nije radilo do pre 20 godina, a onda malo po malo ('pišemo ako je na javnom mestu', pa 'pišemo ako je neko od komšija video', pa 'ako je čuo'...) dođosmo dovde da vi što komentarišete niste mi svesni da to ne traba da se radi.

Tako se sa civilizovanim društvom - gubi veza.
O ovakvim stvarima se ipak piše i govori.. trebalo bi da odgovorni povedu malo računa o psihičkom zdravlju osoba koje nose oružje i koje bi trebalo da brinu o bezbednosti građana..
 
Постоји велики проблем психичког здравља припадника МУПа и приступа система истом - ко се пожали код службеног психолога и добије неку дијагнозу, одузима му се оружије и ставља се на слабије плаћено радно место. Многи из страха од тога избегавају да потраже било какаву помоћ, а неки то решавају помоћу приватних психотерапеута.
Za prijem u MUP treba isključivo veza, sve ostalo je samo formalnost. Tako da se večina u policiju prima bez ikakvih zdravstvenih i bezbednosnih kontrola. Primaju likove sa dosijeima...
 
Inace policija se iselila iz savske na 3 lokacije
1.posta 2.vojvode milenka iznad km ulice 3 siv 3
vozopratna policija iz savske izgleda se isto seli priča se da ce u tu zgradu posta odustalo se od prostora na uglu sa nemanjinom u palati jadran
20230303_135642.jpg
 
U zgradu poste useliti IMS
U lozionicu muzej železnice
U zgradu stanice MPU moraće da se seli zgarda vraćena restitucijom nzm na koju foru ako je ne otkupi država...
Ako bolnica sv Sava ode u krug kcs onda u nju i plac pored kompletan prirodnjacki muzej prseliti
Bioskop partizan iskoristi za pozorište neko kome fali prostora...
Inace drzava katastrofa upravlja kvadratima...
Kad je bal nek je maskenbal zgradu poste da bi sve ovce bile na broju i vuk sit
Dograditi zgradu poste do bude kocka
Stranu ka savskom trgu vratiti originalnu fasadu
Stranu ka nekad kolosjecima uraditi kratovu varijantu
Unutrasnjost prilagoditi novoj namjeni ...
Pa oni koji ne mogu da gladaju korunovica mogu da se dive kratu sledja...
 
Интересантан предлог. Оригиналан и смео
 
Ovo će po svemu sudeći i biti nova zgrada sa kopijom stare fasade. Tako da se može projektovati kao muzej Nikole Tesle. Ako je prevelika, tu može da stane i Muzej nauke i tehnike. Sa susednim Istorijskim muzejom dobićemo muzejsku četvrt.
 
Muzej nauke i tehnike ima zgradu i projekat za proširenje iste
Za muzej Nikole Tesle određena je zgrada centrale na dorcolu
Ako se izgrade one planirane stambene zgrade oko Centrale, lokacija potencijalnog muzeja će biti obesmišljena i "ugušena". Muzej nauke i tehnike bi imao mnogo više posetilaca u kombinaciji sa Muzejom Nikole Tesle.
Obe rekonstrukcije (Muzej Nauke i Snaga i Svetlost) su na dugačkom štapu, dok je rekonstrukcija zgrade Pošte br 6. interesantna investitorima Beograda na vodi i zbog toga možda izvesnija. Verovatno bi svetski poznat muzej celu lokaciju učinio atraktivnijom i podigao dodatno cenu kvadrata
 
Bolje to da ostanete za vojvodinu.
Oni nisu sposobni bili za 4 prošle godine da nadju pare 11 mil evra za muzej garda koji je dobio gradj dozvolu.
 
Мислим да музеј Жеравица из Новог Милошева има поставку о Душку Попову :)
 
U Bg Hronici kažu da su nakon početka rekonstrukcije Boška Buhe uknjižili deo pozorišta na Rubin Kruševac pa posle na Butik Kruševac (verovatno Peconi), iako je sve urađeno bez osnova navodno zbog toga nisu nastavili rekonstrukciju (čitaj hteli na kvarno da ih isteraju odatle).
 
Значи, цела ова исфорсирана Предратнијада по ВМРО-моделу Скопља је била фасада за операцију у којој је лопов постао власник дечјег позоришта.
 
Сећам се огромне црне кесе са смећем испред тог секрета ријата.
 
Vrh