Da, to su uradili.То значи да су срушили стару зграду и направили нову
Iako je i ona prethodna rugoba bila funkcionalna.
Da, to su uradili.То значи да су срушили стару зграду и направили нову
Moze naravno, ali na NBG ili negde van starog centra BG-a/Zemuna.
Bogoje ?!?Oprostite mi moju ružnu prošlost..
Mene interesuje po kojoj ceni ide kvadrat ove nadogradnje?Jos jedna lekcija za Beograd i ostale gradove u Srbiji:
Bogoje ?!?
Kada su u Beogradu živela samo gospoda i pošteni građanski domaćini u salonima, na Senjaku i Dedinju i niko nije bio štrokava radnička sirotinja iz blatnjavih ćumezaJa sam za to da izmislimo vremensku mašinu da se vratimo u zlatne 1930te godine kako bi svi mogli da uživaju u tom zlatnom dobu.
Ja sam za to da izmislimo vremensku mašinu da se vratimo u zlatne 1930te godine kako bi svi mogli da uživaju u tom zlatnom dobu.
Volim ove što banu na neku temu posle 10e iteracije rasprave oko iste stvari i bummmm baci bombu i komparaciju nekog random ruskog ili sovjetskog grada u kojem nikad nije bio niti zna išta o istom.Pa jel treba da grad izgleda kao sovjetski Pripjat s tim nakaznim ispraznim sivim zgradama koje su nehumano bez duše građene nakon WWII ili raskošno kao ulica Kralja Milana ili Knez Mihalova? Naravno da svemu čemu se može treba vratiti stari izgled ili izgraditi u tom stilu.
Kakve to ima veze?Volim ove što banu na neku temu posle 10e iteracije rasprave oko iste stvari i bummmm baci bombu i komparaciju nekog random ruskog ili sovjetskog grada u kojem nikad nije bio niti zna išta o istom.
Оно "постаривање" панелне зграде у Русији је управо то што написах, сељаштво - само лавови фале, па га се може сместити у гастарбајтерски рај Браничевског округа.
А може то и боље:
Pogledajte prilog 154859
(Дрезден)
То је изазов који нас очекује у Србији - како ћемо да енергетски "ушушкамо" нпр. бруталистичке зграде? - боље да се бавимо конкретним стварима него враћањем епохе официрских балова и јектике.
Neko ce reci - novac.Pričamo o obnovi starih zgrada. Danas sam baš slučajno gledao reportažu o mesto Saint Malo u Francuskoj. 85 % starog grada bilo srušeno u toku 2 svetskog rata. Francuzi su skoro sve po originalu obnovili. Kud zemlja ima još mnogo očuvani starih gradova oni gledaju da obnove ono što je izgubljeno. A mi ??? Ono malo što imamo gledamo sa srušimo. Van svake logike.
Ipak jeste, npr. Novosibirsk ili Voronjez ce manje-vise uvek biti **anje, pa makar tamo plate bile i 10000 $ mesecno. Ili neki Krivi Rih, Zaporozje i slicno.Apsolutno nije za poređenje.